Vacature: Freelance Programmamaker

Weet jij alles van de circulaire economie en hoe zich dat op verschillende niveaus vertaalt in de stad en in het bedrijfsleven? En wil je betekenisvolle, activerende programma’s maken met handelingsperspectief over thema’s als circulaire bouw, gedragsverandering, goed geld verdienen en hoe ondernemerschap de circulaire economie kan versnellen? Dan is BlueCity op zoek naar jou! We zijn op zoek naar programmamakers voor het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van scherpe en inspirerende programma’s op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie in het bijzonder.

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar ervaren freelance programmamakers met een netwerk in Rotterdam en kennis en ervaring omtrent tenminste één van de volgende thema’s:

Circulaire economie en ondernemerschap, voor programma’s zoals onze podcast serie Goed Geld Verdienen

Biodesign, waar design, technologie en wetenschap samen komen, voor programma’s zoals Biodesign Night en SYMBIOSIS Festival

Publieksprogrammering, iemand die de soms complexe materie weet te vertalen naar een groter publiek en hen weet te betrekken met programma’s zoals een plasticdieet of kledingruil.

Als freelance programmamaker bij BlueCity werk je nauw samen met programmahoofd Barbara Vos en ontwikkel je samen met haar en het team van BlueCity programma’s die bijdragen aan de versnelling van de circulaire economie. Concreet betekent dit dat je research doet naar artikelen, publicaties, podcasts, blogs, sprekers en innovatieve invalshoeken om je programma’s te maken. Daarnaast ben je zelf ook verantwoordelijk voor de productie en organisatie van de programma’s en het maken van de visuele presentaties. Het is van belang dat je bovenop de actualiteiten zit en betrokken bent met verschillende stakeholders in de stad om zo relevante en urgente programma’s te kunnen produceren en communities of practice te kunnen bouwen. Naast het maken van programma’s denk je actief mee over de communicatie van de programma’s en het benaderen van (potentieel) publiek.

Over BlueCity

BlueCity is een circulaire voorbeeldstad, gevestigd in het voormalig Tropicana zwembad te Rotterdam. Sinds 2015 bouwen we aan een ecosysteem met als basis nu ruim 35 ondernemers die op verschillende vlakken binnen de circulaire economie opereren. Vaak is een reststroom van de één, weer grondstof voor de ander; er wordt bijvoorbeeld al koffiedik, plastic, bierbostel, warmte, water en co2 uitgewisseld. De komende tijd worden er meer kantoren en productieruimtes opgeleverd, waardoor het ecosysteem zal blijven groeien. Met als belangrijkste doel: circulair ondernemerschap versnellen.

Naast de verhuur van werkplekken, verzorgen we rondleidingen & evenementen. Pré corona waren dit ruim 300 rondleidingen en 300 events per jaar. Deze vinden plaats op onze eventlocaties zoals de Balzaalde Skybox en de Studio. Ook is er onlangs een groot terras bij gekomen met mooi uitzicht over de Maas en gaat het oude zwembad gedeelte nog omgetoverd worden tot een grote eventruimte. Verder vind je op de plek waar ooit de kleedhokjes waren, nu het BlueCity Lab (het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld). Daarnaast houdt onze business development afdeling zich bezig met zakelijke trajecten om ook bedrijven buiten BlueCity kennis te laten maken met circulair te ondernemen. Bijvoorbeeld met een Circular Challenge.

Last but not least is een belangrijk onderdeel van de formule om de circulaire economie te versnellen onze programma’s; deze zorgen voor verdieping, inspiratie, debat én ruimte om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Denk aan debat- en filmavonden, podcasts & radioshows, workshops of events. En voor deze afdeling zijn we nu op zoek naar freelancers!

Reageren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en word je enthousiast van de functie? Stuur dan je motivatie en portfolio naar Barbara Vos via programma@bluecity.nl