Events

Blue Food Festival in BlueCity, op World Disco Soup-dag (29 april)

Blue-Food-Festival-Rotterdam

Koken met voedsel dat je anders weg zou gooien? En nog beter: leren hoe je kunt koken zonder überhaupt iets weg te gooien? Dat kan, tijdens het Blue Food Festival van YFM Rotterdam en BroodNodig in BlueCity, op zaterdag 29 april! Op het program: workshops, DJ’s, een gezinstour en niet te vergeten… soep van geredde groenten, tosti’s van gered brood en sambal van geredde pepers!

Rotterdamse toppers starten om 13:30 uur met kookworkshops op het ritme van de beats van de DJ. Samen maken we onder andere soep van geredde groenten, tosti’s van gered brood en sambal van geredde pepers. Daarna gaan we aan tafel, om dat we samen hebben gemaakt, ook samen op te eten.

Blue Food Festival

Blue-Food-Festival-BlueCity-Rotterdam

Blue Food Festival is een feest voor iedereen; een dag waarop we samen waarde geven aan verspild voedsel. Op deze dag leer je hoe je op allerlei manieren zélf minder afval creëert. Snuffel langs de stands van de ondernemersmarkt vol bijzondere initiatieven die werken aan het tegengaan van voedselverspilling, wandel mee met de gezinstour door het oude zwembad, hak groenten op de maat van de muziek, dans op de tonen van lokale DJ’s en artiesten, geniet van een heerlijke lunch, drink een biertje dat is gebrouwen van oud brood door VET & LAZY…… Mis het niet!

Workshops Blue Food Festival

Het allerleukste: tijdens het Blue Food Festival geven Rotterdamse smaakmakers gratis workshops waarin je leert hoe je je eigen voedselverspilling tegengaat. Van de partij zijn onder andere Flowers&Sours, FruitLeather, Kromkommer en Soephoofd. Die laatste geeft de workshop ‘Maak zelf bouillon – van #weggooigroente’, waarin je leert een houdbare bouillonpasta te maken die boordevol groente zit, zodat je nooit meer zo’n supermarktblokje hoeft te gebruiken. Zonder e-nummers, zonder palmolie, maar met een heleboel groenten en kruiden. Daarmee sla je drie vliegen in één klap: je bespaart meer, je eet gezonder en je verspilt minder. En het is nog makkelijk en vegan ook.

Broodnodige vergister

Blue-Food-Festival-BlueCity

Aan het einde van de middag, voor we met zijn allen aan tafel gaan, wordt de BroodNodige vergister onthuld. Deze vergister maakt biogas van oud brood. Een fantastische manier om weggegooid brood een goede bestemming te geven.

 

Partners Blue Food Festival

Het Blue Food Festival wordt georganiseerd door YFM Rotterdam, Rotterdams Milieucentrum en BroodNodig en is deelnemer aan de World Disco Soup Day. Het Blue Food Festival vindt plaats in BlueCity.

Ondernemers die hun steentje bijdragen aan het Blue Food Festival in BlueCity zijn, oa:

en vele anderen.

Meedoen aan het Blue Food Festival?

Dat kan!  Het Blue Food Festival vindt op zaterdag 29 april 2017 plaats in BlueCity, van 13:00 – 18:00 uur.

>> meld je hier aan, en volg meteen alle updates in het programma