Ondernemers

Fruit Fly Ninja

Zoals de naam al suggereert belooft de Fruit Fly Ninja een snelle manier om fruitvliegjes te vangen. Het product is van Nederlandse makelij en zeer eenvoudig in gebruik. Het bestaat uit een klein plastic flesje met een biologische, niet-giftige lokvloeistof die fruitvliegjes onweerstaanbaar vinden.

Verdraaid Goed

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Community Plastics

Plastic? Zonde om weg te gooien! Community Plastics recyclet het huishoudelijk plastic uit de wijk tot nieuwe producten voor de wijk: eivormige nestkastjes bijvoorbeeld, in de prachtigste (knal)kleuren.

Community Plastics

Gijs van Gemerden

Zelfbenoemd artistiek directeur van BlueCity. In house wolfman en out of the box-geweten. Kiest nooit voor de makkelijke weg en bouwt, letterlijk, aan een blauwe stad in het oude zwembad. Re-using is zijn specialiteit.

Rotterdamse Oogst

De wortels van de stadsbewoners versterken, dat doet Rotterdamse Oogst. Met haar lokale voedselmarkten en -festivals versterkt Rotterdamse Oogst de regionale voedselketen en creëert tegelijkertijd respect voor het werk van boeren en producenten én draagvlak voor duurzame oplossingen van het stedelijke voedselvraagstuk.

Rotterdamse Oogst

Rebelurbanfarms

Hidroponisch, verticaal geteeld in levende grond en live geleverd - dat zijn de microgroentjes van Jeroen. kweekt zonder bemesting en bestrijdingsmiddelen, zonder koeling of kunstlicht, maar mét uitzicht op de Maas piepkleine plantjes die barsten van de smaak.

Caroline Zeevat

Stadslandbouwer, auteur en vormgever. Verbouwt sinds 2012 bijzondere kruiden en eetbare bloemen en werkt in ons bizarre micro-klimaat met hart, ziel en zeer groene vingers aan een overdekt stadspark in wording.

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

Stadsimkerij BijBouna

Bijen gedijen goed in de stad; beter zelfs dan in de buitengebieden. De in BlueCity gevestigde stads-imker Abderrahim Bouna maakt gebruik van deze schijnbare tegenstelling tussen stad en natuur en bivakkeert met zijn korven overal waar bloemen bloeien. Zijn stadse honing is te koop in BlueTiek, de circulaire etalage van BlueCity.

OKKEHOUT

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij OKKEHOUT. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; ze maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

OKKEHOUT

KEES

Duurzame mode duur of lelijk? Niet dus! KEES maakt slow fashion - van clutch tot bruidsjurk en van oorhangers tot bikerjasje - met de hand vervaardigd uit 100% hergebruikt materiaal uit de Nederlandse afvalberg. Stoer, eigenwijs, errug Rotterdams en een beetje stout. Mode- en milieubewuste fair trade uit Rotterdam, ech wel dus.

KEES

Spireaux

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Spireaux kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Spireaux

Aloha

Van wildwaterbaan tot bar, koffiebranderij én restaurant met een prachtig terras aan de Maas - dat is Alohabar. Grote schommels (met uitzicht over de Rotterdamse skyline), land- en waterschildpadden, cocktails en planten waar je maar kijkt maken van Alohabar een unieke stadsoase waar je koffie kunt drinken, borrelen, feestjes vieren en flexwerken.

Aloha

RotterZwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

RotterZwam