Datum en tijd

  • wo, 14 oktober 2020
  • 09:00 ‑ 18:00

Publiek event

SCHRIJF JE IN

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Ondernemerschap, Workshops

CIRCO Track – Evenementenlocaties

Het zijn zware tijden voor zowel de evenementen- en congreslocaties als hun leveranciers. Toekomstbestendigheid en nieuwe verdienmodellen zijn nu een extra grote uitdaging. Circulaire economie biedt hiervoor handvatten!  In oktober 2020 start een CIRCO Track waarin je in drie dagen kennismaakt met de circulaire economie, kansen ontdekt voor je bedrijf en concrete stappen zet naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Werk je bij een bedrijf dat actief is in, of levert aan de evenementen- en congreslocatie branche in Zuid-Holland? Doe mee aan de CIRCO Track in BlueCity en werk binnen drie dagen, samen met een collega, van ideevorming voor een nieuw circulair verdienmodel naar implementatieplan!

Interesse? Laat het ons weten via het formulier op deze pagina!

circular business development

Aan de slag met circulaire verdienmodellen

duurzaamheid wordt – zowel op nationaal als internationaal niveau – steeds belangrijker voor het onderscheidend vermogen en  veranderende wet- en regelgeving daagt uit tot het vormen van nieuwe waardeketens. Door de keten te verenigen kunnen we producten en diensten ontwikkelen die ontworpen zijn voor een specifieke context, maar die ook schaalbaar in de markt kunnen worden gezet! Uitdagingen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Met welke circulaire proposities kunnen we ons voorbereiden op het Europese verbod op single-use en wegwerp plastic dat eraan komt?
  • Hoe kunnen we samen met leveranciers en ketenpartners aan de slag met circulaire verpakkingsproducten, proposities en -strategieën?
  • Hoe kunnen we samen met ketenpartners voedselverspilling voorkomen?

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, toeleveranciers, materiaalproducenten en ketenpartners in de evenementen- en congreslocatie sector. We dagen evenementenlocaties uit om hun leveranciers en ketenpartners uit te nodigen om samen deel te nemen om zo gezamenlijk nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen!

Van elk bedrijf doen twee personen mee: een duo van iemand met productkennis -bijvoorbeeld een productmanager, -ontwikkelaar of -ontwerper- én iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent.

Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Zowel de interactie tussen de bedrijven als de interactie tussen de twee disciplines van een bedrijf voegt veel waarde toe!

Programma

De CIRCO Track bestaat uit 3 volle dagen: 14 oktober, 28 oktober en 11 november, van 09:00 – 18:00.

Dag 1- Kansen in kaart brengen (14 oktober) 

Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers wordt waardeverlies in de huidige keten in beeld gebracht. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken samen hoe je tot innovatieve businessmodellen, productontwerpen en ander materiaalgebruik kunt komen door de toepassing van circulaire designprincipes. Per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Dag 2 – Uitwerking (28 oktober) 

We werken het meest kansrijke circulaire voorstel uit de eerste workshop in detail uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen uit de boeken ‘Products that Last’ en ‘Products that Flow’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Dag 3 – Implementatie (11 november) 

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam.

We hebben plek voor 10 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!