Uitkomsten van de BlueCity GFE-Hackathon

Location

De Balzaal, BlueCity

Language
Nederlands
Date and time
Mon 11.03.202414:00 - 17:00
Cost

Gratis

De berg Groente-, Fruit- en Etensresten die ieder jaar in het restafval belandt en in de verbrandingsoven verdwijnt is enorm. Dus de kansen voor betere verwaarding ook! In de afgelopen vier maanden hebben de deelnemers van de BlueCity GFE-hackathon in sprintsessies gezocht naar oplossingen voor een structurele andere economische manier van het verwaarden. Op maandag 11 maart presenteren zij de resultaten van deze zoektocht.  

Van beleidsmakers en afvalverwerkers tot Rotterdamse horecaondernemer: alle belangrijke spelers in het systeem deden mee om een doorbraak te vinden. Daarbij beten ze zich vast in vragen als 'Hoe kunnen we GFE stromen in de stad efficiënt inzamelen en verwerken? en ‘Hoe kunnen we de ondernemer stimuleren en faciliteren om de GFE te scheiden om meer nutriënten terug de bodem in te brengen?’ Tijdens deze bijeenkomst presenteren de deelnemers concrete oplossingen die de hele keten omvatten: van opslag tot inzameling en verwerking.  

Programma:

13:30 Inloop
14:00 Aftrap & aanleiding door Bas Hilleström
14:30 Presentaties van hackathon eindproducten door de deelnemers
15:30 Gezamenlijk bezoeken van Expositie 'Hopen van de Toekomst' in de BlueCity Dome, samengesteld door de deelnemers
16:30 Presentatie vervolgtraject
16:45 Afsluiting
17:00 Borrel & napraten

Klik hier voor meer informatie over de GFE-hackathon.

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2024 staat Nederland in het teken van de Week van de Circulaire Economie. BlueCity is een van de circulaire hubs in Zuid-Holland waar het in deze week extra borrelt en bruist, en zetten we de vijf onmisbare ingrediënten voor een circulaire economie in de schijnwerpers. Ruimte, Talent, Stromen, Ondernemerschap en Samenwerking – elke werkdag ligt de focus van ons programma op een ander ingrediënt. Kom je ook langs? Klik hier voor het hele programma