Ondernemers

Merel Segers

Hoeveel klimaatgassen komen vrij bij de productie van lantaarnpalen? Als analyticus smul ik van dit soort vragen. Ik bereken duurzaamheidsindicatoren, geef advies om impact te verlagen én visualiseer de resultaten.

Merel Segers

Legal Support International

Legal Support International staat voor meer dan 35 jaar internationale ervaring met juridische advisering van innovatieve kleine en grotere ondernemingen in diverse sectoren. Zie ons als jouw coach in een steeds internationaler en complexer juridisch veld. Wij overzien dat veld en ondersteunen je business in het wat speelt in het traject van startup tot volwassen. In Nederland en daarbuiten.

Legal Support International

Royalsur B.V.

Binnen Fruit Circle is ons doel om exporteurs van vers fruit te verbinden met  (eind)gebruikers die de vermalen (Wenco)plastic kratten, waarin het fruit vervoerd wordt, gebruiken als basismateriaal voor hun productieproces. Dit op basis van de overtuiging dat de een circulaire economie de toekomst is van wat ondernemerschap zou moeten zijn.

Royalsur B.V.

Impact Express

Veel meer goeie teams die werken aan- en binnen de regeneratieve economie: dat is het doel. Impact Express mobiliseert via campagnes, faciliteert via programma's en bouwt met partners mee aan de bedrijven van de toekomst. Aan de slag? Hop on

Impact Express

Food & Footnotes

Food for now and food for thought... Circular Food Curator Arabella van Aartrijk en oprichter van Food & Footnotes wil (uiteindelijk) alle monden voeden binnen de circulaire voorbeeldstad met wat lokaal voorhanden is, korte ketens, waar mogelijk circulair, future proof en zonder voedselverspilling of afval. Good food is serious business!

Food & Footnotes

MetroPolder

Het Polderdak® voorkomt wateroverlast, vermindert hittestress, levert water tijdens langdurige droogte en verlengt van de levensduur van het dak. MetroPolder company levert Polderdaken en adviseert bedrijven, organisaties en overheden hoe zij de voordelen van slimme waterberging kunnen benutten en kunnen combineren met andere functies op het dak.

MetroPolder

Coffee Based

Coffee Based maakt koffieafval weer waardevol. Jaarlijks wordt er in Nederland 120 miljoen kilo koffieafval geproduceerd. Coffee Based zet de lineaire keten van koffie om in een circulaire keten. Een van de manieren om dit te doen is het verwerken van koffiedik in nieuwe materialen en producten, zoals bioplastics.

Coffee Based

Burgs Foods

Krekels en sprinkhanen op jouw bord! Dat is waar wij ons voor inzetten. Niet zoals je misschien kent uit Azië of van de televisie maar verwerkt in producten die je al kent. Met De Krekerij gebruiken we deze dieren om smakelijke, voedzame en verantwoorde producten te maken die jij wilt.

Burgs Foods

BlueRoof

BlueRoof is een start-up die zich bezig houdt met de ontwikkeling van een substraat vanuit het zogenaamde 'roostergoed'. Dit roostergoed is een reststroom die op de waterzuiveringen wordt ingezameld, en bestaat met name uit de hygiënische of 'natte' doekjes die men door de wc spoelt!

BlueRoof

Attine Design

Attine Design is een bedrijf wat opgericht is om andere bedrijven te helpen duurzamer te worden middels circulairiteit. Attine Design is opgericht door Vince en Kevin, twee industrieel product ontwerpers die zich beide specialiseren op gebied van probleemanalyse, creatieve oplossingen en duurzaam denken

Attine Design

AquaFutura

AquaFutura ontwikkelt & levert groeisystemen welke een duurzaam alternatief bieden op traditionele landbouw. Door een combinatie van aquacultuur en hydrocultuur toe te passen, ontstaat een kringloop waarbij de waterdieren de planten voorzien van voedingsstoffen en de planten & groeibedden op hun beurt het water weer zuiveren voor de dieren.

AquaFutura

Beleef je verbeelding

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Perpetual Plastic

Mensen zijn van nature nieuwsgierig en vinden het over het algemeen heel interessant om te zien dat alles wat zij doen direct effect heeft. Die nieuwsgierigheid is de basis voor het businessplan van Perpetual Plastic, waarmee ze de circulaire economie in een notendop uitleggen.

Perpetual Plastic

Refil

Dat je ook de nieuwste technologische uitvindingen (denk: 3d-printers) circulair kunt maken - dat begrijpt Refil heel goed. Zij maakt van oud plastic een nieuw product: 3d-print inkt, oftewel: filament. Helemaal circulair!

Refil

Masters that Matter

Masters that Matter is een ontwerpbureau, opgericht door Frans Taminiau en Geert van den Boogaard. Masters that Matter creëert creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken, ook wel aangeduid als wicked problems. Daarmee begeven zij zich op het terrein van de grote transitie-onderwerpen: zorg, afval, energie of bijvoorbeeld logistiek.

Masters that Matter

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

Fruit Fly Ninja

Fruit Fly Ninja is begonnen met een product van Nederlandse makelij: een fruitvliegvanger met een natuurlijke, niet-giftige vloeistof. Inmiddels is de missie “To Green Pest Control” geworden. Mede met hulp van Universiteit Wageningen worden er nieuwe producten ontwikkeld om de chemische ongediertebestrijding de markt uit te drukken. Het kan immers ook met oog voor mens, dier en natuur.

Fruit Fly Ninja

Verdraaid Goed

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Verdraaid Goed

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Community Plastics

Plastic? Zonde om weg te gooien! Community Plastics recyclet het huishoudelijk plastic uit de wijk tot nieuwe producten voor de wijk: eivormige nestkastjes bijvoorbeeld, in de prachtigste (knal)kleuren.

Community Plastics

Superuse Studios

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse Studios (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse Studios voor staat.

Superuse Studios

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

Stadsimkerij BijBouna

Bijen gedijen goed in de stad; beter zelfs dan in de buitengebieden. De in BlueCity gevestigde stads-imker Abderrahim Bouna maakt gebruik van deze schijnbare tegenstelling tussen stad en natuur en bivakkeert met zijn korven overal waar bloemen bloeien.

OKKEHOUT

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij OKKEHOUT. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; ze maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

OKKEHOUT

KEES

Duurzame mode duur of lelijk? Niet dus! KEES maakt slow fashion - van clutch tot bruidsjurk en van oorhangers tot bikerjasje - met de hand vervaardigd uit 100% hergebruikt materiaal uit de Nederlandse afvalberg. Stoer, eigenwijs, errug Rotterdams en een beetje stout. Mode- en milieubewuste fair trade uit Rotterdam, ech wel dus.

KEES

Spireaux

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Spireaux kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Spireaux

Aloha

Van wildwaterbaan tot bar, koffiebranderij én restaurant met een prachtig terras aan de Maas - dat is Alohabar. Grote schommels (met uitzicht over de Rotterdamse skyline), land- en waterschildpadden, cocktails en planten waar je maar kijkt maken van Alohabar een unieke stadsoase waar je koffie kunt drinken, borrelen, feestjes vieren en flexwerken.

Aloha

RotterZwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

RotterZwam