Hotel Neutraal x Het Nieuwe Nassen Inspiratiesessie #2 Voedsel

Locatie

Rechtstreex

Taal
Nederlands
Datum en tijd
di 24.10.202310:30 - 13:30 uur

Onderdeel van Hotel Neutraal zijn gezamenlijke kennis- en inspiratiesessies. Op dinsdag 24 oktober van 10.30 tot 13.30 uur staat inspiratiesessie #2 Voedsel op de agenda.

In oktober 2022 heeft Hotel Neutraal een vliegende start gemaakt. Hotel Neutraal is een doelgerichte en missiegedreven beweging van zestien Rotterdamse hotels en vier projectpartners die samenwerken op de thema’s: klimaat, circulair en biodiversiteit. Hotel Neutraal geeft direct inzicht in de duurzame kansen en praktische handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Samen zetten we als collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die helpen bij het besparen van kosten en zorgen voor een schoner Rotterdam door energiebesparing, minder afval en voedselverspilling, meer circulaire producten, waterbesparing en een lagere CO2 uitstoot. Het programma Hotel Neutraal loopt tot en met december 2024. Klik hier voor meer informatie.

Inspiratiessessie #2: Voedsel bij KeileCollectief

Onderdeel van Hotel Neutraal zijn gezamenlijke kennis- en inspiratiesessies. Op dinsdag 24 oktober van 10.30 tot 13.30 uur staat inspiratiesessie #2 op de agenda. De thema’s van de inspiratiesessies zijn gekozen op basis van de informatiebehoefte van de hotels die zijn opgehaald in een themabijeenkomst met 16 hotels in februari 2023.

De onderwerpen in deze sessie variëren van het verminderen van voedselverspilling tot het opzetten van een lokale voedselketen. Wat zijn hierbij de uitdagingen, kansen en behoeften? Laat je inspireren door collega's die al stappen hebben gezet en maak kennis met producten en gewassen van lokale boeren en innovatieve voedselondernemers. 

Het programma:
10:30    Inloop KeileCollectief, Keilestraat 9f in Rotterdam
10:45    Welkom en update programma Hotel Neutraal en voorstelronde
11:00    Waarom het thema 'voedsel' met Rotterdam de boer op!, Rechtstreex  en Het Nieuwe Nassen
11:15    Welke stappen hebben hotels al gezet op het gebied van voedsel? Delen van ervaringen en best practices
11:55    Werksessie: het opzetten van lokale voedselketen, van inkoop tot logistiek. We duiken erin tijdens twee tafels: inkoop&logistiek en  vraag&aanbod
12:30    Chefs Pepijn Schmeink en Perry de Man, ambassadeurs van Het Nieuwe Nassen, laten je proeven van een future proof lunch
13:30    Einde programma
13:30    Fotomoment deelnemers challenges

- Voedselverspilling: In Rotterdam stonden tot en met april 2023 op tien plekken de ‘Orbi’ in de keuken van hotels en restaurants, waarvan 4 in hotels (Hotel New York, The Slaak, Hilton Weena en Room Mate Bruno). We gaan deze voedselimpact in Rotterdam vergroten. Rotterdamse hotels kunnen zich zich weer inschrijven voor Het Nieuwe Nassen Challenge Aan de slag met voedselverspilling. Meld je aan.

- Lokale voedselketen en de kracht van het collectief: Vraag en aanbod van lokale producten vinden elkaar nog niet optimaal. Het aanbod van lokale producten breidt steeds verder uit, maar is nog onvoldoende te zien op de menukaarten van de Rotterdamse hotels. Gezamenlijk maken we het aanbod inzichtelijk en gaan we met de hotels aan de slag om lokale producten toe te voegen aan de menukaarten en banquetingmenu’s.

- Het Nieuwe Nassen lunch met ambassadeurs Pepijn Schmeink en Perry de Man. Lokale en natuurinclusieve gewassen en businesscase plantaardig versus vlees.

- Aan de slag met Het Nieuwe Nassen. Twintig restaurants, hotels en venues gaan aan de slag met Het Nieuwe Nassen Challenges Aan de slag met voedselverspilling en Lokaal en Natuurinclusief inkopen. Op dinsdag 24 oktober is de kick-off en starten zij met het programma.