Datum en tijd

  • do, 05 september 2019
  • 18:00 ‑ 21:30

Publiek event

TICKETS

Locatie

Maasboulevard 100
Rotterdam

Maatschappij

Plasticdieet Kick-Off bij BlueCity

Yes! In september is het weer tijd voor het officiële Plasticdieet. Tijdens de Kick-Off in BlueCity 010 word jij geïnspireerd om deze plastic-vrije maand door te komen. Samen met Nicky en Jessie Kroon van Het Zero Waste Project, sprekers, een korte film en een toffe markt zorgen we ervoor dat jij gewapend met feiten en handvatten deze dieetmaand door gaat komen!

WAAROM OP PLASTICDIEET?

Rietjes, tasjes, waterflesjes.. ongemerkt gebruiken we ontzettend veel wegwerpplastic. We hebben inmiddels zoveel plastic geproduceerd dat we de aarde zes keer in plastic tasjes kunnen wikkelen. En niet zonder gevolgen: jaarlijks belandt er meer dan 4,7 miljoen ton plastic in zee waar het het leven rooft van een miljoen zeevogels en 100.000 zoogdieren.

Daarom gaan we in BlueCity op plasticdieet én nodigen we jou uit om mee te doen! Samen helpen we dieren, de oceaan en de aarde én voelen de positive vibes van het samen aangaan van een challenge.

VOOR WIE?

Studenten, burgers, wereldverbeteraars, lunchpakketsmeerders, koffiedrinkers & andere mensen. Kortom: iedereen die plastic gebruikt en zijn/haar gebruik graag wil verminderen.

PROGRAMMA

18:00 – 19:30 inloop & vegan diner door Arabella Van Aartrijk & plastic-vrije markt
19:30 – Plastic. Wat is precies het probleem en wat is het effect op de natuur en het menselijk lichaam?
19:55 – Het plasticdieet. Hoe is het ontstaan en hoe houd je het vol? Door de initiators Nicky en Jessie van Het Zero Waste Project
20:15 – Plastic-vrije boodschappen. Hoe dan? Door Puurbezorgd

20:30 – Pauze & Plastic-vrije markt

20:45 – Je wilt meer doen, maar hoe? Hoe Project Schone Schie uitgroeide tot een internationale movement.
21:00 – Hoe combineer je ondernemerschap met activisme? Panelgesprek met Ecomondo en TBA.
21:30 Borrel & Markt

MARKT

Net zoals vorig jaar organiseren we een markt met producten die jouw plastic-vrije maand helpen door te komen. Met To Jungle�, Ecomondo, Kusala Gifts, Puurbezorgd, SMIR

TICKET €9,- via bit.ly/2YoK4Of

——

VERDER PRATEN?

Aansluitend op het Kick-Off event hebben we een een 30-dagen-durend event aangemaakt waarin we tijdens het Plasticdieet tips & tricks delen. Zet jezelf hier op geïnteresseerd!