Datum en tijd

  • za, 12 februari 2022
  • 19:30 ‑ 21:30

Publiek event

TICKETS

Locatie

Maasboulevard 100
Rotterdam

Externe partners

Muziek

Avondvoorstelling harpiste Doriene Marselje

Als de zon onder gaat en het donker wordt, zoekt harpiste Doriene Marselje samen met haar broer Wouter Marselje en Wilco van Iperen de symbiose op tussen licht en muziek. Het publiek wordt niet alleen muzikaal, maar ook visueel meegenomen door middel van een interactieve lichtinstallatie die communiceert met de harp. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien.

Over Doriene Marselje

Harpiste Doriene Marselje speelde de afgelopen 20 jaar zowel solistisch als met vele ensembles, orkesten en muziektheatergezelschappen. De ervaring met deze uiteenlopende uitvoeringspraktijken inspireerde haar tot het ontwikkelen van een eigen productie waarin verschillende invloeden en disciplines samenkomen. In 2020 creëerde Doriene een nieuwe audiovisuele geluidsperformance gebaseerd op hedendaags repertoire voor solo harp met componisten als Takemitsu, Berio, Yun & Cage. Geen doorsnee repertoire voor de harp, maar composities waarin, onder andere met uitgebreide technieken, de uitersten van het instrument worden verkend.

In het verlengde van deze zoektocht naar expressieve mogelijkheden verrijkt ze de vertrouwde klank van de harp met bijzondere analoge effecten en creëert ze een hele nieuwe klankwereld. Het publiek wordt niet alleen muzikaal, maar ook visueel meegenomen: speciaal voor deze voorstelling werkte Doriene samen met Wouter Marselje & Wilco van Iperen (TU Delft) aan de ontwikkeling van een interactieve lichtinstallatie. Wouter en Wilco hebben in samenwerking met M91200 een interactieve lichtinstallatie en unieke software ontworpen en gebouwd om de harp en Fx direct met de installatie te laten communiceren.

Deze uitgebreide, modulaire installatie omarmt de Doriene en speelt in op de frequenties van de harp. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien. En dat alles op een uiterst bijzondere locatie in Rotterdam. Voor één avond toveren we het oude golfslagbad aan de Maas om in een intieme concertzaal met een rauw randje.

Programma

19.30: Deuren open

20.00: Start voorstelling

21.00: Borrel

Tickets

Tickets voor deze voorstelling kosten €12,50 en zijn hier verkrijgbaar.

Week van de Circulaire Economie

De avondvoorstelling van Doriene Marselje is onze afsluiter van een week vol met programmering tijdens de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 organiseren hubs door heel het land evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in BlueCity tijdens de Week van de Circulaire Economie, check onze agenda.

Coronamaatregelen

Voor het bezoeken van evenementen heb je sinds 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Houd bij de entree je ticket, toegangsbewijs (dit mag via de corona app, uitgeprint negatief testbewijs of het gele boekje) en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen. Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!