Datum en tijd

  • di, 02 november 2021
  • 14:00 ‑ 18:00

Publiek event

AANMELDEN

Locatie

BlueCity Rotterdam
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Externe partners

Food & Drink, Ondernemerschap

Het Nieuwe Nassen: de Meet-up

Op dinsdag 2 november (van 14.00 tot 18.00 uur) organiseert BlueCity ‘Het Nieuwe Nassen: Meet-up’, dé middag waar de Rotterdamse horeca en food-retail nieuwe inspiratie en inzichten opdoen rondom slim duurzaam ondernemen. De meet-up geeft je inzichten in de financiële kansen van duurzaam ondernemen én toont je ook direct de praktische oplossingen hoe je dit doet. 

Meet-up voor en door ondernemers

De meet-up is speciaal bedoeld voor ondernemers, chef-koks en bedrijfsleiders in de Rotterdamse horeca en food-retail. Zelden hebben horecaondernemers zo’n gekke plottwist voorgeschoteld gekregen als vorig jaar. Ook in 2021 vraagt de aanhoudende onzekerheid van ondernemers om snel te schakelen en mee te bewegen. Kortom: het is andere koek dan normaal. Maar deze veranderingen bieden ook ruimte voor kansen. Kansen om in te spelen op nieuwe trends, te experimenteren en je zaak klaar te stomen voor de gast van morgen; of je nou net komt kijken of al 30 jaar je eigen toko runt. Tijdens de Meet-up ontdekken we samen hoe Het Nieuwe Nassen er uit ziet: schuif je ook aan?

5x wat de meet-up jou oplevert
* Praktische inzichten rondom duurzame financiële quick-wins die je morgen al kunt toepassen.

* Je proeft de nieuwste en beste producten uit de regio met oog voor de omliggende natuur en ontmoet de boeren en makers.

* De slimste en aantrekkelijkste alternatieven voor single-use-plastics

* Praktische financiële kansen voor afvalreductie.

* Inspiratie rondom duurzame horeca trends

En je maakt kans op exclusieve begeleiding door Greendish t.w.v. €1500

Vijf ondernemers maken kans op exclusieve begeleiding door Greendish! Greendish helpt restaurants en cateraars met kleine veranderingen naar een duurzamer en gezonder aanbod op de menukaart. Je krijg eerst een workshop met andere deelnemers, vervolgens wordt er gemeten hoe het er nu voor staat in je restaurant qua duurzaamheid & impact. Op basis daarvan transformeer je samen met Greendish één gerecht van je huidige menukaart tot een ‘Greendish-proof’- gerecht en leer je ook op welke manieren je dit kunt communiceren naar je gast en hoe dit kan leiden tot een verhoogde gasttevredenheid. Ook laat Greendish je zien welke kostenbesparing dit kan opleveren en welke impact je uiteindelijk hebt gemaakt. Kortom, ontdek hoe duurzaamheid en winst hand in hand gaan en je team meer kennis krijgt over gezonde & duurzame voeding. Je ontvangt advies & ondersteuning van Greendish gedurende dit hele proces.

Wil jij kans maken op deze exclusieve begeleiding? Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van het aanmeldformulier!

Programma

Voorgerecht: Plenaire opening met Marco Bunk (KHN), wethouder Arno Bonte en chef Perry de Man

De Meet-up wordt geopend door Marco Bunk en Perry de Man, ambassadeur van Het Nieuwe Nassen. Wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie, Arno Bonte schuift aan. We nemen met een live video verbinding een kijkje bij boerderij Hoeve-Rusthoff en Greendish maakt bekend welke 5 ondernemers de exclusieve begeleiding t.w.v. €1500 hebben gewonnen

Hoofdgerecht: Drie werksessies 

➪ Voedselverspilling als kans

Zet herbruikbare verpakkingen slim in 

➪ De (financiële) kansen van een plantaardige menukaart met Femke Snijders oprichter van low waste foodbar Aloha

Nagerecht: Tasting expo

Prikkel je zintuigen en ontdek welke innovatieve en duurzame producten er allemaal binnen handbereik liggen. Met de nieuwste en beste producten uit de regio op het gebied van drinken, eten, hygiëne, afval en verpakkingen. Denk aan vegetarisch jus gemaakt van restgroente of bekers gemaakt van koffiedik. En het blijft niet bij proeven en ruiken – elke exposant biedt je direct handelingsperspectief. Of dat nou de mogelijkheid tot het plaatsen van een bestelling is of een speciaal aanbod.

Netwerken

Uiteraard is er gedurende de Meet-up genoeg ruimte om te borrelen en netwerken. Samen proosten we op een toekomstbestendige horeca en foodretail sector.

Bij zijn?

De Meet-up is gratis toegankelijk voor ondernemers uit de Rotterdamse horeca en foodretail sector. Kom en neem vooral  je collega’s mee (max 4 personen). Meld je wel even aan.

Let opCoronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen heb je vanaf 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Houd bij de entree je ticket, toegangsbewijs (dit mag via de corona app, uitgeprint negatief testbewijs of het gele boekje) en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen. Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

→ Ga naar naar Het Nieuwe Nassen podcast.

In Het Nieuwe Nassen: de podcast gaat Perry de Man in gesprek met Bülent Sel van Zegro, Hans Baggerman van Schiecentrale events, Michael Schook van Heroine, Paul Sharo van Man Met Bril Koffie, Selma Seddik van Instock en Thomas Uljee van Eurobakker. Als zij het kunnen, dan kan jij het ook!

Deze Meet-up organiseert BlueCity in samenwerking met Rabobank, ‘Rotterdam de boer op!’ en Greendish.

Het Nieuwe Nassen is partner van MKB010>>Next. MKB010>>Next is een programma van de gemeente Rotterdam. Het programma inspireert, informeert en stimuleert MKB’ers om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!