Workshops

Je werknemers volledig onderdompelen in de blauwe, circulaire economie? Duik voor, tijdens of na je meeting dieper in ons zwembad van mogelijkheden met een BlueCity-workshop. Daarmee verhoog je niet alleen de impact van je event, maar ook de bewustwording van je bezoekers. 

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure.

Act blue

In deze workshop werk je in het BlueCity Lab aan een van de casussen uit de blauwe economie. De reststroom die als grondstof dient voor de workshop komt uit de nabijheid van BlueCity – de inhoud van de workshop wordt deels bepaald door wat er voorhanden is. Van bacterieel leer kweken tot bioplastics maken uit een afvalstroom: na deze workshop begrijp je goed hoe meervoudige waardecreatie – één van de kernbegrippen van de blauwe economie – werkt.

Impact gedreven ondernemen

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met social ondernemerschap, komen inspirerende voorbeelden voorbij en gaan we direct aan de slag met het begrip ‘lean’. Eerst introduceren we de Theory of Change en de ‘Toyota Improvement Kata’, twee methodes die zowel sociale ondernemers als gevestigde bedrijven helpen om koers te houden richting een grotere impact missie. Vanuit daar inspireren we vanuit de praktijk door een voorbeeld.
Als laatste gaan de deelnemers zelf aan de slag met de Improvement Kata en het formuleren van een impact doelstelling. Hierdoor leren ze een strategische route richting realisatie te ontwikkelen. Deelnemers krijgen hierdoor zicht op de haalbaarheid van hun doelstelling(en) én leren de methodiek die ze mee kunnen nemen richting de interne organisatie.

 

Eventbrochure

In onze eventbrochure vind je ons volledige assortiment en prijzen. Download de brochure.