Datum en tijd

  • ma, 11 oktober 2021
  •  ‑ 

Publiek event

LUISTER NU

Locatie

Te luisteren via al je favoriete podcast kanalen & YouTube

Externe partners

Circulaire Economie, Maatschappij, Podcast

BlueCity Radio: De herwaardering van ons water

Wereldwijd wordt er geworsteld met water – of het nou om een tekort of juist om een te veel gaat. De huidige klimaatcrisis is een watercrisis en vraagt ons om op een andere manier met ons water om te gaan. De vraag is natuurlijk: hoe? 

In een speciale uitzending van BlueCity Radio neemt presentator Dore van Duivenbode een duik in ons Hollands water. Samen met experts en ondernemers onderzoekt ze hoe we het waterbeheer in Nederland anders en slimmer kunnen inrichten zodat we klaar zijn voor de toekomst. Waar liggen de kansen en wat is daarvoor nodig? 

Te gast in de uitzending:

Watergezant Henk Ovink

Henk, a.k.a. the waterguy, draait alles in de wereld om water. Als watergezant van Nederland reist hij de wereld over om mensen en overheden te helpen met maatschappelijke en natuurlijke uitdagingen. Zo maakte hij onderdeel uit van de Hurricane Sandy Rebuilding Taskforce van president Obama en ontwikkelde en leidde de prijsvraag ‘Rebuild by Design’ voor de wederopbouw van de regio New York en New Jersey.

Sander Mager, bestuurslid Unie van Waterschappen

Van de natuur tot onze voedselproductie, en van ons landschap tot recreatie. Sander Mager ziet water als de verbindende en drijvende kracht voor duurzame ontwikkeling. De 21 waterschappen, die de Nederlandse waterhuishouding regelen, kunnen hier een belangrijke rol in spelen.  

3 water pioniers

Met drie pioniers – Matthijs Maris van Pharmafilter, René Reusen van Diergaarde Blijdorp en Eva Aarts van Waterweghebben we het over hoe ondernemers en ontwerpers kansen kunnen creëren en schaalbare producten met economische meerwaarde kunnen ontwikkelen. Hoe gaan zij om met water als grondstof?

Nienke Binnendijk – directeur BlueCity Lab 

Nienke Binnendijk deelt met ons haar visie op regenwater én doet een oproep tot gezamenlijke actie.

Deze aflevering van BlueCity Radio wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Pharmafilter en Hoogheemraadschap van Rijnland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!