Blog

Rond BlueCity

Rechtstreex wijkpunt in BlueCity: terug van weggeweest

Rechtstreex BlueCity: boerenboodschappen op bestelling, voor een eerlijke prijs. Vanaf eind april kun je je boerenboodschappen op vrijdag en zaterdag op komen halen bij kersverse wijkchef Arabella van Aartrijk.

Events, Rond BlueCity

Circulaire Kantoorvleugel BlueCity: opening

31 maart 2017 opende BlueCity haar circulaire kantoorvleugel. Met wethouder Pex Langenberg, ruim 150 genodigden én een televisieploeg van RTL-nieuws was het een geslaagd feest. Check de recap.

Rond BlueCity

Rotterdam: Capital of Cool?

Waarom Rotterdam de Capital of Cool is? CNN zette 13 redenen op een rijtje. De belangrijkste: dat er interessante dingen gebeuren met paddestoelen... En daar komt RotterZwam om de hoek kijken.

Rond BlueCity

[PERSBERICHT] BlueCity opent eerste circulaire kantoren in Rotterdam

Op 31 maart 2017 opent BlueCity haar kantoorvleugel in de voormalige discotheek Club Tropicana. Daarmee realiseert BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. Lees hier het complete persbericht BlueCity.

Rond BlueCity

BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes

Het BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes! Help ons het BlueCity Lab hagelwit verven; lever je restjes muurverf bij ons in. Dat kan van maandag t/m donderdag, van 09:00 - 16:00 uur.

Ondernemen, Rond BlueCity

Circular Community #1: Eetbare tuin in BlueCity

In deze eerste Circular Community zoekt Arabella van Aartrijk zeil voor het realiseren van eetbare tuin in BlueCity. Geef jouw oude zeil een waardevolle bestemming, help mee!

Food for Thought, Rond BlueCity

Luchtkwaliteit – in en om BlueCity

Hoe zetten we het gebouw in om luchtkwaliteit in en om BlueCity te verbeteren? Met een Aquaponics 4O2 & Groene Long, bijvoorbeeld. De Groene Meisjes kwam de lucht in BlueCity testen.

Food for Thought, Ondernemen

Het ene plastic is het andere niet

‘Plastic inzamelen alleen omdat het goed is voor het milieu, daar geloven we niet zo in’, vertelt Frans Taminiau van Community Plastics. ‘De buurt zamelt in, wij zorgen dat er iets moois voor terugkomt.’

Food for Thought, Ondernemen

Pioniersplekken: de nieuwe economie in Rotterdam

Pioniersplekken Rotterdam: in deze achtdelige mini-serie wordt de nieuwe economie in kaart gebracht. OPEN Rotterdam gaat op bezoek bij oa SUGU, RDM én BlueCity en interviewt Jan Rotmans, Jan-Joost Jullens en Ronald Prins over de circulaire economie in de stad.

Rond BlueCity

BlueCity Lab: hulp gezocht!

Het BlueCity Lab opent bijna haar deuren - maar zoekt nog één en ander aan gereedschap. Klik en lees hier hoe je circulaire economie een kontje kunt geven.

Food for Thought, Ondernemen

Spirulina: gezond, efficiënt én co2 neutraal

Wist je dat voor de productie van één rundvlees-hamburger 2500 liter water nodig is? Daarom is vlees-eten schadelijker voor het milieu dan vliegen. Spireaux kweekt verse spirulina bomvol gezonde eiwitten voor een fractie van de ecologische kosten. Lokaal, diervriendelijk én duurzaam eiwitten kweken - dat kan dus.

Food for Thought, Ondernemen

Meubelmaker met een missie

Wist je dat het grootste bos van Rotterdam onder water staat? En dat die meerpalen na 10 jaar verbrand worden? Dat is niet alleen zonde, maar ook schadelijk. Okkehout maakt van lokaal afvalhout en oud ijzer liever meubels die levenslang meegaan. Goed voor mens en milieu - dat kan dus.

Events, Rond BlueCity

BlueCity: Open Dag, 26 november 2016

Met eigen ogen zien hoe wij het oude Tropicana veranderen in een voorbeeldstad voor de circulaire economie? Dat kan: op zaterdag 26 november as opent BlueCity haar deuren voor het publiek!

Rond BlueCity

BlueCity: parkeren niet meer in beheer BlueCity

Aan al het goede komt een eind - zo ook aan het BlueCity parkeren. In dit artikel leggen we uit hoe je voortaan kunt parkeren op het parkeerterrein aan de Maasboulevard achter BlueCity.

Food for Thought, Ondernemen

Er is geen betere tijd dan nu

Fruitleerpioniers Hugo de Boon en Koen Meerkerk van Fruitleather Rotterdam praten over de noodzaak tot radicale duurzame verandering.

Rond BlueCity

BlueCity: Eén jaar!

Vandaag bestaat BlueCity één jaar. In dit blog daarom een overzicht van wat we dit jaar allemaal zo ongeveer gedaan hebben.

Rond BlueCity

Schilderen met gerecyclede muurverf

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie - maar wel eentje die gebouwd is op het verleden. Een flink bladderend verleden, in sommige gevallen… Om BlueCity in zijn oude glorie te herstellen, moet er daarom flink wat schilderwerk worden gedaan. Gewoon naar de bouwmarkt rijden voor megapotten verf is er niet bij: ook het schilderwerk moet circulair aangepakt worden. In dit artikel lees je meer over hoe het schilderwerk bij BlueCity wordt aangepakt - en hoe je zoiets nu aanpakt op een manier die past bij de BlueCity-visie.