Datum en tijd

  • wo, 28 september 2022
  •  ‑ 

Publiek event

MELD JE AAN

Locatie

BlueCity Rotterdam
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Circulaire Economie, Innovatie, Ondernemerschap

CIRCO Track: Circulaire Maakindustrie Dordrecht

De Drechtsteden hebben een sterke en brede maakindustrie waar veel geïnnoveerd wordt. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen en materialen te hergebruiken, verzekeren we dat we onze producten kunnen blijven maken en pakken we kansen op kostenbesparing. Zeker gezien de huidige grondstoffenprijzen. Voor bedrijven uit de maakindustrie die hiermee aan de slag willen, organiseren de gemeente Dordrecht en de Rabobank een CIRCO Track: Circulaire Maakindustrie Dordrecht.

In deze CIRCO Track gaan we aan de slag met jouw circulaire verdienmodel, samen met andere bedrijven uit de sector. We onderzoeken de circulaire kansen van jouw bedrijf die zowel economisch en ecologische winst opleveren. Na afloop heb je zowel een langetermijnvisie ontwikkeld als een concreet
plan om morgen mee te beginnen! Onder begeleiding van professionele trainers wordt met de betrokken sectorpartijen gekeken hoe er aan de klantvraag voldaan kan worden en hoe we de sector
toekomstbestendig kunnen maken. Door middel van deze CIRCO track zal de samenwerking in de industrie geoptimaliseerd worden.

Voor wie?

Maakbedrijven en ondernemers uit de regio Dordrecht die willen ontdekken wat de circulaire economie voor het bedrijf kan betekenen en hoe je het praktisch toepasbaar maakt.

Waarom meedoen aan een CIRCO Track?

  • ● Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen!
  • ● Je vergroot je concurrentiekracht en je creëert nieuwe waarden voor je organisatie en je klanten. Bovendien is het een innovatieve herijking van je businessmodel. Is hij toekomstbestendig? Welke nieuwe visies zijn er op dit gebied?
  • ● CIRCO maakt door samenwerkingen te realiseren binnen de keten mogelijk wat voor een individueel bedrijf lastig of onmogelijk is.
  • ● Door kruisbestuiving en ketensamenwerking worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • ● Je ontwikkelt plannen die op korte termijn realiseerbaar zijn voor je organisatie of bedrijf, en krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • ● Je krijgt toegang tot bruikbare kennis en tools die intern gedeeld en daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden.
  • ● Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden, en waarin het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen een halt wordt toegeroepen.

Programma

Het programma is opgezet om de kennis, ervaring en energie van alle aanwezigen optimaal te benutten met een minimale tijdsbesteding. De begeleiding wordt gedaan door twee ervaren CIRCO trainers die kennis hebben binnen deze sector en je stap voor stap meenemen in je eigen circulaire propositie. De track bestaat uit drie halve dagen waarin er fysiek en online contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussen deze contactmomenten wordt individueel aan de eigen case gewerkt. De totale tijdsinvestering is ongeveer 20 uur.

28 september van 09.00 – 12.00 uur – fysiek
Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

 12 oktober van 09.00 – 12.00 uur – digitaal
In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en design-strategieën.

26 oktober van 13.00 – 17.00 uur– fysiek (met borrel)
We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Voor meer informatie over het programma, kosten en deelnemers klik hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!