Events

De Discozaal. Nieuwe circulaire event locatie in BlueCity

BlueCity-Circulaire-Economie-April-021

Waar vroeger massa’s mensen zich de blaren op hun voeten dansten, is nu een nieuwe circulaire event locatie gerealiseerd. In de kantoorvleugel van BlueCity bevindt zich de DiscoZaal, een grote ruimte met enorme ramen aan weerszijden. Deze ramen bieden aan de ene kant met uitzicht op de Maasboulevard en aan de andere kant op de circulaire ondernemers van BlueCity. Een perfecte plek voor een inspirerende team sessie dus!

Circulaire event locatie

De discozaal in bluecity

Net als de andere event locaties in BlueCity is de DiscoZaal circulair. Het pand is circulair (want afgedankt en herbestemd), de wanden zijn circulair (door Superuse Studios gevonden met behulp van de Oogstkaart), de stoelen zijn circulair (want die komen uit het voormalige partycentrum en passen door hun blauwe bekleding wonderwel in deze setting) en zelfs de vloer is circulair – want: bedekt met circulaire tapijttegels.

Circulair meubilair

In dit mini-college legt Gydo van der Wal, event manager, uit wat er nu zo circulair is aan de meubels in de Discozaal.

Circulaire tapijttegels

Interface maakte deze tapijttegelcollectie van afgedankte visnetten. Een circulair project waarbij ‘s werelds armste, afgelegen kustgemeenschappen hun eigen bedreigde omgeving helpen beschermen. Interface-directeur Ton van Keken: “Afgedankte visnetten zijn een groot probleem in deze armste kustgemeenschappen van de wereld. De nylon netten hebben een levensduur van meer dan 600 jaar. Het zeeleven sterft uit: koraal en vissen raken verstrikt in de netten. Lastig want de visserij is het brood van de lokale bevolking.”

Nu wordt er dus gevist naar afgedankte netten gevist. Na recycling worden die visnetten verwerkt in de tapijttegelcollectie Net Effect. Een winwinsituatie.

Event locaties in BlueCity

De Kassen, twee event ruimtes in blueCity, zijn middenin het oude zwembad Tropciana gesitueerd.

BlueCity is een broedplaats voor circulaire bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen en zo afkoersen op een wereld waarin afval niet bestaat. BlueCity bruist van die pioniersdynamiek. Onze voorbeeldstad ligt aan de Maas en biedt een briljant uitzicht. Met in totaal 12.000 m2 is BlueCity geschikt voor vergaderingen en events. Van kleinschalige bijeenkomsten en teamsessies tot plenaire seminars met break-out ruimtes of bedrijfsfeesten.

> kijk hier voor meer informatie over de event locaties in BlueCity

Het unieke uitzicht, de pioniersmentaliteit, het grote parkeerterrein en de zeer goede bereikbaarheid maken BlueCity dé plek voor out of the box events – al zeggen we het zelf.