Datum en tijd

  • wo, 05 februari 2020
  • 07:30 ‑ 19:00

Publiek event

TICKETINFO IN TEKST

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Ondernemerschap, Workshops

MKB dag – Jouw afval is geld waard

Wil je ontdekken hoe je als ondernemer circulariteit om kunt zetten in business kansen? Tijdens de BlueCity MKB Dag op 5 februari leer je hoe je de omslag maakt van afval als kostenpost, naar afval als verdienmodel met een ondernemersontbijt, verschillende actiegerichte workshops en een symposium.

BlueCity MKB dag

Er is ongekend veel winst te behalen op het vlak van de circulaire economie in MKB- ondernemingen. Daar waar de netwerken en ketens overzichtelijk zijn en de relaties met hun partners persoonlijk, kan er het snelst geschakeld worden. Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat woensdag 5 februari dan ook in het teken van de MKB’ers (in de dop). Deze actie-gerichte dag bestaat uit inspiratie, handelingsperspectief, netwerken en ondernemerskansen.

Voor wie?

De MKB dag is voor ondernemers en studenten in o.a. de retail, horeca, bouw, festivals, maakindustrie en het toerisme die kennis willen maken met circulaire kansen en winst willen behalen op het gebied van de circulaire economie. Ben je werkzaam in een andere sector? Dan ben je ook welkom, kijk hieronder voor relevante programma’s en workshops voor jou.

Programma & tickets

Alle programma’s op de MKB Dag zijn gratis te bezoeken voor studenten en ondernemers. Gezien de capaciteit vragen we je wel om je in te schrijven per programmaonderdeel.

07.30 – 09.00 | Club Circulair ontbijt voor ondernemers.
Schrijf je in*
10.00 – 10.30 | Inloop studenten workshops Hogeschool Rotterdam.
10.30 – 11.15 | 1e ronde workshops Hogeschool Rotterdam.
► Tickets binnenkort beschikbaar
10.30 – 11.30 | Value System Game (Superuse Studios).
Schrijf je in
11.30 – 12.15 | 2e ronde workshops Hogeschool Rotterdam.
► Tickets binnenkort beschikbaar
13.30 – 16.30 | Circular Harvest Symposium Hogeschool Rotterdam.
► Tickets binnenkort beschikbaar
13.30 – 15.00 | Circo Mini workshop 1.
Schrijf je in
15.30 – 17.00 | Circo Mini workshop 2.
Schrijf je in

Workshops

Circo mini Workshop

Met de Circo Mini workshop leer je in 5 stappen momenten van verspilling om te draaien naar business kansen en leer je Circulaire Productontwerp-strategieën en businessmodellen op een praktische wijze toe te passen. Deze pressure cooker workshop is een introductie van de 3-daagse Circo workshop, waar je met 10 collega bedrijven werkt aan het ontwikkelen van nieuwe Circulaire waardeproposities. Doe mee met deze mini workshop en loop de deur uit met nieuwe kansen voor jouw organisatie!

Tijden
13.30 – 15.00 uur: Circo Mini workshop 1. Schrijf je in
15.30 – 17.00 uur: Circo Mini workshop 2. Schrijf je in

De workshops worden geleid door Bas Hillerström.

Praktische informatie

Wanneer? 5 Februari, 07:30 – 19:00
Waar? BlueCity 010, Maasboulevard 100, Rotterdam

Dit programma is een samenwerking tussen o.a. Hogeschool Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en BlueCity.

Week van de Circulaire Economie

De BlueCity MKB dag is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren door het hele land evenementen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. BlueCity is de hub voor de Week van de Circulaire Economie in Rotterdam en omstreken.

Samen met Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, CHIO Rotterdam en vele andere partijen organiseert BlueCity een week vol circulaire evenementen voor bedrijven, ondernemers, studenten, en iedereen met een nieuwsgierig hart. Klik hier voor het hele programma.

 

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.

*Dit is een co-productie van BlueCity en Club Circulair. Als je een ticket koopt ga je ermee akkoord dat je gegevens worden gedeeld met beide organisaties.