Datum en tijd

  • ma, 24 juni 2019
  • 20:00 ‑ 21:30

Publiek event

TICKET

Locatie

Maasboulevard 100, Rotterdam

Maatschappij

Boekenclub met Jelmer Mommers: Hoe gaan we dit uitleggen

Een boek dat gaat over een steeds warmer wordende aarde. Krijg je daar niet alleen maar nachtmerries en hopeloze gevoelens van? 

Hoe gaan we dit uitleggen

Jelmer Mommers (De Correspondent) pakte het anders aan en schreef in zijn eerste boek, Hoe gaan we dit uitleggen, een hoopvolle boodschap waarmee hij je voor eens en voor altijd wilt afhelpen van het idee dat jouw acties een druppel op een gloeiende plaat zijn. In zijn boek beschrijft hij o.a. de ontwikkelingen van het hevige klimaatdebat, klimaatmarsen en de mogelijkheden van duurzame technieken om onze impact te verminderen. Daarnaast gaat het over veel meer dan klimaat. Natuur en het milieu, economie en politiek, ons verleden en onze toekomst- alles komt aan bod.

24 juni presenteert Jelmer zijn boek met een lezing in BlueCity. Daarnaast is er alle mogelijkheid om jouw prangende klimaatvraag te stellen. Achteraf kan je uiteraard jouw eigen klimaatboek-exemplaar aanschaffen en het laten signeren door Jelmer. De avond wordt gehost door Raymond William Landegent.

Over Jelmer

Jelmer Mommers (1987) is sinds 2015 fulltime correspondent Klimaat en Energie bij De Correspondent. Hij werkte eerder o.a. als onderzoeker en webredacteur voor De Groene Amsterdammer. In 2017 maakte hij wereldnieuws door een oude klimaatfilm van Shell opnieuw te onthullen. Met Hoe gaan we dit uitleggen schreef hij zijn eerste boek.

Wat te verwachten

  • Alle mogelijkheid om jouw vraag te stellen aan Jelmer
  • Kennis over hoe groot het klimaatprobleem daadwerkelijk is
  • Een hoopvol gevoel en het idee dat jij het tij wél kan keren

Programma

19.00 Eten (Ecotarian Happy Meal door Food & Footnotes)

20.00 Start programma met Jelmer Mommers

21.30 Borrel, boek & signeren

TICKET €7: bit.ly/2YOhDWi
TICKET + ECOTARIAN HAPPY MEAL €15: bit.ly/2YOhDWi

Let op: eettickets kunnen enkel vooraf worden gekocht, niet meer aan de deur.