Datum en tijd

  • do, 06 februari 2020
  • 19:00 ‑ 21:00

Publiek event

Tickets

Locatie

BlueCity Lab

Circulaire Economie, Debat, Innovatie

BlueBusinessClub: Stedelijke agricultuur 2.0

Tijdens deze BlueBusinessClub praten we over Stedelijke Agricultuur 2.0: case #97.

STEDELIJKE AGRICULTUUR 2.0

Steden groeien hard en het boek van de blauwe economie staat vol voorbeelden van hoe we de ruimte in steden slimmer kunnen inzetten om agricultuur te bedrijven dichtbij mensen. Hoewel de eerste pogingen daartoe niet zonder slag of stoot van de grond komen – vooral de businesscase lijkt behoorlijk lastig – zijn er diverse sociale ondernemers in Rotterdam hiermee bezig.

Deze avond praten we over hoe zij dit doen en over voor welke modellen er nog meer ruimte is in de stad. Hoe bouwen zij waarde op (in termen van marketing en bedrijfsmatige waarde, zoals aandelen)? Hoe ga je om met publieke ruimte en eigenaarschap in gemeenschapstuinen?

Lees de hele beschrijving van de businesscase in dit artikel #97: Next generation urban agriculture en schuif aan op 13 februari om samen met andere ondernemers en geïnteresseerden te kijken hoe deze blauwe businesscase kan werken voor Rotterdam.

OVER BLUEBUSINESSCLUB

De blauwe economie gaat over positieve impact voor mensen, natuur en voor je portemonnee. Op www.theblueeconomy.org staan 112 businesscases beschreven die over de hele wereld werken. Alleen: elke locatie is weer anders. De aanwezige grondstoffen en ondernemerszin bepalen op welke plek welke businesscase rondrekent.

De Club is voor ontwerpers, bioniers en ondernemers die willen leren hoe een bepaalde businesscase werkt op de drie genoemde aspecten. Elke maand bespreken we een casus en delen we de resultaten achteraf. Er is plek voor max 20 deelnemers, waarin we zoeken naar een goede balans tussen experts en geïnteresseerden. Doel is kennis opdoen en delen, zodat we samen kunnen groeien. Join the club!

TICKETS

Tickets zijn verkrijgbaar voor €6,50 via bijgaande link.

VEEL DANK AAN

Deze businessclub kan worden georganiseerd dankzij samenwerking met de Gemeente RotterdamRabobank Rotterdam Fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.