Datum en tijd

  • do, 17 januari 2019
  • 19:00 ‑ 21:00

Publiek event

TICKET

Locatie

Maasboulevard 100, Rotterdam

Biobased, Circulaire Economie

Blue Business Club – Biodegradeerbaar plastics van voedselafval

Biodegradeerbaar plastics van voedselafval (businesscase 20)

PHA kan gemaakt worden van voedselafval. Is dit een goede vervanger voor onze fossiele plastics? Het is zee oplosbaar, wat betekent dat het ook geen plastic soep veroorzaakt als dit goedje lekt naar het milieu. Maar, hoe ziet het eruit? Hoe ontstaat het? En hoe kunnen we het gebruiken en er een businesscase omheen bouwen? Wie verdient er al geld mee?

Tijdens de hele avond is de bar open en bespreken we deze blauwe businesscase. Mark Slegers van Rotterzwam en Nienke Binnendijk van BlueCity Lab faciliteren het gesprek.

Er zijn 15 plekken beschikbaar. We nodigen experts uit ons eigen netwerk uit om voldoende kennis in te brengen, en verder is iedereen welkom om mee te doen en te leren. Samen leren we hoe we de grijze economie kunnen vervangen door een briljant-blauwe!

Over de Blue Business Club

Blauwe economie gaat over positieve impact voor mensen, natuur en voor je portemonnee. Op www.blueeconomy.org staan 112 businesscases beschreven die over de hele wereld worden uitgevoerd. Alleen: elke plek op deze aarde is weer anders, waardoor een businesscase in Rotterdam heel anders uitpakt dan in Chili. De aanwezige grondstoffen en ondernemerszin bepalen op welke plek welke businesscase rondrekent.

De Blue Business Club is voor ontwerpers en ondernemers die willen leren hoe een bepaalde businesscase werkt op de drie genoemde aspecten. Elke maand komen we bij elkaar, bespreken we een blauwe casus en delen we de resultaten online.

Voorbereiding en delen van opgedane ideeën kan dankzij de ondersteuning van de Gemeente Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.