Vacature: Events & Sales Medewerker (32 uur)

Om alle bezoekers van BlueCity een fijne tijd te bezorgen en om meer bezoekers naar BlueCity te trekken, zijn we op zoek naar een Events & Sales medewerker. Ben jij de persoon die samen met de eventmanager onze events naar een hoger niveau tilt? 

Over BlueCity

BlueCity is, letterlijk, een zwembad vol mogelijkheden. In voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana bouwen we een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar we met brein, ballen, lef én lol afkoersen op een economie waarin afval niet bestaat. Ook organiseren we programma’s voor verschillende doelgroepen, begeleiden we zakelijke trajecten, geven we rondleidingen en verhuren we zalen voor externe evenementen. En bij al deze evenementen kunnen we wel wat hulp gebruiken!

Events bij BlueCity

Het events team is een belangrijk onderdeel van BlueCity. Bij BlueCity verhuren we verschillende zalen voor verschillende soorten evenementen: van vergaderingen en conferenties tot borrels en recepties. Naast deze B2B events voor externe verhuur, organiseert BlueCity ook events voor onze eigen programmering en geven we regelmatig rondleidingen. Bijna dagelijks hebben we dus groepen enthousiaste mensen over de vloer die geïnspireerd willen worden door de circulaire economie in de praktijk. Om alle bezoekers van BlueCity een fijne tijd te bezorgen en om meer bezoekers naar BlueCity te trekken, zijn we op zoek naar een Event & Sales medewerker, die kan aarden in de dynamiek van evenementenorganisatie maar ook zijn/haar hand niet omdraait voor wat lichte administratieve werkzaamheden. In deze dynamische en ondernemende omgeving bepaal je samen met het events team het succes van een business meeting, rondleiding of event. Het vaste events team bestaat naast jou uit twee personen, die alles organiseren. Daarnaast is er voor ondersteuning tijdens de events een vast team aan rondleiders, hosts, horecapersoneel en floormanagers. In jouw functie zul je met al deze mensen samenwerken.

Werkzaamheden

Concreet vorm jij het aanspreekpunt voor (potentiële) klanten die een evenement in BlueCity willen organiseren. Je begeleidt ze in het voortraject en zorgt ervoor dat het event of de rondleiding in kannen en kruiken is zodra de klant een stap in BlueCity zet. Zo denk je mee over het concept van het evenement en regel je de benodigdheden: van de beste rondleider tot alle technische apparatuur. Op het tijdstip van het event zelf schakel je met klanten over de voortgang van het evenement en ben je beschikbaar voor vragen en last-minute probleemoplossingen. Achteraf wikkel je de events financieel en administratief af.

Je werkzaamheden bestaan dus concreet onder andere uit:

 1. Het (op aanvraag) versturen van aanbiedingen en prijsopgaven voor evenementen en het bespreken van de wensen en behoeften van klanten
 2. Het beantwoorden van vragen van potentiële klanten
 3. Het duidelijk krijgen van het programma en de invulling van het evenement en adviseren waar nodig. Denk aan het meedenken over sprekers, aankleding of catering
 4. Voeren van onderhandelingen over kosten en invulling van events
 5. Onderhouden van contacten met opdrachtgevers, genodigden, sprekers, rondleiders, cateraars, horeca-personeel en andere betrokkenen
 6. Financiële afwikkeling van events; facturatie en administratie
 7. Ondersteuning van de event manager met agenda beheer en het inplannen van afspraken

Profiel

Ben jij de Event & Sales medewerker die ons circulaire event concept naar het volgende niveau tilt? We zijn op zoek naar iemand met een proactieve houding, die goed is in het scheppen en onderhouden van warme relaties met onze klanten. Je werkt nauwkeurig, hebt oog voor detail en weet de orde te bewaken. Daarnaast heb je affiniteit met duurzaamheid en kan je je vinden in de missie van BlueCity. Idealiter zie je jezelf als een problem-solver die zich thuisvoelt in een dynamische omgeving, en heb je affiniteit en/of ervaring met duurzame event concepten.

Uiteraard mag je daarvoor ook wat van ons verwachten.

Wij:

 • … bieden een super inspirerende werkplek op één van de meest unieke evenementlocaties in Rotterdam
 • … bieden je alle ruimte om je ding te doen. Binnen BlueCity kan heel veel, wij staan open voor jouw goede ideeën! Het is (letterlijk) onontgonnen terrein
 • … maken je wegwijs in BlueCity en in de circulaire economie in het algemeen
 • … bieden je de kans om kennis te maken met onze evenement klanten en zo de duurzaamheidswereld beter te leren kennen
 • … bieden een passende vergoeding voor je werkzaamheden

Reageren

We ontvangen graag jouw motivatiebrief en CV. Je kan deze mailen naar info@bluecity.nl t.a.v. Lisa van Huygevoort. Voor inhoudelijke vragen kan je mailen naar events@bluecity.nl.

 

BlueCity streeft ernaar een inclusieve en diverse organisatie te zijn, passend bij een stad als Rotterdam. Want een divers ecosysteem is een sterk ecosysteem. We nodigen dan ook iedereen die zich herkent in het profiel van deze vacature uit om te solliciteren.