Datum en tijd

  • za, 23 oktober 2021
  • 12:00 ‑ 17:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

Maatschappij

Plastic Dieet Event

We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly, we need millions of people doing it imperfectly.

Je leven afvalvrij inrichten, dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Op zaterdag 23 oktober organiseert BlueCity het Plastic Dieet Event met sprekers, een markt en een theatervoorstelling. Daarnaast kun je mee op een ronde afvalprikken met de one and only Zwerfinator (#1 van de Trouw duurzame 100 van 2019)!

 WAAROM ZERO-WASTE?

Rietjes, tasjes, waterflesjes… ongemerkt gebruiken we ontzettend veel wegwerpplastic. We hebben inmiddels zoveel plastic geproduceerd dat we de aarde zes keer in plastic tasjes kunnen wikkelen. En niet zonder gevolgen: jaarlijks belandt er meer dan 4,7 miljoen ton plastic in zee waar het het leven rooft van een miljoen zeevogels en honderdduizend zoogdieren.

Tijd voor actie dus! Tijdens het Plastic Dieet Event geven we je tips en tricks over hoe je je leven méér zero-waste kunt inrichten. Samen helpen we de dieren, de oceaan en de aarde. Ook voelen we de positive vibes van het samen aangaan van deze uitdaging!

Sprekers 

🔹 Elisah Pals van Zero Waste NL | 13.30 – 14.15 uur 

Elisah is met haar Zero Waste NL beweging een begrip in Nederland als het gaat over zero waste. Zij deelt haar lessons learned van de Zero Waste beweging en leert je hoe je met positieve psychologie jezelf en je omgeving inspireert om groene stappen te zetten.

🔹 Dirk Groot, aka Zwerfinator | 14.45 – 15.30 uur

Dirk Groot – Trouw Duurzame 100 numero 1 van 2019 – De Zwerfinator is één van de grootste plastic activisten van Nederland. In 5 jaar tijd heeft hij meer dan 500.000 stuks zwerfafval geraapt. Hij houdt alles minutieus bij en dwingt corporates tot actie met zijn data-driven activisme. Komt dat zien, komt dat horen! 

Workshops

🔹 Maak je eigen zero-waste cosmetica en tandpasta met Elisah Pals | 14.15 – 14.45

Maximaal aantal deelnemers: 10. Deze workshop is op inschrijving. Mail naar raymondlandegent@gmail.com

🔹 Ga een rondje zwerfafval prikken met de Zwerfinator | 15:30 – 16:15 uur

Maximaal aantal deelnemers: 6. Deze workshop is op inschrijving . Mail naar raymondlandegent@gmail.com

Op de markt 12.00 – 17.00 uur

🔹 Ecomondo

Duurzame webshop met een activistische directeur en met een sterke focus op een zero-waste assortiment.

🔹Nappy’s.nl

Wasbare luiers maar ook wasbare dames producten zoals maandverband, menstruatie ondergoed, wattenschijfjes.

🔹 To Jungle

Feestelijke webshop met een groot plastic-vrij assortiment.

🔹ZustainaBox

De duurzame box die door het hele land wordt verzonden en al vele duizenden mensen heeft geïnspireerd om nieuwe, duurzame producten te leren kennen.

🔹 Potjes en Deksels (vanaf 16.00 uur)

De eerste zero-waste SRV-wagen van Nederland rijdt nu sinds een jaar en krijgt steeds meer voet aan de grond. Tessa en Anne staan overdag in Brabant, maar komen speciaal nog even langs BlueCity gereden.

Ben je een maker/ondernemer en wil je deelnemen aan het Plastic Dieet Event, stuur een mailtje naar raymond@bluecity.nl

Theatervoorstelling ‘Een aardig Sprookje’ (7+) | 14.15 uur en 16.30 uur

Keet runt de geweldigste winkel ter wereld. Klanten kunnen altijd bij haar terecht: appeltjes voor de dorst in wel twintig smaken, glitterpleisters die alle wonden helen en de gekste verjaardag geschenken; alles is op voorraad en te koop tegen bodemprijzen! Maar wat als een mysterieuze brief haar vertelt dat de voorraad op raakt? Op 2 verschillende momenten tijdens het Plastic Dieet Event wordt de intieme familievoorstelling ‘Een aardig Sprookje’ over de betoverende kracht van de natuur gespeeld. Complexe milieuproblematiek wordt teruggebracht tot een begrijpelijke metafoor waarbij ‘de winkel’ staat voor onze omgang met de aarde. Actrice Kathlyn Wuyst speelt alle personages. Dit fantasierijke verhaal maakt op liefdevolle wijze zonneklaar hoezeer alles met alles verbonden is. Aan ons hoe het sprookje afloopt. De voorstelling duurt 45 minuten.

De speeltijden zijn: 14.15 uur en 16.30 uur. Reserveer vooraf wel je plaats (via eventbrite). Per voorstelling is er plek voor 30 deelnemers.

Wandel mee voor het klimaat

Urgenda organiseert The Climate Miles. Van 6 t/m 23 oktober wandelen honderden mensen van Groningen naar Rotterdam, om vervolgens vanuit Rotterdam de trein te pakken naar de klimaatconferentie COP26 in Glasgow. Op zaterdag 23 oktober staat de wandeling in het teken van plastics en eindigt de wandeldag om 16.00 uur bij BlueCity. We zullen de klimaat-wandelaars dan feestelijk ontvangen.

Tickets (kinderen onder de 12 jaar gratis!)

🔹 Tickets voor dit evenement zijn €10

🔹 Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen

🔹 Wil je zeker zijn van een plekje voor ‘Een aardig Sprookje’? Reserveer dan een tijdslot bij het afrekenen van je ticket!

Let opCoronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen heb je vanaf 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Houd bij de entree je ticket, toegangsbewijs (dit mag via de corona app, uitgeprint negatief testbewijs of het gele boekje) en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen. Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!