Algemeen

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie waarin ondernemers hun reststromen op elkaar aansluiten waardoor afval een waardevolle grondstof wordt. Samenwerken, -denken én -doen is daarbij van essentieel belang. Een belangrijke rol daarin wordt vervuld door het BlueCity Lab.

Het Lab is gevestigd in de oude kleedkamers van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana en zal bestaan uit een wet lab en dry lab; op termijn komt daar ook nog een experimentele keuken bij. Door deze unieke combinatie, de enige in Nederland, kunnen materialen vanaf de cel worden gekweekt in het wet lab en vervolgens in het dry lab worden verwerkt tot eindproduct. Een verpakkingsmateriaal van oesterzwammen-mycelium bijvoorbeeld, of een tas van kombucha-leer, gemaakt van bacteriën en gisten, gekleurd met bacteriële inkt – stuk voor stuk in het Lab ontwikkeld.

BlueCity Lab: visie

Het BlueCity Lab is een unieke combinatie van wet lab en dry lab, en beschikt over een dynamische community.

Het doel van het BlueCity Lab? Innovatie stimuleren. Onder de ondernemers van BlueCity, maar ook onder studenten, wetenschappers, ontwerpers, makers – eigenlijk onder iedereen met blauwe ideeën en circulaire ambities. Dat is ook precies de reden waarom het Lab toegankelijk is voor iedereen.

We werken open source en stimuleren samenwerking actief door een BlueCity Lab Community op te bouwen waarin houtbewerkers, chemici, kunstenaars, ontwerpers en ondernemers elkaar ontmoeten, helpen en inspireren. Een community waarin ongebruikelijke samenwerkingen ontstaan en waarin juist daarom écht radicaal vernieuwd gaat worden.

Door deze dynamische community, gecombineerd met de faciliteiten van het Lab en de ligging daarvan in het hart van onze circulaire voorbeeldstad te midden van innovatieve ondernemers, ontwerpers en wetenschappers, hebben we grote verwachtingen van de concepten, producten, ideeën en samenwerkingen die hier het levenslicht gaan zien.

Het BlueCity Lab: wie

Om samenwerking tussen de verschillende disciplines te stimuleren is het Lab voor iedereen toegankelijk. Wie interesse heeft, sluit een abonnement af en wordt deel van de Lab Community. Er zijn zowel dag- als maandabonnementen beschikbaar.

>> download BlueCity Lab Abonnementen

De BlueCity Lab Community

Wil je alvast een idee krijgen van wie je in het lab kan tegenkomen en wat die mensen daar nou precies doen? Dat kan! De Community is natuurlijk volop in beweging, maar hieronder vindt je alvast portretten van een aantal early adaptors:

Het BlueCity Lab: wat

Het BlueCity Lab heeft een wet lab, een dry lab en een dynamische community middenin circulaire voorbeeldstad BlueCity

Wat kun je precies in het Lab? Nou, in het dry lab kan je bijvoorbeeld lasersnijden, 3d-printen, zagen, timmeren, plastic verwerken, pottenbakken en frezen. In het wet lab is een clean room waar je experimenten veilig zijn voor rondzwevende bacteriën en kun je werken met een flowkast, autoclaaf, vortexmixers, bunsenbranders en meer.

>> check de faciliteiten in het BlueCity Lab of

>> download de BlueCity Lab faciliteiten

Aan het werk in het BlueCity Lab

Het Lab is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17:00 uur.

Wil je aan de slag in het BlueCity Lab?

Mail emma@bluecity.nl voor meer informatie of vul onderstaand formulier in.

Ja, ik stap graag in BlueCity Lab

  • (indien toepasselijk)