Datum en tijd

  • do, 21 februari 2019
  • 19:00 ‑ 21:00

Publiek event

TICKET

Locatie

Maasboulevard 100, Rotterdam

Circulaire Economie, Innovatie

Blue Business Club | Innovatie in Papier (case 36)

Innovatie in Papier

Papier is al jarenlang dé manier om vezelrijke afvalstromen te hergebruiken. Vroeger maakte men van oude vodden papier. Tegenwoordig is nieuw hout de belangrijkste bron om industrieel papier te maken. In de biobased en blauwe economie liggen kansen om grondstoffen te besparen en anders in te zetten waardoor we meer materiaal hoogwaardig kunnen gebruiken.

Alleen: hoe ziet die businesscase eruit? Op welke schaal zullen deze innovaties ontstaan? En wanneer is het slim om papier te maken van een reststroom, de gedachtegang van Gunter Pauli in gedachten houdend? En wie verdient er geld aan?

Sprekers

Aanwezig zijn Marieke de Hoop, ambachtelijk papiermaker uit Rotterdam en Jessie Heemskerk, die samen met Marieke het product “Beermatties” ontwikkelt, een bierviltje gemaakt van hop. Uit ons eigen netwerk nodigen we experts uit om voldoende kennis in te brengen, en iedereen is verder welkom om mee te doen en te leren hoe we de grijze economie kunnen vervangen door een briljant-blauwe.

Over de Blue Business Club

Blauwe economie gaat over positieve impact voor mensen, natuur en voor je portemonnee. Op www.blueeconomy.org staan 112 businesscases beschreven die over de hele wereld worden uitgevoerd. Alleen: elke plek op deze aarde is weer anders, waardoor een businesscase in Rotterdam heel anders uitpakt dan in Chili. De aanwezige grondstoffen en ondernemerszin bepalen op welke plek welke businesscase rondrekent.

De Blauwe Business Club is voor ontwerpers en ondernemers die willen leren hoe een bepaalde businesscase werkt op de drie genoemde aspecten. Elke maand komen we bij elkaar, bespreken we een blauwe casus en delen we de resultaten online.

Er zijn 15 plekken beschikbaar.