Datum en tijd

  • vr, 29 november 2019
  • 16:00 ‑ 22:00

Publiek event

GRATIS TICKET

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Circulaire Economie, Maatschappij

CHANGEZ XL – Black Friday Festival

Black Friday markeert de start van het seizoen voor Sinterklaas- en Kerstaankopen. Heel. Veel. Kerstaankopen. Knalleractie op knalleractie tovert winkels om tot walhalla voor consumenten en shopverslaafden. Nóg goedkoper. Nóg meer kopen. Nóg meer spullen…

Maar waar komen al die spullen vandaan? Van welke (schaarse) grondstoffen zijn ze gemaakt? En waar blijven alle spullen die inwisselbaar zijn geworden, omdat er nu een nieuwe versie is met een nóg mooier design voor een nóg scherpere prijs? Juist. Daar denken we liever niet over na.

Daarom pakken we het dit jaar anders aan. Doe je mee? Kom naar de circulaire tegenhanger van Black Friday op vrijdag 29 november in BlueCity: een grote markt met als thema SWAP & REUSE. CHANGEZ XL is de grote zus van CHANGEZ, met een kledingruil, speelgoed- en spullenruil en toffe circulaire ondernemers.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

✱ Een XL editie met naast kleding ook speelgoed, spullen en een repair café voor o.a. kleding en elektronische apparaten
✱ Een circulair Black Friday Festival met DJ, optredens en sprekers
✱ Een primeur: voor het eerst wordt het voormalige zwembad opengesteld voor publiek

SWAPPING

In het zwembad zijn er verschillende ruilplateaus ingericht: speelgoedruil, kledingruil, spullenruil. Dit doen we samen met Awearness Kollektif, www.deelgoed.com en Plantenasiel Rotterdam

RE-USE

We hebben Rotterdams tofste vintage & upcycle ondernemers uitgenodigd. Onder andere:
Tizi – Upcycled kidswear & goodies
HENK – Upcycled vintage
Betje Krul Vintage
Nonsens Clothing

REPAIR

De Naaister Rotterdam & Repair Cafe repareren met liefde jouw kleding & elektronische apparaten.

RUILREGELS

Het ruilen is simpel: kleding ruil je voor kleding, speelgoed voor speelgoed en planten en overige spullen ruil je door elkaar.

👗 Bij het inleveren van kleding krijg je een puntenkaart van Awearness Kollektif, waarmee je (voor jou) nieuwe kleding kunt bemachtigen. Puntenkaarten uit het verleden zijn ook weer bruikbaar!

🚂 Speelgoed wordt geruild via een eigen systeem van Deelgoed.

🌱 Planten en spullen mogen door elkaar worden geruild. De jury aan de tafel zal zorgdragen voor het geven van punten waarmee je nieuwe items kunt scoren.

Let op: neem max. 5 kledingstukken mee per persoon. Overige items kun je onbeperkt (naar eigen inzicht) meenemen.

PROGRAMMMA

16:00 | OPEN!
18:00 | Rondleiding door BlueCity (gratisss)
18:15 | Lezing over slow fashion door Rachel Rietdijk
22:00 | Einde

TICKETS

De toegang is gratis, maar laat ons wel even weten of je komt via deze link.

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.