Blog

Rond BlueCity

Brand in de kelders van BlueCity

Brand in de kelders van BlueCity! Wat is er gebeurd? Waar is de brand ontstaan? En wat is nu de situatie? Daar gaan we in dit artikel iets dieper op in.

Events, Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016 voor BlueCity

BlueCity wint de Ketelbinkieprijs 2016. De prijs, gericht op ondernemers die positieve impact op de stad hebben, werd uitgereikt door burgemeester Aboutaleb.

Food for Thought

Krom, dik en lelijk? ThijsTea weet raad!

Acht ton fruit per jaar, zoveel wordt er in Nederland weggegooid. Zonde! ThijsTea maakt van dat imperfecte fruit de perfecte ijsthee - en BlueCity serveert.

Rond BlueCity

Ketelbinkieprijs 2016: BlueCity genomineerd, samen met SharpSharp en Travis

Drie Rotterdam bedrijven zijn genomineerd voor de Ketelbinkieprijs 2017: Sharp Sharp, BlueCity en Travis. Deze onderscheiding voor jonge Rotterdamse ondernemers en organisaties die zich op originele en innovatieve wijze profileren, wordt 18 mei 2017 uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Rond BlueCity

Rechtstreex wijkpunt in BlueCity: terug van weggeweest

Rechtstreex BlueCity: boerenboodschappen op bestelling, voor een eerlijke prijs. Vanaf eind april kun je je boerenboodschappen op vrijdag en zaterdag op komen halen bij kersverse wijkchef Arabella van Aartrijk.

Events, Rond BlueCity

Circulaire Kantoorvleugel BlueCity: opening

31 maart 2017 opende BlueCity haar circulaire kantoorvleugel. Met wethouder Pex Langenberg, ruim 150 genodigden én een televisieploeg van RTL-nieuws was het een geslaagd feest. Check de recap.

Rond BlueCity

Rotterdam: Capital of Cool?

Waarom Rotterdam de Capital of Cool is? CNN zette 13 redenen op een rijtje. De belangrijkste: dat er interessante dingen gebeuren met paddestoelen... En daar komt RotterZwam om de hoek kijken.

Rond BlueCity

[PERSBERICHT] BlueCity opent eerste circulaire kantoren in Rotterdam

Op 31 maart 2017 opent BlueCity haar kantoorvleugel in de voormalige discotheek Club Tropicana. Daarmee realiseert BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. Lees hier het complete persbericht BlueCity.

Rond BlueCity

BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes

Het BlueCity Lab zoekt verf voor laatste loodjes! Help ons het BlueCity Lab hagelwit verven; lever je restjes muurverf bij ons in. Dat kan van maandag t/m donderdag, van 09:00 - 16:00 uur.

Ondernemen, Rond BlueCity

Circular Community #1: Eetbare tuin in BlueCity

In deze eerste Circular Community zoekt Arabella van Aartrijk zeil voor het realiseren van eetbare tuin in BlueCity. Geef jouw oude zeil een waardevolle bestemming, help mee!

Food for Thought, Rond BlueCity

Luchtkwaliteit – in en om BlueCity

Hoe zetten we het gebouw in om luchtkwaliteit in en om BlueCity te verbeteren? Met een Aquaponics 4O2 & Groene Long, bijvoorbeeld. De Groene Meisjes kwam de lucht in BlueCity testen.

Food for Thought, Ondernemen

Het ene plastic is het andere niet

‘Plastic inzamelen alleen omdat het goed is voor het milieu, daar geloven we niet zo in’, vertelt Frans Taminiau van Community Plastics. ‘De buurt zamelt in, wij zorgen dat er iets moois voor terugkomt.’

Food for Thought, Ondernemen

Pioniersplekken: de nieuwe economie in Rotterdam

Pioniersplekken Rotterdam: in deze achtdelige mini-serie wordt de nieuwe economie in kaart gebracht. OPEN Rotterdam gaat op bezoek bij oa SUGU, RDM én BlueCity en interviewt Jan Rotmans, Jan-Joost Jullens en Ronald Prins over de circulaire economie in de stad.

Rond BlueCity

BlueCity Lab: hulp gezocht!

Het BlueCity Lab opent bijna haar deuren - maar zoekt nog één en ander aan gereedschap. Klik en lees hier hoe je circulaire economie een kontje kunt geven.

Food for Thought, Ondernemen

Spirulina: gezond, efficiënt én co2 neutraal

Wist je dat voor de productie van één rundvlees-hamburger 2500 liter water nodig is? Daarom is vlees-eten schadelijker voor het milieu dan vliegen. Spireaux kweekt verse spirulina bomvol gezonde eiwitten voor een fractie van de ecologische kosten. Lokaal, diervriendelijk én duurzaam eiwitten kweken - dat kan dus.

Food for Thought, Ondernemen

Meubelmaker met een missie

Wist je dat het grootste bos van Rotterdam onder water staat? En dat die meerpalen na 10 jaar verbrand worden? Dat is niet alleen zonde, maar ook schadelijk. Okkehout maakt van lokaal afvalhout en oud ijzer liever meubels die levenslang meegaan. Goed voor mens en milieu - dat kan dus.