Ondernemers

iCircl

Stichting iCircl is aanjager namens Cirkelstad om in de provincie Zuid-Holland het proces naar Circulair Bouwen te versnellen. Door vraagstukken met de bijbehorende problemen en oplossingen te bundelen vormen wij de Google binnen de transitie naar Circulair Bouwen.

iCircl

Sustainable Finance Factory

Finance as the enemy of sustainability? It doesn’t need to be. The Sustainable Finance Factory aims to make societal value more visible as a counterweight to mere financial value. We do this by developing new structures and frameworks that help companies and governments to integrate financial and sustainability decisions.

Sustainable Finance Factory

Sterling Schuyler

Sterling Schuyler is an American English copywriter who creates content and marketing strategies for growing businesses. She loves to help creatively disruptive companies reach an international audience with optimized blog posts, articles, newsletters, and social media content.

Sterling Schuyler

Eigendraads

EigenDraads is een sociale onderneming die actief oplossingen voor (Rotterdams) textielafval in kaart brengt en uitprobeert. Daarnaast helpt EigenDraads publieke en private ketenpartners om hun eigen rol in een circulair textiel systeem vorm te geven en te vervullen.

Eigendraads

Mesh

Mesh develops wearable rain gear that is made from recycled materials. Our aim: to have an alternate to nylon umbrellas and polyeurathane coated raincoats which often are not very durable and, when broken, usually end up in landfills. Let's celebrate every natural shower in urban environments - even in the midst of climatic changes.

Mesh

Waterweg

Waterweg gelooft dat onze toekomst circulair is. Wij maken van bagger, een modderige afvalstroom uit rivieren en kanalen, op maat gemaakte bouwmaterialen. Bouwen met bagger is de oplossing voor een overschot aan bagger en de vervuilende cementindustrie. Ons eerste product: waterpasserende tegels van bagger, een klimaatadaptieve, circulaire oplossing voor overbetegeling en hevige regenval in de stad.

Waterweg

Kenniscentrum Papier en Karton

Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) ontwikkelt, ontsluit en verspreidt technologische kennis van de productie en het (her)gebruik van papier- en karton. Dit doen we onder meer op het gebied van circulaire grondstoffen, verbetering van de energie-efficiëntie / verlaging van CO2 emissies en ontwikkeling van optimaal herbruikbare of recyclebare producten om zo tot ketensluiting te komen.

Kenniscentrum Papier en Karton

Kusala Gifts

Zonder plastic en palmolie onder de douche? Het kan met de ambachtelijke zepen van Kusala Gifts. Oprichtster Karin Berkhoudt maakt heerlijk geurende en verzorgende zepen die goed zijn voor lichaam, geest, en het milieu! En nu is er ook een speciale circulaire zeep serie tegen verspilling, gemaakt met reststroom ingrediënten zoals olijfolie, koffie, bier, en bierbostel. 

Kusala Gifts

Merel Segers

Hoeveel klimaatgassen komen vrij bij de productie van lantaarnpalen? Als analyticus smul ik van dit soort vragen. Ik bereken duurzaamheidsindicatoren, geef advies om impact te verlagen én visualiseer de resultaten.

Merel Segers

Royalsur B.V.

Binnen Fruit Circle is ons doel om exporteurs van vers fruit te verbinden met  (eind)gebruikers die de vermalen (Wenco)plastic kratten, waarin het fruit vervoerd wordt, gebruiken als basismateriaal voor hun productieproces. Dit op basis van de overtuiging dat de een circulaire economie de toekomst is van wat ondernemerschap zou moeten zijn.

Royalsur B.V.

Impact Express

Veel meer goeie teams die werken aan- en binnen de regeneratieve economie: dat is het doel. Impact Express mobiliseert via campagnes, faciliteert via programma's en bouwt met partners mee aan de bedrijven van de toekomst. Aan de slag? Hop on

Impact Express

Food & Footnotes

Food for now and food for thought... Circular Food Curator Arabella van Aartrijk en oprichter van Food & Footnotes wil (uiteindelijk) alle monden voeden binnen de circulaire voorbeeldstad met wat lokaal voorhanden is, korte ketens, waar mogelijk circulair, future proof en zonder voedselverspilling of afval. Good food is serious business!

Food & Footnotes

MetroPolder

Het Polderdak® voorkomt wateroverlast, vermindert hittestress, levert water tijdens langdurige droogte en verlengt van de levensduur van het dak. MetroPolder company levert Polderdaken en adviseert bedrijven, organisaties en overheden hoe zij de voordelen van slimme waterberging kunnen benutten en kunnen combineren met andere functies op het dak.

MetroPolder

Coffee Based

Coffee Based maakt koffieafval weer waardevol. Jaarlijks wordt er in Nederland 120 miljoen kilo koffieafval geproduceerd. Coffee Based zet de lineaire keten van koffie om in een circulaire keten. Een van de manieren om dit te doen is het verwerken van koffiedik in nieuwe materialen en producten, zoals bioplastics.

Coffee Based

De Krekerij

Krekels en sprinkhanen op jouw bord! Dat is waar wij ons voor inzetten. Niet zoals je misschien kent uit Azië of van de televisie maar verwerkt in producten die je al kent. Met De Krekerij gebruiken we deze dieren om smakelijke, voedzame en verantwoorde producten te maken die jij wilt.

De Krekerij

BlueRoof

BlueRoof is een start-up die zich bezig houdt met de ontwikkeling van een substraat vanuit het zogenaamde 'roostergoed'. Dit roostergoed is een reststroom die op de waterzuiveringen wordt ingezameld, en bestaat met name uit de hygiënische of 'natte' doekjes die men door de wc spoelt!

BlueRoof

Attine Design

Attine Design is een bedrijf wat opgericht is om andere bedrijven te helpen duurzamer te worden middels circulairiteit. Attine Design is opgericht door Vince en Kevin, twee industrieel product ontwerpers die zich beide specialiseren op gebied van probleemanalyse, creatieve oplossingen en duurzaam denken

Attine Design

Beleef je verbeelding

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Perpetual Plastic

Mensen zijn van nature nieuwsgierig en vinden het over het algemeen heel interessant om te zien dat alles wat zij doen direct effect heeft. Die nieuwsgierigheid is de basis voor het businessplan van Perpetual Plastic, waarmee ze de circulaire economie in een notendop uitleggen.

Perpetual Plastic

Refil

Dat je ook de nieuwste technologische uitvindingen (denk: 3d-printers) circulair kunt maken - dat begrijpt Refil heel goed. Zij maakt van oud plastic een nieuw product: 3d-print inkt, oftewel: filament. Helemaal circulair!

Refil

Masters that Matter

Masters that Matter is een ontwerpbureau, opgericht door Frans Taminiau en Geert van den Boogaard. Masters that Matter creëert creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken, ook wel aangeduid als wicked problems. Daarmee begeven zij zich op het terrein van de grote transitie-onderwerpen: zorg, afval, energie of bijvoorbeeld logistiek.

Masters that Matter

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

Verdraaid Goed

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Verdraaid Goed

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Community Plastics

Plastic? Zonde om weg te gooien! Community Plastics recyclet het huishoudelijk plastic uit de wijk tot nieuwe producten voor de wijk: eivormige nestkastjes bijvoorbeeld, in de prachtigste (knal)kleuren.

Community Plastics

Superuse Studios

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse Studios (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse Studios voor staat.

Superuse Studios

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

OKKEHOUT

Sloop-, rest- en snoeihout krijgt een tweede leven bij OKKEHOUT. Van 4m lange (zelfdragende) tafel tot fietsbalk en van achtpersoons palletbank tot stamtafeltje; ze maken ambachtelijke, duurzame meubels door (her)gebruik van materialen die levenslang meegaan.

OKKEHOUT

Spireaux

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Spireaux kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Spireaux

Aloha

‘’Het maximale uit het minimale halen’’, dat is ons motto. In onze food bar wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten, grotendeels uit de directe omgeving. Hiermee worden de meest innovatieve gerechten, snacks en cocktails bereid. Onze werkwijze draait om maximale creativiteit en minimaal afval.

Aloha

rotterzwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

rotterzwam