Ondernemers

Oyster Heaven

We help the vital food and home building industries enter into a new circular economy. This is done by combatting their sewage and fertiliser footprints through large scale oyster reef regeneration using our novel biodegradable and climate friendly artificial reefs.

Oyster Heaven

MEAM

MEAM onderzoekt, ontwikkelt en levert op maat gemaakte machines op basis van microgolftechnologie voor verwarmings- en droogprocessen in een zeer breed applicatiegebied.

MEAM

Rotterdamskrom

Stadshout is een grondstof waarvan zijn waarde sterk onderschat wordt. In tijden van grondstoffentekort dienen we onze visie op deze Rotterdamse grondstof te herzien. In Rotterdam staan genoeg prachtige bomen die helaas soms verloren gaan door ziektes of het creëren van ruimte. Rotterdamskrom zet deze bomen om in unieke producten. Door samen te werken leggen we elk verhaal vast van een boom zodat de consument altijd weet waar de boom heeft gestaan en je zo een stukje Rotterdam koopt met een verhaal. Hout met een recht verhaal, dat is waar Rotterdamskrom voor staat.

Rotterdamskrom

Urban Metal Resources

Urban Metal Resources is an independent marketing and strategic offtake partner for the metals industry, acting as the specialist partner for urban & secondary metals.

Urban Metal Resources

DigiSurfer

Digi Surfer is dé partner voor bedrijven, overheden en (sociale)organisaties op het gebied van digitale inclusie en circulaire IT. Wij geven afgeschreven bedrijfsapparatuur een nieuw leven door deze op te knappen en beschikbaar te stellen aan sociale doelgroepen, inclusief hulp en ondersteuning. Met Digi Surfer kan iedereen meedoen in de digitale samenleving.

DigiSurfer

Addoptics

Addoptics manufactures Custom Optical components by combining 3D-printing with optical casting.

Addoptics

PULSAQUA

Met PULSAQUA zetten we participatief onderzoek (citizen science) in om water-, klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken op te lossen, met de samenleving en voor de samenleving.

PULSAQUA

AMBISMART

Bij AMBISMART geloven we dat een marketingbureau commerciële belangen prima kan combineren met groen en circulair werken. Onze partners delen dezelfde visie en vanuit huis werken. Power om onszelf, onze server – en onze laptops en telefoons - op te laden, wordt duurzaam opgewekt en geleverd.

AMBISMART

Borg Energy Storage

Borg gelooft in een toekomst waarin mensen zelfstandig in hun energiebehoefte kunnen voorzien. Op een manier die in balans is met ons, de natuur, en de wereld waarin wij leven

Borg Energy Storage

Mark van Wijk

Mark van Wijk onderzoekt hoe planten en mensen meer voor elkaar kunnen betekenen en vertaalt dit door naar ontwerpen voor habitats waarin zowel mensen als planten floreren.

Mark van Wijk

D.N.A. Community Art

Archell Thompson is sociaal ondernemer en maakt maatschappelijke thema’s (zoals kindermishandeling, armoede, vaderschap) bespreekbaar d.m.v. theater, storytelling en lesprogramma’s op scholen. Daarnaast heeft hij een sociaal managementbureau, Arch Management, voor jong creatief talent in Rotterdam.

D.N.A. Community Art

ECOstyle

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Dat is de gedachte waarmee ECOstyle meer dan 50 jaar geleden als eerste begon met het ontwikkelen en verkopen van ecologisch verantwoorde producten met een minimum impact op het milieu en de gezondheid. Alle producten zijn gebaseerd op de slimheid en de kracht van de natuur: werkzame stoffen of natuurlijke processen.

ECOstyle

Janine Neuf Business Consulting

Figuring out the right business case for your innovative and sustainable product or service can be a real challenge. Janine Neuf helps you with that. No matter if you just start out, if you feel you need to redirect your business strategy, or if you are at the point to scale-up your operations. For Janine it is a joy to assist you with her skills and experience and to see more circular solutions taking off.

Janine Neuf Business Consulting

Magnify Marketing

Op de weg naar de circulaire economie, heb je een sterk netwerk nodig dat samen met jou deuren opent en de transitie versnelt. Met onze hulp bereik je via LinkedIn met 1 strategie je ideale klanten, partners, ambassadeurs, investeerders en meer. Samen versnellen we de circulaire transitie!

Magnify Marketing

Flip the City

Nederland is door-en-door grijs betegeld. Maar waar grijs ligt, kan groen in! Met onze 100% biologisch afbreekbare kroostegels wil Flip the City iedereen, groot of klein, de mogelijkheid geven om hun steentje bij te dragen aan de biodiversiteit in Nederland.

Flip the City

Vibers

Vibers maakt bioplastic, papier en beton met Hollands Olifantsgras. Samenwerking met industrie, hoge technische prestaties en een lage ecologische voetafdruk zijn hierbij leidend. Zodat bedrijven duurzamer kunnen produceren en consumenten duurzamer kunnen kopen. Change the script. Join the vibe

Vibers

FALAFVAL

FALAFVAL is een smakelijk boegbeeld voor een eerlijke en duurzame voedselketen. Wij willen iedereen laten zien en proeven dat veel voedselafval eigenlijk geen écht afval is. Wij maken daarom falafel van groente-reststromen.

FALAFVAL

Studio Mooie Zooi

Een pollepel gemaakt van hout uit de Rotterdamse haven of een salontafel van een omgevallen Rotterdamse boom. Studio Mooie Zooi maakt duurzame, lokaal geproduceerde, minimalistisch vormgegeven, functionele producten voor in huis. In plaats van op de brandstapel, belandt het hout bij jou thuis. Producten met een verhaal dus.

Studio Mooie Zooi

Bay Leaf Vegan Foods

De vermindering van vleesconsumptie draagt positief bij aan verbetering van het milieu en dierenwelzijn. Bay Leaf produceert smaakvolle vleesvervangers met als doel het toegankelijk maken van plantaardige opties tijdens een bezoek aan de horeca.

Bay Leaf Vegan Foods

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op voor de wereld van morgen en zorgt ervoor dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke opgaven waar onze regio voor staat. Door meer de context op te zoeken (met ondernemers) bij BlueCity leren studenten meer over (de kansen) van circulariteit.

Hogeschool Rotterdam

Ex Natura

In de natuur zijn veel zaken te vinden die ogenschijnlijk complex zijn, maar tevens ook simpel en vanzelfsprekend. Toch maken we hier nog maar weinig gebruik van. Ex Natura richt zich op het toepasbaar maken van deze door de natuur verschafte wijsheden, middels training, consultancy en interim projectmanagement.

Ex Natura

BlueBlocks

BlueBlocks werkt mee aan het opruimen van de losse eindjes in systemen, door reststromen van de ene partij om te vormen naar nieuwe materialen en toepassingen voor een andere. Soms binnen de eigen keten, soms daarbuiten. Zo wordt alles tot het laatste beetje materiaal benut en kan een lokaal ‘zero waste web’ ontstaan.

BlueBlocks

Eigendraads

EigenDraads is een sociale onderneming die actief oplossingen voor (Rotterdams) textielafval in kaart brengt en uitprobeert. Daarnaast helpt EigenDraads publieke en private ketenpartners om hun eigen rol in een circulair textiel systeem vorm te geven en te vervullen.

Eigendraads

Kenniscentrum Papier en Karton

Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) ontwikkelt, ontsluit en verspreidt technologische kennis van de productie en het (her)gebruik van papier- en karton. Dit doen we onder meer op het gebied van circulaire grondstoffen, verbetering van de energie-efficiëntie / verlaging van CO2 emissies en ontwikkeling van optimaal herbruikbare of recyclebare producten om zo tot ketensluiting te komen.

Kenniscentrum Papier en Karton

Kusala

Kusala maakt ambachtelijke circulaire zeep vanuit de groene hub BlueCity in Rotterdam. Geniet van de verzorgende zepen en shampoo en maak een positieve impact op de wereld om je heen!

Kusala

Royalsur B.V.

Binnen Fruit Circle is ons doel om exporteurs van vers fruit te verbinden met  (eind)gebruikers die de vermalen (Wenco)plastic kratten, waarin het fruit vervoerd wordt, gebruiken als basismateriaal voor hun productieproces. Dit op basis van de overtuiging dat de een circulaire economie de toekomst is van wat ondernemerschap zou moeten zijn.

Royalsur B.V.

Impact Express

Veel meer goeie teams die werken aan- en binnen de regeneratieve economie: dat is het doel. Impact Express mobiliseert via campagnes, faciliteert via programma's en bouwt met partners mee aan de bedrijven van de toekomst. Aan de slag? Hop on

Impact Express

Beleef je verbeelding

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Superuse

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse voor staat.

Superuse

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

Alga.Farm

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Alga.Farm kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Alga.Farm

Aloha

‘’Het maximale uit het minimale halen’’, dat is ons motto. In onze food bar wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten, grotendeels uit de directe omgeving. Hiermee worden de meest innovatieve gerechten, snacks en cocktails bereid. Onze werkwijze draait om maximale creativiteit en minimaal afval.

Aloha

rotterzwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

rotterzwam