Datum en tijd

  • za, 06 april 2019
  • 12:00 ‑ 16:00

Publiek event

TICKET

Locatie

Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie

CHANGEZ #2 Kleding- en sneakerruil

Op zaterdag 6 april wordt BlueCity omgetoverd tot een waar ruilfestijn tijdens kledingruil CHANGEZ in samenwerking met Awearness Kollektif.

Ruilen is duurzaam!

Kopen is UIT, ruilen is IN! Al die prachtige kledingstukken die in je kast liggen te verstoffen en die snelle sneakers die onder je bed liggen verstopt verdienen het om gedragen te worden. Bevrijd ze van de mottenballen en laat ze weer het daglicht zien tijdens de kledingruil in BlueCity.

Tegenwoordig kopen we meer en vaker kleding dan ooit tevoren. 70% van de Nederlanders heeft tussen de 5-20 ongebruikte kledingstukken in zijn kast liggen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ruilfestijn

Naast het ruilen zullen er ook een aantal toffe vintage verkopers aanwezig zijn en is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje van Thijsthee en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie.

Awearness Kollektif

Deze editie organiseren we wederom met Awearness Kollektif. Zij organiseren vaker kledingswops, samen kom je verder!

‘Huisregels’

  • Zowel mannen als vrouwen zijn meer dan welkom! Neem minimaal 2 en maximaal 8 mooie kleding- of sneakerstukken mee. Zorg dat de kleding schoon en gewassen is en geen gaten of vlekken heeft.
  • Schoenen, tassen en accessoires zijn ook welkom. Geen ondergoed.
  • De ruil is dynamisch: in de loop van de dag komen er steeds nieuwe stukken bij.
  • Je ingeleverde kledingstuk wordt ingedeeld volgens een puntensysteem. De jury bepaalt aan de ingang of jouw stukken aantrekkelijk genoeg zijn om iemand anders blij mee te maken en geeft je een tegoedbon waarop staat hoeveel stukken je kunt uitzoeken.
  • De kleding die aan het einde van de dag over is gaat naar een goed doel.

Meedoen?

Heb je ook een paar kledingstukken die nu liggen weg te stoffen? Koop dan snel een ticket. Om de kosten te dragen, vragen we €7 entree.

Lunch?

Lunch en snacks worden verzorgd door Arabella van Food & Footnotes.