BlueSouvenir

Na een inspirerende sessie in BlueCity een souvenir meenemen uit onze voorbeeldstad? Dat kan. BlueCity biedt verschillende blauwe producten waarmee bezoekers thuis met de circulaire economie aan de slag kunnen gaan. Met een BlueSouvenir blijft je event bovendien langer hangen in de hoofden van je bezoekers. Bonus!

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie. Ons voormalig subtropisch zwemparadijs is een broedplaats voor ondernemers die reststromen sluiten door afval te gebruiken als grondstof. Daarmee versnelt BlueCity de transitie van de lineaire economie zoals we die nu kennen naar de circulaire economie: een economie waarin afval niet bestaat.Een blauw souvenir uit BlueCity

Maar hoe dat nou precies werkt, die blauwe, circulaire economie… dat is best ingewikkeld. Om het tastbaar te maken, bieden we een aantal producten aan waarmee je bezoeker, gewoon thuis, reststromen sluit – en er nog lekker van kan eten ook. Zo blijft je event nog maanden in de herinnering van bezoekers.

1. Close the loop, make some soup – BlueCity SoepStarter

Wist je dat de gemiddelde Nederlander zo’n 50 kilo voedsel per jaar weggooit? Met dit BlueCity Souvenir help je je collega’s hun eigen reststromen te sluiten. Hoe? Door hen simpelweg te leren hoe ze van de groenten die ze normaalgesproken weg zouden gooien, binnen een kwartier een lekkere #weggooigroentesoep maken. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we 12.838.9340 miljoen kilo groenten van verspilling – en eten we nog gezonder ook. Close the loop, make some soup!

Wat is het?

Deze SoepStarterskit bevat een portie SoepStarter, waarmee mensen, zonder recept en zonder bouillonblokje, hun restgroenten kunnen versoepen. De SoepStarter is verpakt in een mini-postertje, met daarop de soepmethode, zodat je voortaan altijd je restgroenten kunt versoepen – ook als je SoepStarter op is. 

Materiaal / productie MVO

Het ontwerp is geoptimaliseerd op zo min mogelijk waste: een exact passende verpakking waarvoor minimaal papier wordt verspild. Dat papier is houtvrij. Het zakje waar de SoepStarter in verpakt is, is van pergamijn papier, een goed alternatief voor plastic. De SoepStarters worden geproduceerd in de sociale werkplaats, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

2. Kweek oesterzwammen op je eigen koffiedik – RotterZwam Growkit

Wist je dat de meeste koffie thuis wordt gedronken? Maar liefst 70%. Das een boel koffiedrab in de Nederlandse huizen. En wist je dat op dat koffieprut de oesterzwam uitstekend groeit? Met de RotterZwam-Growkit zetten je collega’s hun eigen koffiedik om naar oesterzwammen. Gewoon op hun eigen aanrecht. Onze missie is dan ook: alle Nederlanders als #aanrecht-agrariërs.

Wat is het?

Een pakket bestaand uit een emmer (die voor 99% uit hergebruikt plastic bestaat) en een zakje oesterzwammen-broed. Bij de emmer hoort een serie instructievideo’s waarmee iedereen thuis oesterzwammen kan kweken.

Materiaal / productie MVO

De Growkit wordt in Rotterdam in elkaar gezet, heeft een wrap van gerecycleerd karton en is van restpartijen plastic emmers die anders vernietigd worden. Trouwens, wist je dat het produceren en consumeren van paddenstoelen veel milieuvriendelijker en duurzamer is dan vlees? Paddenstoelen zetten voedingsstoffen 25 keer efficiënter om dan bij vleesproductie. Een extra reden om meer paddenstoelen te eten – en minder vlees.

BlueSouvenir bestellen?

Dat is een makkie. Neem contact op met onze event manager, hij regelt dat de BlueSouvenirs voor jullie klaarstaan.