Datum en tijd

  • wo, 04 september 2019
  • 19:30 ‑ 21:00

Publiek event

TICKET

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Food & Drink, Maatschappij

De Hamvraag #4: Consumens-erger-je-niet

Heb je ook wel eens het voornemen gehad om alleen nog maar gezonde, biologische producten te kopen? En kies je vervolgens in de supermarkt toch voor de goedkoopste kipfilet en kun je die mars bij de kassa ook niet weerstaan? We herkennen het allemaal!

Zodra een burger in de supermarkt loopt, verandert hij in een consument. Het is een bekende uitspraak die ook tijdens de vorige thema-avond over verpakkingen naar voren kwam. De burger – met normen en waarden – die gezond, duurzaam en goed voedsel belangrijk vindt kiest toch voor goedkoop en makkelijk in de supermarkt. Komt dat door de marketingtrucs van de supermarkt of doordat wij psychologisch geneigd zijn om voor het goedkoopste te kiezen?

De Hamvraag

Tijdens deze vierde editie van De Hamvraag van R’damse Nieuwe onderzoeken we consumentengedrag. We zoeken antwoord op de vraag: Hoe maken we keuzes in de supermarkt en hoe kunnen we dat veranderen?

Sprekers

De eerste spreker die we aankondigen is Charles den Hoed; Lid Raad van Beheer IKB-Ei en IKB-Kip en tot 2018 Vice-voorzitter Stichting Beter Levenkeurmerk van de Dierenbescherming. Hij vertelt alles over de (on)waarde van keurmerken.

De rest van de sprekers worden later bekend gemaakt.

De moderatie wordt weer verzorgd door Guus Thijssen van Guustronomie.

Programma

19:00 Inloop
19:30 Start programma
19:30 – 21:00 Programma
21:00 -22:00 Borrel

Ticket

Een kaartje kost slechts €5,- en het eerste biertje krijg je van ons!