Rond BlueCity

3 op Reis gaat duurzaam op avontuur in BlueCity

Geraldine Kemper Dome

3 op Reis laat in het huidige seizoen zien hoe je als reiziger bewustere keuzes in kunt maken, en hoe je groener kunt reizen. Mede daarom gingen de programmamakers voor het 13e seizoen op reis in eigen land. Eén van de onontdekte plekjes die ze bezochten, was BlueCity.

In de aflevering van zondag 16 februari is te zien hoe de Geraldine Kemper een kijkje neemt in onze circulaire voorbeeldstad. Ze bewondert onze Dome (het oude zwembad), en bezoekt een paar BlueCitizens, die hier aan vernieuwende, duurzame producten werken.

Zo spreekt ze met de jongens van Fruitleather over hun diervriendelijke ‘leer’, gemaakt van afgedankt fruit. Ze neemt een kijkje bij de creatieve ontwerpers van Better Future Factory, en praat met Marit Roosen, die slow fashion brand KEES opzette: mode gemaakt van reststromen.

Geraldine Kemper van 3 op Reis in de Dome

Presentatrice Geraldine Kemper van 3 op Reis bekijkt het product van Fruitleather in de Dome

Andere Rotterdamse pareltjes

Behalve BlueCity, bezocht 3 op Reis ook andere (vaak nog onbekende) bezienswaardigheden in Rotterdam. Zo nam Geraldine een watertaxi (de enige in Nederland!) en zocht ze een slaapplekje uit bij de duurzame kunstcamping Rotterdam Delfshaven.

Breng een bezoekje aan BlueCity

Wil je BlueCity zelf ook eens vanbinnen zien? Dat kan! Zo organiseren we op zaterdag 14 maart weer een editie van CHANGEZ: ons kledingruilfestijn met muziek, drankjes en inspirerende sprekers. Een uitgelezen kans om een nieuwe duurzame garderobe bij elkaar te ruilen én een dansje te doen in de Dome.

Liever een complete rondleiding? Zet dan 11 juli vast in je agenda, want dan vindt Expeditie BlueCity #2 plaats.

Of hou onze Agenda in de gaten voor upcoming events.

En wist je trouwens al dat je tegenwoordig zelfs kunt Trouwen in Tropicana? Check deze pagina voor meer informatie.

Bekijk de aflevering van 3 op Reis met BlueCity hier.