Datum en tijd

  • di, 02 november 2021
  • 14:00 ‑ 18:00

Publiek event

AANMELDEN

Locatie

BlueCity Rotterdam
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Externe partners

Food & Drink, Ondernemerschap

Het Nieuwe Nassen: de Meet-up

Op dinsdag 2 november (van 14.00 tot 18.00 uur) organiseert BlueCity Het Nieuwe Nassen: de Meet-up waarin toonaangevende Rotterdamse horeca en foodretail ondernemers inspirerende best practices rondom het thema voedsel delen, er een markt is waarin lokale en innovatieve producenten hun producten presenteren d.m.v. een proeverij en de aanwezige gasten met elkaar kunnen netwerken en borrelen. 

Meet-up voor en door ondernemers

Zelden hebben horecaondernemers zo’n gekke plottwist voorgeschoteld gekregen als vorig jaar. Ook in 2021 vraagt de aanhoudende onzekerheid van ondernemers om snel te schakelen en mee te bewegen. Kortom: het is andere koek dan normaal. Maar deze veranderingen bieden ook ruimte voor kansen. Kansen om in te spelen op nieuwe trends, te experimenteren en je zaak klaar te stomen voor de gast van morgen; of je nou net komt kijken of al 30 jaar je eigen toko runt. Het komende half jaar ontdekken we samen met ondernemers uit de Rotterdamse horeca en foodretail sector hoe Het Nieuwe Nassen er uit ziet: schuif je ook aan?

Aan het hoofd van de tafel zit Bekende Rotterdammer Perry de Man (bekend van 24kitchen, DE TOKO en ‘Een klootzak-proof kookboek’): autodidact kok die alles aanpakt om meer te leren. Samen met mede horeca en foodretail bazen duikt hij in de wereld van plantaardig eten, lokale producten en afvalvrij koken. Trends van nu die je als ondernemer kan inzetten om je zaak toekomstbestendig te maken. Maar: waar moet je beginnen? Deze Meet-up bied je praktisch handvatten om direct zelf mee aan de slag te gaan. Van aanpassingen aan je menu om nieuwe doelgroepen aan te spreken tot het verminderen van voedselverspilling om kosten te besparen.

Programma

Meer informatie volgt!

Bij zijn?

Dat kan! De Meet-up is gratis toegankelijk voor ondernemers uit de Rotterdamse horeca en foodretail sector. Kom alleen of neem je collega’s mee (max 4 personen). Meld je wel even aan.

Het Nieuwe Nassen: de podcast

Alvast in de sferen van Het Nieuwe Nassen komen? In Het Nieuwe Nassen: de podcast gaat de bekende Rotterdamse chef Perry de Man in gesprek met Bülent Sel van Zegro, Hans Baggerman van Schiecentrale events, Michael Schook van Heroine, Paul Sharo van Man Met Bril Koffie, Selma Seddik van Instock en Thomas Uljee van Eurobakker over hoe zij hun bedrijf toekomstbestendig maken. Als zij het kunnen, dan kan jij het ook!

→ Vanaf 8 september vind je hier de link naar de podcast.

Deze Meet-up organiseert BlueCity in samenwerking met Rabobank, ‘Rotterdam de boer op!’ en Greendish.

Het Nieuwe Nassen is partner van MKB010>>Next. MKB010>>Next is een programma van de gemeente Rotterdam. Het programma inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!