BlueCity Circular Challenge

Een economisch systeem zonder grondstoffenschaarste en afvaloverschot, waarin alles waarde heeft en niets loos is? De Circular Challenge combineert sustainable business modeling met design, op basis van concrete reststromen van participerende organisaties. Resultaat: new circular business  met economisch interessante innovaties die per direct bijdragen aan de versnelling van de circulaire economie.

De BlueCity Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst door binnen zes weken een schaalbaar product te ontwikkelen uit een eigen reststroom. Deelnemers staan daarmee aan de wieg van kansrijke startups en veelbelovende innovaties. 

De Challenge wordt begeleid door circulaire pioniers, design thinkers en financieel experts. Het meest veelbelovende idee biedt business kansen voor deelnemende organisaties en voor deelnemers die circulair willen ondernemen. Zo zorgen we samen voor innovatieve oplossingen binnen bedrijven en bouwen we aan een rijk circulair netwerk.

circular challenge september 2020

Waterweg, winnaars Circular Challenge 2018, met partner Hoogheemraadschap Delft

 

Ben jij een student of young professional en klaar voor een uitdaging? Schrijf je in voor de eerstvolgende editie.

Check meer informatie en meld je aan via het formulier.

Als bedrijf een reststroom inbrengen voor de Circular Challenge? 

Bekijk meer informatie voor bedrijven en mail naar: n.braamse@bluecity.nl 

Benieuwd naar voorgaande edities, partners en ontwikkelde producten/diensten?

Bekijk alle resultaten van Circular Challenge hier