Datum en tijd

  • do, 02 juni 2022
  • 19:00 ‑ 22:30

Publiek event

TICKETS

Locatie

Maasboulevard 100
Rotterdam

Ecosofie LIVE met Louise Vet

Louise Vet is de drijvende kracht achter het Deltaplan Biodiversiteitsherstel: een landelijk initiatief om de biodiversiteit in Nederland te herstellen. En de nood hiervoor is hoog, want de menselijke aanslag op de globale biodiversiteit is zo groot, dat het draagvlak van de aarde om de mens in zijn voedselbehoefte te voorzien in het geding dreigt te komen. In 2018 werd Vet verkozen tot nummer 1 in de duurzame top 100 van Trouw.

Hoe kunnen ervoor zorgen dat onze economie niet langer functioneert ten koste van de ecosystemen waarvan we afhankelijk zijn? Marnix gaat hierover in gesprek met Louise Vet, hoogleraar evolutionaire ecologie aan de universiteit van Wageningen.

Over Ecosofie LIVE

Hoe breng je economie, ecologie en filosofie in balans? Daarover gaat Ecosofie, de podcast waarin opiniemaker Marnix Kluiters in gesprek gaat met experts als Feike Sijbesma (oud DSM en oud Corona-gezant), Marjan Minnesma (Urgenda) en Jan Terlouw (die van touwtje in de brievenbus) over het verduurzamen van de samenleving. Tijdens Ecosofie LIVE brengt Marnix zijn gasten naar BlueCity om met hen in gesprek te gaan over hoe onze duurzame toekomst er uit ziet, en welke rol jij kan spelen.

Programma

19.00 – 20.00: inloop en borrel met gelijkgestemden

20.00 – 21.00: start interview

21.00 – 21.15: vragen uit het publiek

21.00 – 22.30: napraat aan de bar

Tickets

Bij de opnames zijn? Dat kan. Een ticket kost €10,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!