Ondernemers

De Groene Meisjes

De Groene Meisjes gaat over alles wat een leven leuker, beter en groener maakt. Het is een platform voor groene inspiratie. Ik behandel allerlei onderwerpen die met bewuster leven en duurzaamheid te maken hebben.

De Groene Meisjes

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Perpetual Plastic

Mensen zijn van nature nieuwsgierig en vinden het over het algemeen heel interessant om te zien dat alles wat zij doen direct effect heeft. Die nieuwsgierigheid is de basis voor het businessplan van Perpetual Plastic, waarmee ze de circulaire economie in een notendop uitleggen.

Perpetual Plastic

Refil

Dat je ook de nieuwste technologische uitvindingen (denk: 3d-printers) circulair kunt maken - dat begrijpt Refil heel goed. Zij maakt van oud plastic een nieuw product: 3d-print inkt, oftewel: filament. Helemaal circulair!

Refil

Wiesje Korf

De Rotterdamse grafisch ontwerper Wiesje Korf werkt sinds 2017 aan een master in Design Research op het gebied van visuele klimaatcommunicatie. Dat is nogal een mond vol, maar het betekent vooral dat zij zich focust op nieuwe landbouw. Wiesje werkt voor verschillende opdrachtgevers, van logo-trajecten tot fotografie en boekontwerp.

Masters that Matter

Masters that Matter is een ontwerpbureau, opgericht door Frans Taminiau en Geert van den Boogaard. Masters that Matter creëert creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken, ook wel aangeduid als wicked problems. Daarmee begeven zij zich op het terrein van de grote transitie-onderwerpen: zorg, afval, energie of bijvoorbeeld logistiek.

Masters that Matter

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

Fruit Fly Ninja

Zoals de naam al suggereert belooft de Fruit Fly Ninja een snelle manier om fruitvliegjes te vangen. Het product is van Nederlandse makelij en zeer eenvoudig in gebruik. Het bestaat uit een klein plastic flesje met een biologische, niet-giftige lokvloeistof die fruitvliegjes onweerstaanbaar vinden.

Fruit Fly Ninja

Verdraaid Goed

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Verdraaid Goed

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Community Plastics

Plastic? Zonde om weg te gooien! Community Plastics recyclet het huishoudelijk plastic uit de wijk tot nieuwe producten voor de wijk: eivormige nestkastjes bijvoorbeeld, in de prachtigste (knal)kleuren.

Community Plastics

Gijs van Gemerden

Zelfbenoemd artistiek directeur van BlueCity. In house wolfman en out of the box-geweten. Kiest nooit voor de makkelijke weg en bouwt, letterlijk, aan een blauwe stad in het oude zwembad. Re-using is zijn specialiteit.

Superuse Studios

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse Studios (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse Studios voor staat.

Superuse Studios

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

Stadsimkerij BijBouna

Bijen gedijen goed in de stad; beter zelfs dan in de buitengebieden. De in BlueCity gevestigde stads-imker Abderrahim Bouna maakt gebruik van deze schijnbare tegenstelling tussen stad en natuur en bivakkeert met zijn korven overal waar bloemen bloeien. Zijn stadse honing is te koop in BlueTiek, de circulaire etalage van BlueCity.

OKKEHOUT

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij OKKEHOUT. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; ze maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

OKKEHOUT

KEES

Duurzame mode duur of lelijk? Niet dus! KEES maakt slow fashion - van clutch tot bruidsjurk en van oorhangers tot bikerjasje - met de hand vervaardigd uit 100% hergebruikt materiaal uit de Nederlandse afvalberg. Stoer, eigenwijs, errug Rotterdams en een beetje stout. Mode- en milieubewuste fair trade uit Rotterdam, ech wel dus.

KEES

Spireaux

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Spireaux kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Spireaux

Aloha

Van wildwaterbaan tot bar, koffiebranderij én restaurant met een prachtig terras aan de Maas - dat is Alohabar. Grote schommels (met uitzicht over de Rotterdamse skyline), land- en waterschildpadden, cocktails en planten waar je maar kijkt maken van Alohabar een unieke stadsoase waar je koffie kunt drinken, borrelen, feestjes vieren en flexwerken.

Aloha

RotterZwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

RotterZwam