CIRCO Track: Kaasindustrie

In de kaasbranche zijn volop mogelijkheden om de bedrijfsvoering verder circulair, en daarmee duurzamer te maken. Dit kan zowel over het productieproces gaan, als over de producten die worden gebruikt. Denk hierbij aan de kaascoating of verpakkingsmateriaal. Veelal worden deze verbeteringen in samenwerking met ketenpartners ontwikkeld. Speciaal voor bedrijven die actief zijn in de kaasbranche én die werk willen maken van het bedenken, ontwerpen en opzetten van circulaire bedrijfsprocessen organiseert de Kaasacademie van Groene Hart Werkt! een Circotrack. De track zal gericht zijn op het verzilveren van circulaire kansen in de kaasbranche, waarbij de focus ligt op de kaasfabrieken, de verwerkers, verpakkers, de transporteurs en de detailhandel, en is gestart in oktober 2022.

Tijdens de CIRCO Track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen. Je wordt op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!