Datum en tijd

  • za, 08 februari 2020
  • 12:00 ‑ 17:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Maatschappij, Workshops

Zero Waste Festival – Je huishoudelijke afval als goudmijn

Hoe ga jij met je afval om en wat kun je nog meer doen om duurzamer door het leven te gaan? Sluit de Week van de Circulaire Economie met een knaller af en kom naar het Zero Waste Festival! Volg toffe workshops en een rondleiding, struin rond op de circulaire markt en vier het weekend met een hapje en een duurzaam gebrouwen drankje.

Laat je onderdompelen en volg een rondleiding door de wildwaterbaan en kelders, loop rond over de markt in het oude golfslagbad en ontdek hoe jij in jouw badkamer, keuken, tuin en huiskamer zonder afval kunt leven en geld kan besparen. De smaak helemaal te pakken? Volg dan gelijk een workshop om voedselverspilling tegen te gaan, bouw een wormenhotel, ruil je kleding of speelgoed, brouw je eigen bier of maak zelf je make-up.

 

Workshops

Bouw een wormenhotel
Brouw je eigen bier
Kweek oesterzwammen op koffiedik
Maak je eigen make-up
Repareer je kapotte apparaten

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over de workshops en hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Tickets

Regulier: € 5
Rotterdampashouders: gratis (met actiecode, vanaf 1 februari online op de website van Rotterdampas)

Praktische informatie

Wanneer? 8 februari, 12:00 – 17:00
Waar? BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Wat kun je verwachten?

✱ Een hele dag vol feestelijke circulaire initiatieven, sprekers, workshops en een markt
✱ Krijg een exclusief kijkje in de keuken van BlueCity
✱ Steek je handen uit de mouwen bij een workshop en ga direct aan de slag met duurzaamheid

Week van de Circulaire Economie

Het Zero Waste Festival is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren door het hele land evenementen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. BlueCity is de hub voor de Week van de Circulaire Economie in Rotterdam en omstreken.

Samen met Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, CHIO Rotterdam en vele andere partijen organiseert BlueCity een week vol circulaire evenementen voor bedrijven, ondernemers, studenten, en iedereen met een nieuwsgierig hart. Klik hier voor ons hele programma.

 

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.