Blog

Rond BlueCity

RENEW2020: training in BlueCity

Tijdens RENEW2020 werkten trainees 3 dagen aan hun eigen circulaire projecten, geïnspireerd door de ondernemers in BlueCity.

Rond BlueCity

UPDATE: Brand in de kelders van BlueCity

Dinsdag 23 mei was een - letterlijk - zwarte dag in BlueCity. Een kleine brand in de kelders had grote invloed op een aantal ondernemers. Hoe gaat het nu met hen? En ook niet onbelangrijk: wat zijn de volgende stappen voor BlueCity?

Food for Thought

1. Gebruik alles. Natuur kent geen afval [download]

Hoe red je bijna 130 miljoen kilo groenten van voedselverspilling? Gewoon, door er eens in de twee weken soep van te maken. Download het recept en verwerk willekeurig welke groente er in de koelkast ligt te verleppen tot #weggooigroentesoep!

Ondernemen

VET&LAZY – Tegenwoordig niet meer lazy

Een biertje op zijn tijd is lekker, maar ook bij het brouwen van bier gaan veel grondstoffen verloren. Water bijvoorbeeld, en bostel. Als je dat weet, smaakt dat biertje toch minder lekker. Micro-brouwerij VET & LAZY wil daar verandering in brengen.

Events, Rond BlueCity

Blije stroom in Rotterdam

Duizenden daken in Rotterdam, en allemaal onbemand. Blijstroom was het zat en legde er zonnepanelen op. Rotterdamse stroom, van de Rotterdamse zon én van jou! Hoe dat precies werkt lees je hier.

Rond BlueCity

Brand in de kelders van BlueCity

Brand in de kelders van BlueCity! Wat is er gebeurd? Waar is de brand ontstaan? En wat is nu de situatie? Daar gaan we in dit artikel iets dieper op in.

Events, Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016 voor BlueCity

BlueCity wint de Ketelbinkieprijs 2016. De prijs, gericht op ondernemers die positieve impact op de stad hebben, werd uitgereikt door burgemeester Aboutaleb.

Food for Thought

Krom, dik en lelijk? ThijsTea weet raad!

Acht ton fruit per jaar, zoveel wordt er in Nederland weggegooid. Zonde! ThijsTea maakt van dat imperfecte fruit de perfecte ijsthee - en BlueCity serveert.

Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016: BlueCity genomineerd, samen met SharpSharp en Travis

Drie Rotterdam bedrijven zijn genomineerd voor de Ketelbinkieprijs 2017: Sharp Sharp, BlueCity en Travis. Deze onderscheiding voor jonge Rotterdamse ondernemers en organisaties die zich op originele en innovatieve wijze profileren, wordt 18 mei 2017 uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Rond BlueCity

Rechtstreex wijkpunt in BlueCity: terug van weggeweest

Rechtstreex BlueCity: boerenboodschappen op bestelling, voor een eerlijke prijs. Vanaf eind april kun je je boerenboodschappen op vrijdag en zaterdag op komen halen bij kersverse wijkchef Arabella van Aartrijk.

Events, Rond BlueCity

Circulaire Kantoorvleugel BlueCity: opening

31 maart 2017 opende BlueCity haar circulaire kantoorvleugel. Met wethouder Pex Langenberg, ruim 150 genodigden én een televisieploeg van RTL-nieuws was het een geslaagd feest. Check de recap.

Rond BlueCity

Rotterdam: Capital of Cool?

Waarom Rotterdam de Capital of Cool is? CNN zette 13 redenen op een rijtje. De belangrijkste: dat er interessante dingen gebeuren met paddestoelen... En daar komt RotterZwam om de hoek kijken.

Rond BlueCity

[PERSBERICHT] BlueCity opent eerste circulaire kantoren in Rotterdam

Op 31 maart 2017 opent BlueCity haar kantoorvleugel in de voormalige discotheek Club Tropicana. Daarmee realiseert BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. Lees hier het complete persbericht BlueCity.

Rond BlueCity

BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes

Het BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes! Help ons het BlueCity Lab hagelwit verven; lever je restjes muurverf bij ons in. Dat kan van maandag t/m donderdag, van 09:00 - 16:00 uur.

Ondernemen, Rond BlueCity

Circular Community #1: Eetbare tuin in BlueCity

In deze eerste Circular Community zoekt Arabella van Aartrijk zeil voor het realiseren van eetbare tuin in BlueCity. Geef jouw oude zeil een waardevolle bestemming, help mee!