Expeditie BlueCity

Expeditie BlueCity

Superuse Studios
Locatie

BlueCity

Taal
Engels
Datum en tijd
ma 11.03.202414:00-16:00
Kosten

€20

Duik in de toekomst met Expeditie BlueCity

Zero-waste leven, ontwikkelen van future proof materiaal zoals tegels van eendenkroos, muurtjes van zeewier en bier van regenwater. Aan de oever van de Nieuwe Maas, aan de Maasboulevard, in dat gebouw dat we vaak nog steeds gewoon Tropicana noemen, daar staat de blauwe stad. Knappe koppen, pioniers en uitvinders werken samen met de natuur en aan het Rotterdam van morgen.

Tijdens een Expeditie BlueCity duik je in één middag in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs. Neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld, ontmoet een circulaire ondernemer en ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!

Superuse Studios

Elke BlueCity Expeditie ontmoet je een andere circulaire BlueCity ondernemer en tijdens De Week van de Circulaire Economie zijn deze gekoppeld aan de vijf ingrediënten van de circulaire economie. Op maandag trappen we af met het thema Ruimte en ga je langs bij het architectencollectief Superuse. Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools – daar wordt Superuse (inter)nationaal om erkend. Een voorbeeld van hun circulair en duurzaam ontwerp krijg je met eigen ogen te zien, want Superuse nam in 2015 de grote klus op zich om het verlaten zwembad Tropicana te transformeren tot een circulaire voorbeeldstad. Hoe ze aan de slag zijn gegaan met de bouw van de circulaire productieruimten en kantoren in BlueCity? Kom het zien én horen! 

Week van de Circulaire Economie

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2024 staat Nederland in het teken van de Week van de Circulaire Economie. BlueCity is een van de circulaire hubs in Zuid-Holland waar het in deze week extra borrelt en bruist. Elke werkdag staan er mooie evenementen en Expedities op het programma, die gekoppeld zijn aan een van de vijf onmisbare ingrediënten voor een circulaire economie. Ruimte, Talent, Stromen, Ondernemerschap en Samenwerking. Bekijk het hele weekprogramma hier.

Geen tijd om langs te komen op 11 maart? Check dan de volgende data: