Ondernemers

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op voor de wereld van morgen en zorgt ervoor dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke opgaven waar onze regio voor staat. Door meer de context op te zoeken (met ondernemers) bij BlueCity leren studenten meer over (de kansen) van circulariteit.

Hogeschool Rotterdam

Ex Natura

In de natuur zijn veel zaken te vinden die ogenschijnlijk complex zijn, maar tevens ook simpel en vanzelfsprekend. Toch maken we hier nog maar weinig gebruik van. Ex Natura richt zich op het toepasbaar maken van deze door de natuur verschafte wijsheden, middels training, consultancy en interim projectmanagement.

Ex Natura

BlueBlocks

BlueBlocks werkt mee aan het opruimen van de losse eindjes in systemen, door reststromen van de ene partij om te vormen naar nieuwe materialen en toepassingen voor een andere. Soms binnen de eigen keten, soms daarbuiten. Zo wordt alles tot het laatste beetje materiaal benut en kan een lokaal ‘zero waste web’ ontstaan.

BlueBlocks

iCircl

Stichting iCircl is aanjager namens Cirkelstad om in de provincie Zuid-Holland het proces naar Circulair Bouwen te versnellen. Door vraagstukken met de bijbehorende problemen en oplossingen te bundelen vormen wij de Google binnen de transitie naar Circulair Bouwen.

iCircl

Sustainable Finance Factory

Finance as the enemy of sustainability? It doesn’t need to be. The Sustainable Finance Factory aims to make societal value more visible as a counterweight to mere financial value. We do this by developing new structures and frameworks that help companies and governments to integrate financial and sustainability decisions.

Sustainable Finance Factory

Sterling Schuyler

Sterling Schuyler is an American English copywriter who creates content and marketing strategies for growing businesses. She loves to help creatively disruptive companies reach an international audience with optimized blog posts, articles, newsletters, and social media content.

Sterling Schuyler

Eigendraads

EigenDraads is een sociale onderneming die actief oplossingen voor (Rotterdams) textielafval in kaart brengt en uitprobeert. Daarnaast helpt EigenDraads publieke en private ketenpartners om hun eigen rol in een circulair textiel systeem vorm te geven en te vervullen.

Eigendraads

Waterweg

Waterweg gelooft dat onze toekomst circulair is. Wij maken van bagger, een modderige afvalstroom uit rivieren en kanalen, op maat gemaakte bouwmaterialen. Bouwen met bagger is de oplossing voor een overschot aan bagger en de vervuilende cementindustrie. Ons eerste product: waterpasserende tegels van bagger, een klimaatadaptieve, circulaire oplossing voor overbetegeling en hevige regenval in de stad.

Waterweg

Kenniscentrum Papier en Karton

Kenniscentrum Papier en Karton (KCPK) ontwikkelt, ontsluit en verspreidt technologische kennis van de productie en het (her)gebruik van papier- en karton. Dit doen we onder meer op het gebied van circulaire grondstoffen, verbetering van de energie-efficiëntie / verlaging van CO2 emissies en ontwikkeling van optimaal herbruikbare of recyclebare producten om zo tot ketensluiting te komen.

Kenniscentrum Papier en Karton

Kusala Gifts

Zonder plastic en palmolie onder de douche? Het kan met de ambachtelijke zepen van Kusala Gifts. Oprichtster Karin Berkhoudt maakt heerlijk geurende en verzorgende zepen die goed zijn voor lichaam, geest, en het milieu! En nu is er ook een speciale circulaire zeep serie tegen verspilling, gemaakt met reststroom ingrediënten zoals olijfolie, koffie, bier, en bierbostel. 

Kusala Gifts

Royalsur B.V.

Binnen Fruit Circle is ons doel om exporteurs van vers fruit te verbinden met  (eind)gebruikers die de vermalen (Wenco)plastic kratten, waarin het fruit vervoerd wordt, gebruiken als basismateriaal voor hun productieproces. Dit op basis van de overtuiging dat de een circulaire economie de toekomst is van wat ondernemerschap zou moeten zijn.

Royalsur B.V.

Impact Express

Veel meer goeie teams die werken aan- en binnen de regeneratieve economie: dat is het doel. Impact Express mobiliseert via campagnes, faciliteert via programma's en bouwt met partners mee aan de bedrijven van de toekomst. Aan de slag? Hop on

Impact Express

MetroPolder

Het Polderdak® voorkomt wateroverlast, vermindert hittestress, levert water tijdens langdurige droogte en verlengt van de levensduur van het dak. MetroPolder company levert Polderdaken en adviseert bedrijven, organisaties en overheden hoe zij de voordelen van slimme waterberging kunnen benutten en kunnen combineren met andere functies op het dak.

MetroPolder

Coffee Based

Coffee Based maakt koffieafval weer waardevol. Jaarlijks wordt er in Nederland 120 miljoen kilo koffieafval geproduceerd. Coffee Based zet de lineaire keten van koffie om in een circulaire keten. Een van de manieren om dit te doen is het verwerken van koffiedik in nieuwe materialen en producten, zoals bioplastics.

Coffee Based

De Krekerij

Krekels en sprinkhanen op jouw bord! Dat is waar wij ons voor inzetten. Niet zoals je misschien kent uit Azië of van de televisie maar verwerkt in producten die je al kent. Met De Krekerij gebruiken we deze dieren om smakelijke, voedzame en verantwoorde producten te maken die jij wilt.

De Krekerij

Attine Design

Attine Design is een bedrijf wat opgericht is om andere bedrijven te helpen duurzamer te worden middels circulairiteit. Attine Design is opgericht door Vince en Kevin, twee industrieel product ontwerpers die zich beide specialiseren op gebied van probleemanalyse, creatieve oplossingen en duurzaam denken

Attine Design

Beleef je verbeelding

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

De Graaf & Co

Diana de Graaf van De Graaf & Co stimuleert en begeleidt organisaties om de stap te zetten naar een duurzame, circulaire economie.

De Graaf & Co

Better Future Factory

Better Future Factory maakt van restplastic – en andere reststromen – nieuwe artikelen en geeft afval daarmee een nieuwe functie. Ook helpt Better Future Factory regeringen en bedrijven – in binnen- en buitenland – hun weg te vinden binnen de circulaire economie.

Better Future Factory

Verdraaid Goed

VerdraaidGoed is dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Onze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval.

Verdraaid Goed

FruitLeather Rotterdam

Rottend fruit weggooien? Fruitleather Rotterdam maakt er liever duurzaam leer van! Fruitleather zet afgedankt fruit namelijk om in duurzaam leer-achtig materiaal dat sterk genoeg is om te worden gebruikt voor tassen en andere producten.

FruitLeather Rotterdam

Superuse

Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools - daar wordt Superuse (inter)nationaal om erkend. Effectief gebruikmaken van vaak verspilde middelen en energie om zo tot duurzaam design te komen is waar Superuse voor staat.

Superuse

Vet&Lazy

Vet&Lazy is de bierbrouwerij van BlueCity en gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad. Biertjes die Vet&Lazy brouwt zijn onder andere St. Guinefort, Sweet Baby Jesus en Dubbelwit Zomerfit.

Vet&Lazy

Spireaux

Verse spirulina, bomvol gezonde eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren, voor een fractie van de ecologische kosten gekweekt in fotobioreactoren. Spireaux kweekt dit geur- en smaakneutrale product nu nog exclusief in BlueCity, maar de teelt kan, dankzij het compacte ontwerp, in iedere stad plaatsvinden.

Spireaux

Aloha

‘’Het maximale uit het minimale halen’’, dat is ons motto. In onze food bar wordt zoveel mogelijk gewerkt met Nederlandse producten, grotendeels uit de directe omgeving. Hiermee worden de meest innovatieve gerechten, snacks en cocktails bereid. Onze werkwijze draait om maximale creativiteit en minimaal afval.

Aloha

rotterzwam

Paddenstoelen uit Rotterdam? Tuurlijk! rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en koffieschilletjes - restproducten die normaal worden weggegooid. Van afvalreductie naar lokale voedselproductie, met maximaal gebruik van reststromen en geweldige oesterzwammen bovendien - dat is de blauwe economie ten voeten uit.

rotterzwam