Datum en tijd

  • wo, 30 oktober 2019
  • 13:00 ‑ 17:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Circulaire Economie, Innovatie, Maatschappij, Ondernemerschap

Tree’ference – A Tree Conference

De wereld heeft snel véél meer bomen nodig. Daarom organiseren we op 30 oktober een Tree’ference: een werkconferentie waarbij we met 100 bedrijven, instellingen, pioniers, changemakers, creatieven, bomenkenners, CEO’s en anderen een bomenplantcoalitie vormen. Gezamenlijk creëren we in een middag de contouren van een masterplan hoe we in 2020 om te beginnen 1 miljoen bomen kunnen planten in Nederland (en over onze landsgrenzen). Let’s Start a Treevolution!

Bomen planten tegen klimaatverandering en voor biodiversiteit

Bomen planten is een van de manieren om klimaatverandering tegen te gaan. The time is now om iets te doen en met z’n allen de handen in elkaar te slaan om te zorgen dat we 1 miljoen bomen kunnen planten. Thomas Crowther, die aan de wieg stond van het One Trillion Trees programma van de VN, zegt hierover: “Massale herbebossing is met afstand de goedkoopste manier om klimaatverandering tegen te gaan. We weten dat het niet de enige oplossing is, maar wel een héle belangrijke waar we morgen mee aan de slag kunnen gaan”. Ook spelen bomen een belangrijke rol als het gaat om biodiversiteit en bodemleven. Een transformatie van reguliere landbouw naar agroforestry is zodoende om meerdere redenen een goede zet.

Wat kun je verwachten?

Tijdens Tree’ference komen we aan de hand van kennis van experts en inspirende breakout-sessies tot antwoorden op vragen als:
– Wat is ervoor nodig om een miljoen bomen te kunnen planten?
– Wie helpt dit mogelijk te maken?
– En waar kunnen we planten?

Programma

12:30 | Inloop
13:00 | Kick-off met guest speaker (tba)
14:00 | Samen aan de slag met een masterplan!
16:30 | Oogst ideeën & wrap-up
17:00 | Borrel

De Tree’ference vindt plaats bij BlueCity aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam en wordt georganiseerd door The Pollinators, Common Soil, BlueCity en Drawdown Netherlands.

Tree Fest

De Tree’ference resulteert op zaterdag 2 november meteen in concrete actie. Tijdens de tweede editie van Tree Fest planten we alvast 1001 bomen. Dit doen we bij Natuurgoed Ziedewij onder de rook van Rotterdam, waar een prachtig voedselbos verrijst.

Tickets

Tickets

Bedrijf: € 150
Particulier: € 69,99
Student: € 35

Koop je tickets via deze link.