Doe mee met de Nationale Denk Tank

BlueCitizens!

We krijgen bezoek en daar kan jij ook wat uit te halen voor jou of je bedrijf. De Nationale Denktank komt van 1 tot 5 oktober naar BlueCity, een groep getalenteerde studenten die zich vier maanden dol enthousiast toeleggen op de Circulaire Economie onder begeleiding van McKinsey & Company en THNK met een hele rist interessante partners (waaronder BlueCity :). Om gelijk helder te zijn, zien wij deze kansen:

  1. In contact komen met gedreven talentvolle mensen die vol gaan voor de circulaire economie.
  2. Gratis aanhaken bij steen goede workshops & masterclasses tijdens de week.
  3. In contact komen met de partners van de Nationale DenkTank.
  4. Samen de oplossingen en ideeën aanscherpen en verbinden met het BlueCity netwerk zodat er maximaal impact kan worden gemaakt.

De Nationale DenkTank
De Nationale DenkTank is in 2005 opgericht vanuit het ideaal om een brug te slaan tussen de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie – met als doel de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen.

Circulaire economie 
In vier maanden tijd duiken studenten vanuit verschillende studies, onder begeleiding van McKinsey & Company, een onderwerp in om tot nieuwe oplossingen te komen. Dit jaar, je raadt het al: Circulaire Economie.

Mogelijkheden om aan te haken
Er zijn een aantal interessante mogelijkheden en workshops die hier worden georganiseerd waar je geheel kosten vrij bij kan aanhaken (!). Mocht je graag (alleen of met collega’s) deelnemen aan één of meerdere van deze onderdelen, dan kun je je tot uiterlijk maandag 1 oktober aanmelden bij Xanthe Bogers via x.bogers@nationale-denktank.nl.

Maandag 1 oktober Lunch tijd

Lunchtijd | Meatless Meetup XL – Arabella van Aartrijk
Zoals we gewend zijn zorgt Arabella voor een Meatless Meetup, deze keer sluiten de Denk Tankers aan. Hiervoor hoef je je niet apart aan te melden Ze zijn al flink onderweg met hun projecten binnen de Circulaire Economie, leuk om deze enthousiastelingen hierover eens aan de tand te voelen!

Dinsdag 2 oktober

11:30 – 12:30 | Workshop Reframing – Door Marjolein van Eersel & Charlie Downing (THNK)
Identifying core limiting beliefs and reframing these. Changing perspective
will open up new area’s for ideas. – Deelnemers buigen elk element van hun overtuigingen om, maar is meer diepgaander dan de alleen omdenken. De nieuwe manier van denken 0pent meer ruimte voor oplossingen.

Woensdag 3 oktober

13:30 – 15:30 | Workshop Theory of Change – Door Tia Alahuhta (Circle Economy)
Training hoe je de Theorie of Change theorie kan toepassen om concrete stappen in de transitie naar een circulaire economie te maken. Maak de impact (doelstelling) van je bedrijf zichtbaar en helder, ook voor de buitenwereld. Circle Economy staat in het middelpunt van deze transitie en zij hebben als
kennispartner en met tal van andere organisaties op basis van deze theorie concrete rapporten opgesteld, adviezen gegeven en projecten geïmplementeerd over de circulaire economie – waar zij voor deze training veel gebruik van zal maken.

Donderdag 4 oktober

12:34 – 13:45 | Lunch met themapartners
Lunch mee en ontmoet naar de Denk Tankers de partners van dit jaar (Goldschmeding Foundation, Adessium, NVRD, HVC, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Haarlemmermeer en het Ministerie van IenW)

13:45 – 16:30 | Co-creëren met themapartners
Samen met de themapartners van dit jaar aan de slag met het kijken naar oplossingsrichtingen aan de hand van de knelpunten die Denk Tankers in de analysefase hebben gevonden.

17:00 – 18:00 Borrel
Biertjes drinken. Waarschijnlijk is er ook fris.