Datum en tijd

  • di, 25 juni 2019
  • 18:00 ‑ 21:00

Publiek event

TICKET

Locatie

Maasboulevard 100, Rotterdam

Food & Drink

Maaltijd aan de Maas | Van food waste naar food taste

Verspilling is verrukkelijk, dus schuif jij dinsdag 25 juni 2019 ook aan bij BlueCity? Aan een gigantische tafel aan de Maas serveren wij een heerlijke maaltijd die door scholieren, onder leiding van Zero Food Waste Rotterdam is bereid uit waste; prima voedsel dat anders weggegooid zou worden. Naast gezamenlijk dineren op deze bijzondere locatie, gaan we nadenken en kennis delen over systeemverandering: hoe maken we de voedselproductieketen van de toekomst met minder verspilling?

Over Maaltijd aan de Maas

Via het No Waste Tafelkleed zorgen we voor een leidraad om de juiste onderwerpen aan te kaarten. Tijdens de maaltijd zullen inspirerende sprekers hun verrassende ideeën delen zodat ook het brein wordt gevoed. Maaltijd aan de Maas is een diner van gered eten voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding dat in de nabije toekomst op duurzame wijze geproduceerd en geconsumeerd moet gaat worden.

Programma

18.00 – 19.00 uur: Netwerken en Circulaire Kookworkshops
Als de voedseltransitie jouw interesse heeft, kom dan naar onze netwerkborrel. Hier ontmoet je medestanders, vakidioten, uitvinders, foodies, chefs, docenten, ondernemers, vrijwilligers en lekkerbekken. Tijdens deze netwerkborrel wordt samenwerking voor de toekomst beklonken en contact gelegd dat voor verandering gaat zorgen. Op welke manier stellen we de Maaltijd van Morgen zeker? Ook steek je je handen uit de mouwen als circulaire chef voor één dag door deel te nemen aan een van de kook-workshops.

19.00 – 21.00 uur: Maaltijd aan de Maas
Omdat iedereen trek krijgt van het praten over eten, gaan scholieren van Lentiz LIFE voor jou de keuken in om een heerlijke maaltijd te maken van gered voedsel. Door met zo veel mogelijk verschillende mensen aan te schuiven aan één lange tafel, zorgen we ervoor dat de kennis niet alleen binnen vooruitstrevende bedrijven blijft, maar ook gedeeld wordt met de rest van de wereld. Ga het gesprek aan met je tafelgenoten en praat mee over hoe we ook in de toekomst nog kunnen genieten van een heerlijke maaltijd.

Tickets

De tickets gaan snel, dus schrijf je in voor de maaltijd (€8,50 voor deelname aan de maaltijd). Wil je ook meedoen als circulaire chef? Schrijf je dan in voor een van de workshops en leer hoe je van waste weer iets heerlijks maakt.

Voor alle onderwijsprofessionals hebben we een VIP plek gereserveerd aan tafel. Mail ons op lab@bluecity.nl om je aan te melden, zodat we een stoel voor jou en je collega kunnen reserveren.

Partners

IVN Natuureducatie | BlueCity 010 | jongLerenEtenZuid-Holland | Rotterdamse Oogst | Mals | Zero Foodwaste Rotterdam | Rabobank Rotterdam Donatiefonds | StichtingBevordering van Volkskracht

 

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.