LET’S FIX IT

 

Wist je dat we in Nederland jaarlijks zo’n 500 kilo aan spullen per persoon weggooien? En dat terwijl de productie van deze spullen een enorme voetafdruk op ons milieu achterlaat. Dat kan en moet anders! Van december tot en met maart kan je in BlueCity je spullen komen fixen: van versleten t-shirts tot servies. Met een goede poetsbeurt, een likje verf of Japanse Kintsugi kunnen je spullen er weer tegen aan en voorkom je een enkeltje prullenbak. Goed voor je portemonnee én het milieu. Daarom organiseert BlueCity, Let’s fix it!

Repareren zit niet meer in ons systeem en daar willen we verandering in brengen. Let’s fix it is dé plek om jouw shit te fixen, zodat het daarna geen shit meer is ;). Tijdens onze workshops met verschillende thema’s helpen we je op een andere manier naar je spullen te kijken. En dat niet alleen – we geven je de tools om zelf de handen uit de mouwen te steken. Dus grijp die kapotte blouse of gebroken vaas uit de kast en kom het fixen!

LET’S FIX FASHION

Wist je dat we in Nederland jaarlijks zo’n 145 miljoen kilo kleding weggooien? Nog nooit is dit aantal zo hoog geweest. Dat kan en moet anders! Op zaterdag 18 december van 12.00 tot 18.00 uur tijdens kledingruil CHANGEZ XL kan je in BlueCity je kleding komen fixen en meedoen aan verschillende workshops: van versleten t-shirts tot een kapotte wollen trui. Kom je ook leren repareren?

  • • Fix je wollen kleding met designer Foekje Fleur
  • • Verf je kleding met bloemen met Studio Nani
  • • Maak en verf een bodysuit met LOGOCOMO x Studio Kling

→ Meer informatie en tickets

LET’S FIX MUSIC

In Nederland gooien we jaarlijks zo’n 50 miljard kilo aan elektrische apparaten, waaronder koptelefoons, radio’s en platenspelers weg. Hiermee is E-waste de snelstgroeiende afvalstroom. Tijd voor verandering! Op zaterdag 15 januari van 12.00 tot 18.00 uur kan je in BlueCity je muziek uitrusting komen fixen en meedoen aan verschillende workshops: van speakers tot vinyls. Kom je ook leren repareren en plaatjes draaien?

Meer informatie en tickets TBA

LET’S FIX COFFEE

Wist je dat we in Nederland met onze bakkies pleur jaarlijks zo’n 250 miljoen kilo koffiedik produceren en dat het overgrote deel hiervan terecht komt in de vuilverbranding? Dat is helemaal niet nodig want koffiedik is een wondermiddel. Op zaterdag 12 februari van 12.00 tot 18.00 uur kan je in BlueCity je koffie gear komen fixen en leer je wat je allemaal kan doen met koffiedik en meedoen aan verschillende workshops: van espressomachine tot planten fixen. Kom je ook een bakkie doen?

Meer informatie en tickets TBA

LET’S FIX BIKES

Er zijn zo’n 23 miljoen fietsen in Nederland, hiervan worden er jaarlijks heel wat afgedankt. Dat is zonde en onnodig! Op zaterdag 19 maart van 12.00 tot 18.00 uur leer je in BlueCity hoe je een klapband fixt en tover je je saaie frame om tot een blikvanger. Spring je ook op de fiets?

Meer informatie en tickets TBA