Blog

Rond BlueCity

BlueCity: Echt Rotterdams Erfgoed #0037

Museum Rotterdam noemt BlueCity Echt Rotterdams Erfgoed vanwege ons hart voor de stad én onze verbindende functie. Wij vertellen het verhaal van circulaire ondernemers in Rotterdam. Hoe we dat aanpakken, lees je in dit artikel.

Food for Thought, Rond BlueCity

Draadloos internet via het licht – LIFI in BlueCity Rotterdam

Draadloos internetten met WiFi is natuurlijk geen nieuws meer. Maar de techiniek staat nooit stil en inmiddels is er een nieuwe manier om draadloos te internetten: LiFi. Het BlueCity Lab ging de test aan tijdens een hackathon gedurende de Open Source Circular Economy Days.

Circular Challenge

BlueCity Circular Challenge Night 2018 | de recap

Tijdens de BlueCity Circular Challenge Night wordt na zes weken ploeteren bekend wie de winnaar is van de BlueCity Circular Challenge. De studenten en Young Professionals hielden hun pitches en na een pittig juryberaad werd de winnaar van 5000 euro en een werkplek in BlueCity.

Circular Challenge

Circular Challenge Participant N°6: Sustainable Insurance – stap voor stap

Hoe maken we van total loss verklaarde auto’s een nieuw kwaliteitsproduct? Dat is waar een enthousiast team van vier jonge aanstormende talenten mee aan de slag gaat bij de BlueCity Circular Challenge 2018. Dat doen de studenten voor en met een unique coöperatie Nederlandse verzekeringsmaatschappijen.

Rond BlueCity

Overhandiging ‘De Donut Economie’ aan alle leden van de Eerste en Tweede Kamer

Het boek 'Donut Economie' van Kate Raworth is een meesterlijk boek over nieuw economisch denken en de perfecte handleiding, ook voor de bestuurders van ons land. Om die reden sponsorde impact-investeerder Wouter Veer (o.a. BlueCity) de aanschaf van voldoende boeken om zowel de leden van de Eerste als de Tweede Kamer van De Donut Economie te voorzien.

Rond BlueCity

Upcycling concrete: a matter of value

How can we goal develop concrete waste (sludge) into an applicable, valuable product? Vis Group and BlueCity Lab join forces from May 2018 to the end of this year to develop a valuable product from the concrete waste (sludge) that is left after drilling holes in concrete. Read more.

Events, Rond BlueCity

Circular Masterclass in BlueCity

Hoe laat je de circulaire economie meer doorschemeren in je event? Dat kan met een Circular Masterclass. Met de Masterclass duik je dieper in je bedrijf en de new economy.

Rond BlueCity

Beton en boorslib in de kelders van BlueCity

De kelders waren vroeger het domein van de technische dienst van het zwemparadijs. Nu worden op de plek van waterbassin en chloorbakken maakruimtes gerealiseerd voor een nieuwe generatie circulaire ondernemers. Hoe dat gaat lees je hier.

Circular Challenge, Ondernemen

BlueCity Circular Challenge – F.Air

Vier groepen studenten. Vier reststromen. Een van de ex-deelnemers is F.Air. Hoe gaat het nu met Joni, Vince, Floor en Levi en wat zijn hun doelen?

Events, Food for Thought

Waarom een week geen vlees eten je doel is

Vlees is uit. Flexitariers? Nou, die zijn in. Maar... waarom dan? En wat is de impact die jij persoonlijk maakt als jij een week geen vlees eet. Kom er nu achter! En niet te vergeten: doe ook mee!

Events, Rond BlueCity

Zaden, bollen en (stads)boeren in BlueCity

Op het jaarlijkse stadslandbouwfestival dat dit jaar in BlueCity gehouden word, komen verschillende innovatieve en duurzame ondernemers bijelkaar. Op een markt worden ook bollen en zaden verkocht voor de liefhebber.

Circular Challenge, Ondernemen

BlueCity Circular Challenge – BlueRoof

De eerste winnaars van de BlueCity Circular Challenge zijn druk bezig met het opzetten van hun bedrijf. Wil jij weten hoe het hun vergaat en hoe je misschien zelfs mee kunt helpen? Lees dan deze blog.

Food for Thought, Rond BlueCity

BlueCity: een blauwe blik op 2018

BlueCity zit vol blauwe plannen voor 2018. Want de transitie van onze huidige lineaire economie naar de circulaire economie - die gaat niet vanzelf. Hoe wij werken aan de versnelling daarvan, hoe we jou daarbij helpen én wat jij kunt doen? Dat lees je in dit artikel.

Rond BlueCity

BlueCity: 2017 in vogelvlucht

2017 was een jaar met hoge pieken en diepe dalen. In dit artikel zetten we op een rijtje hoe ons ecosysteem groeide, maar niet zonder tegenslag. De brand in de kelders zorgde voor een regelrechte systeemschok - waar we nog van aan het herstellen zijn, maar die ook positieve gevolgen had. Tegelijkertijd vormden de opening van onze circulaire kantoorvleugel en de start van de programmering over circulaire economie hoogtepunten. Blik je mee terug?

Rond BlueCity

BlueCity wint ARC17 Innovatie Award

Op 30 november 2017 won BlueCity de ARC17 Innovatie Award voor de wijze waarop een voormalig zwemparadijs is getransformeerd tot innovatieve werkomgeving. In dit artikel lees je meer over deze ode aan circulair bouwen.

Events, Food for Thought, Rond BlueCity

The Living University | Blue Economy Night Recap

What is the blue economy. How does it work and what can the blue economy mean for you? Those questions were answered during the Blue Economy Night in cooperation with Gunter Pauli and his friends. Check the recap here!

Circular Challenge, Events, Ondernemen

BlueCity Circular Challenge | The winner takes it all

Who won the BlueCity Circular Challenge? Find out in this blog. The students finally finished the six weeks, the company finally have a place to go with their waste stream! Check it out now.

Events, Ondernemen

Impact Academy Storytelling: zet je verhaal in om je doel te bereiken

Tijdens Impact Academy: Storytelling leer je jouw verhaal inspirerend vertellen én hoe je het podium kan laten bijdragen aan jouw bedrijfsdoelstellingen. Want of je nu in de lift staat met de klant van je leven, of op een podium - hoe beter je kunt pitchen, hoe groter de kans op succes. Lees meer!

Events

The Startup Academy: A great learning experience

This weekend BlueCity teamed up with the Start-up Foundation on organising the Startup Academy. A 48 hour hands-on startup experience, focused on learning modern entrepreneurship skills by doing it. In cooperation with Startup Foundation.

Circular Challenge

Kick Off Circular Challenge

Four groups of students. Four company's and one cheque. The students use wastestreams of various company's in Rotterdam. Their goal? Making useless wastestreams worthy again.

Events, Ondernemen

Start Up Academy: Gain hands on start up experience

Done with working for someone else? Are you watiting for anew chapter in your life? Maybe even starting your own business? This could be interesting! During the Start Up Academy you can gain first hand experience from successful business owners and follow workshops from experts.

Food for Thought

Van afgedankte autobanden naar hoogwaardige carbon black

Wereldwijd wordt er ongeveer 13,5 miljoen ton autobanden afgedankt - op jaarbasis. Dit zorgt voor een additioneel milieuprobleem, omdat deze banden na gebruik meestal worden verbrand of gestort, met als gevolg vervuiling van het milieu en verspilling van de carbon black. Daar was geen oplossing voor... tot Black Bear om de hoek kwam kijken.