CIRCO Track – Installatietechniek

De Nederlandse overheid streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Hoewel dit nog ver weg is, worden momenteel de eerste stappen gezet. Ook voor de techniekbranche rijst de uitdaging: hoe gaan we bewuster om met (schaarse) grondstoffen en circulair ondernemen? In september start een CIRCO Track waarin je in drie dagen kennismaakt met de circulaire economie, kansen ontdekt voor je bedrijf en concrete stappen zet naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Werk je bij een bedrijf dat actief is in-, of levert aan de installatietechniek branche? Doe dan mee aan de CIRCO Track in BlueCity en ontwikkel in drie workshopdagen, samen met een collega, een nieuw circulair verdienmodel: van ideevorming  tot implementatieplan!

Interesse? Laat het ons weten via het formulier verder op de pagina!

circular business development

Aan de slag met circulaire verdienmodellen

Concrete thema’s die onder meer aan bod komen zijn:

Marktkansen voor remanufacturing en ontwerp voor demontage, hergebruik en flexibiliteit. 

Het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het terughalen en verwaarden van secundaire materialen, met businesscase.

Het aanpakken van waardeverlies in samenwerking met ketenpartners.

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, ondernemers en professionals die zich richten op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandel bedrijven, reparatiebedrijven, ketenpartijen en toeleveranciers zijn zeer welkom.

Van elk bedrijf doen twee personen mee. Een duo van:

  1. iemand met productkennis -bijvoorbeeld een productmanager, -ontwikkelaar of -ontwerper- en
  2. iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent.

Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Zowel de interactie tussen de deelnemende bedrijven als de interactie tussen deze twee disciplines binnen bedrijf voegt veel waarde toe!

CIRCO Installatietechniek

Programma

De CIRCO Track bestaat uit drie volle dagen en vindt plaats op 2, 15 en 24 september, van 09:00 tot 18:00.

Dag 1- Kansen in kaart brengen

Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven wordt waardeverlies in de huidige keten in beeld gebracht. Per bedrijf worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Dag 2 – Uitwerking

We werken de meest kansrijke propositie uit de eerste workshop in detail uit met behulp van circulaire design methoden en businessmodellen. Dit levert een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Dag 3 – Implementatie

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie. We brengen de veranderingen in beeld die nodig zijn om de propositie te implementeren. Deze toetsen we op haalbaarheid en we werken een implementatieplan uit: wie doet wat, wanneer? We sluiten af met een pitch.

Resultaten?

Na dag 3 heb je een: nieuw ontworpen product of dienst én verdienmodel, zowel een langetermijnvisie als een concreet plan om morgen mee te beginnen, een paar jeukende handen om door te pakken én een (groter) netwerk dat daarbij kan helpen.

En heb je mogelijke oplossingen voor: betere verwerking van, of alternatieven voor, onderdeel- en grondstof reststromen, het slim ontwikkelen van ‘as a service’ verdienmodellen en het starten van vruchtbare circulaire ketensamenwerkingen.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam.

We hebben plek voor 10 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Interesse in de CIRCO Track Installatietechniek 2020? Laat het ons weten.

Circo-track-bluecity

Waarom meedoen aan een CIRCO Track?

Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen!

Je vergroot je concurrentiekracht en je creëert nieuwe waarden voor je organisatie en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je businessmodel. Is hij toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?

CIRCO maakt door samenwerkingen te realiseren binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is.

Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.

Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je organisatie of bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.

Je krijgt toegang tot bruikbare kennis en tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.

Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden, en waarin het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen een halt wordt toegeroepen.

De Track wordt verzorgd door ervaren CIRCO-trainers Bas Hillerström en Thriza Monster.

Powered by: