Circular Challenge

Circular Challenge Student N°1: Jaromir – geen vloer is hem te veel

Jaromir-bluecity-circularchallenge-forbo

Tijdens de BlueCity Circular Challenge gaat student Jaromir samen met zijn team op zoek naar een nieuwe toepassing voor gebruikte linoleumvloeren, de reststroom van Forbo.

De BlueCity Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven, ambitieuze studenten en young professionals de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten veranderen de waardeloze reststromen van deelnemende bedrijven in waardevolle producten. In deze serie maken we een rondje langs de studenten die aan de slag gaan met de reststroom van een van de bedrijven.

Waar het allemaal begon

We maken kennis met Jaromir, een 23-jarige Rotterdammer, bescheiden maar zeker niet bang om zijn verhaal te delen. Zijn kracht om ‘out of the box’ te denken siert hem. Dit is niet vreemd aangezien deze manier van denken er al met de paplepel in is gegoten door zijn ouders, twee autonome kunstenaars. Een waardevolle opvoeding die hij nu in zijn voordeel gebruikt. “Ik probeer verder te kijken dan hetgeen dat we op tafel hebben liggen.” Daarnaast is Jaromir goed in het visualiseren, een kwaliteit welke ook zeker van pas komt tijdens zijn studie.

Als student Product Design aan de Willem de Kooning Academie krijgt hij de kans om zijn creativiteit te ontwikkelen. Het technische aspect van productvorming is hem ook niet vreemd. Dit was namelijk een groot onderdeel van zijn eerste studie, Interieur en meubelontwerp.

Student-challenge-forbo

Jaromir verwacht dat zijn vergaarde kennis goed van pas zal komen de komende weken. “Ik ben graag bezig met het ontwikkelen van materiaal, hoe je het opnieuw kan gebruiken én kwaliteit kan geven.” Om deze reden is de reststroom linoleum van Forbo perfect voor Jaromir, het geeft allerlei mogelijkheden, ook wat betreft productontwerp.

Tweedehands als kans

BlueCity-Circular-Challenge-2018-Forbo

Volgens Jaromir is het succes van deze oplossingen ook wel degelijk van maatschappelijk belang, aangezien hij verwacht dat de circulaire economie alleen maar zal groeien. Ook in zijn persoonlijke leven is Jaromir bezig met de circulaire economie, maar loopt hij net als jij en ik tegen problemen aan. Zo is en blijft Jaromir een student waardoor producten van hoge kwaliteit kopen financieel gezien niet altijd gaat. “Gelukkig bestaat tweedehands kwaliteit ook!”, aldus een lachende Jaromir.

Maar net als het echte leven is de BlueCity Circular Challenge niet compleet zonder echte challenges. De grootste challenge voor Jaromir? Binnen zes weken een product neerzetten dat waardevol kan zijn voor een bedrijf. Maar het product is niet de enige uitdaging, de samenwerking met 3 andere teamleden is ook een spannend onderdeel. Gelukkig heeft hij er alle vertrouwen in dat het een succes gaat worden.

Wij wensen Jaromir en zijn team veel succes! Hier lees je meer over de reststroom van Forbo.

Geïnteresseerd in het verwaarden van reststromen?

Heb je als bedrijf ook behoefte aan een team studenten die aan de slag gaan met jouw reststroom en wil je meedoen aan de BlueCity Circular Challenge? En zie je de BlueCity Circular Challenge, net als Jaromir, als een kans om een verandering in gang te zetten? Meld je dan aan voor de volgende BlueCity Circular Challenge.

Stuur een mail naar laura@bluecity.nl en ga de samenwerking aan met BlueCity en een team van enthousiaste studenten!

Kom naar BlueCity Circular Challenge Night 2018

Interesse in de uitkomst van de BlueCity Circular Challenge 2018? Kom op 22 juni 2018 naar de Circular Challenge Night in BlueCity. Je bent bij deze van harte uitgenodigd. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan hier.