BlueCity Circular Challenge

Een economisch systeem zonder grondstoffenschaarste en afvaloverschot, waarin alles waarde heeft en niets loos is? De Circular Challenge combineert sustainable business modeling met design, op basis van concrete reststromen van deelnemende organisaties. Resultaat: new circular business  met economisch interessante innovaties die per direct bijdragen aan de versnelling van de circulaire economie.

De Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst door binnen zes weken een schaalbaar product te ontwikkelen uit een eigen reststroom. Deelnemers staan daarmee aan de wieg van kansrijke startups en veelbelovende innovaties. 

De Circular Challenge wordt begeleid door circulaire pioniers, design thinkers en financieel experts. Het meest veelbelovende idee biedt business kansen voor deelnemende organisaties en voor deelnemers die circulair willen ondernemen. Zo zorgen we samen voor innovatieve oplossingen binnen bedrijven en bouwen we aan een rijk circulair netwerk.

NEXT UP

BlueCity Circular Challenge – maart 2023

Deelnemers worden later aangekondigd

 

HET CIRCULAR CHALLENGE TEAM

De Circular Challenge is een project van BlueCity, Rik Winsemius en Pieter de Stefano. Gezamenlijk lopen Rik, Pieter en BlueCity al vijf jaar voorop in circulair ontwerp en ondernemerschap. Met zeven challenges, acht jaar ervaring met circulariteit en innovatie én toegang tot het inpandige BlueCity Lab met 15+ biodesigners die als expert ingevlogen kunnen worden, is dit team bij uitstek geschikt in het begeleiden van de high potentials tot het creëren van innovatieve producten en diensten.

RIK WINSEMIUS & PIETER DE STEFANO

Rik Winsemius en Pieter De Stefano brengen met ondernemerschap beweging rondom taaie maatschappelijke vraagstukken. De afgelopen jaren hebben zij challenges rondom de omschakeling naar een circulaire economie en rondom plastic georganiseerd in Rotterdam en Amsterdam. Hieruit zijn meerdere startups voortgekomen die dagelijks werken aan de wereld van morgen. Rik en Pieter hebben een achtergrond in de politicologie en filosofie, zijn maatschappelijk betrokken en veroorzaken met veel energie en een breed netwerk van denkers en doeners impact. Binnen de Circular Challenge zijn zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers, het concept en de programmering.

RUTH STIJNS

Ruth Stijns is als Sales Representative van BlueCity verantwoordelijk voor het uitnodigen van de deelnemende organisaties voor de Circular Challenge. Ruth spart graag met je over de reststromen van je organisatie en hoe de Circular Challenge kan helpen deze reststromen te verwaarden. Het mooie aan de Circular Challenge vindt Ruth de diverse uitkomsten die stuk voor stuk circulair ondernemerschap naar een hoger niveau brengen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe (corporate) start-up, circulaire oplossing voor je organisatie of een beleidswijziging. Heb je interesse in de Circular Challenge en wil je alle ins and outs weten? Neem dan contact op via de knop hieronder of bel naar  06 48548571.

BEN JIJ EEN STUDENT OF YOUNG PROFESSIONAL?

De Circular Challenge biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met de circulaire economie. We dagen je uit om binnen zes weken een circulaire business case en proof of concept te ontwikkelen. Tijdens deze zes weken word je begeleid door circulaire koplopers, designers en financiële experts. Je werkt in een klein, multidisciplinair team en krijgt de kans om een afvalstroom om te zetten in een circulair product voor een van de deelnemende organisaties.

VERDER LEZEN

Benieuwd naar vorige edities van de Circular Challenge en de resultaten?