Datum en tijd

  • do, 21 november 2019
  • 20:00 ‑ 22:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Circulaire Economie, Innovatie, Maatschappij

Dus Wat Gaan Wij Doen met: Groen in de stad

We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering gaat merken, en de laatste die er wat aan kan doen. Maar daar schrikken wij niet van. We gaan aan de slag! Niet met een opgeheven vingertje, maar met de duim tegen de borst en één arm in spierbal-modus! Na het succesvolle Dus Wat Gaan Wij Doen Festival halen we de doeners van Rotterdam terug naar BlueCity tijdens The Impact Days.

THEMA: GROEN IN DE STAD

In stedelijke gebieden is de groene ruimte vaak een schaars goed, maar een groene omgeving heeft veel voordelen. Groen in de stad is heel belangrijk voor de klimaatbestendigheid van de stad en de leefbaarheid voor de inwoners (inclusief bijen). Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder.

Maar groen is ook vaak duur en heeft onderhoud nodig én moet ik nu de tegels uit mijn tuin halen en een grasveldje inzaaien? En wat doen we met de daken in de toekomst? Samen met jou gaan we op reis langs alle mogelijkheden om de stad te vergroenen.

THE IMPACT DAYS

Dus Wat Gaat Wij Doen met: Groen in de stad vindt plaats tijdens The Impact Days op 21, 22 en 23 november. The Impact Days zoomt in op sociaal ondernemers met een duurzame missie. Bouw jij al hard aan een duurzame toekomst? Of kun je nog wat concrete handvatten gebruiken om zelf aan de slag te gaan? Ontmoet pioniers, professors, makers en andere duurzame enthousiastelingen, net zoals jij!

LINE-UP

Waar vroeger werd gedanst in Club Tropicana, leggen vandaag profs en pioniers uit hoe het zit. Ze bespreken zin, onzin, problemen én oplossingen:

  • PROF: Stadsplanner Kato Allaert werkt bij onderzoeksinstituut DRIFT aan Connecting Nature, een project dat steden begeleidt bij het ontwikkelen en toepassen van ‘nature-based solutions’. De oplossingen hebben positief effect op uitdagingen zoals klimaatverandering, water- en afvalhantering, gezondheid en sociale cohesie én maken de stad groener!
  • PIONIER: Jorn Wemmenhove is co-founder en creatief strateeg van Humankind en houdt zich bezig met de transitie van steden naar een inclusieve, duurzame samenleving. Met hun projecten laten ze de toekomst van steden vandaag al zien: “We hebben de kans om te leren van onze fouten en de mogelijkheid om steden te creëren die menselijk (human) en vriendelijk (kind) zijn voor onszelf, anderen én de planeet”.
  • PIONIER: Joep Klabbers is een van de weinige dakengoeroes die Rotterdam rijk is. Hij is architect en medeoprichter van de Rotterdamse Dakendagen. Met zijn bureau zoarchitecten werkt hij aan de opgaven van de bestaande stad. Hij schreef een reeks artikelen voor Vers Beton over zowel Rotterdams Groen als de Rotterdamse dakontwikkeling en is bezig het dakenlandschap in kaart te brengen.
  • PIONIER: Het was zeven jaar geleden dat Max de Corte (de Moestuinman) voor het eerst met voedselbossen in aanraking kwam. Vanuit permacultuur, via moestuinieren specialiseerde hij zich in voedselbossen. Max beheert verschillende voedselbossen, onder andere in Kralingen, een terrein in Schiebroek en een shiitake kwekerij bij Trompenburg Tuinen & Arboretum.
Host van de avond is Salomé Aussen.

EN ER IS MEER

  • Makers van de Match lopen rond om een match te vinden tussen de vragen en het aanbod dat in de zaal aanwezig is.
  • Er is een winkel om je leven te vergroenen
  • De vacatures liggen voor het oprapen

WAT KUN JE VERWACHTEN?

✅ Laat jezelf tijdens presentaties inspireren door pioniers in duurzaam ondernemen
✅ Leer de ins en outs van het klimaatprobleem van professoren
✅ Vind een nieuwe duurzame carrière bij innovatieve start-ups
✅ Koop een boom

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum & tijd: 21 november 2019 van 20:00 – 22:00
Locatie: BlueCity 010, Maasboulevard 100 in Rotterdam

TICKETS

Tickets kosten €12,50 (inclusief 2 drankjes) en bestel je hier.

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.