Datum en tijd

  • ma, 21 september 2020
  • 09:00 ‑ 18:00

Publiek event

AANMELDEN

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Ondernemerschap, Workshops

CIRCO Track – Horeca & Catering

Het zijn zware tijden voor horeca, cateraars en voedselondernemers. Toekomstbestendigheid en nieuwe of aanvullende verdienmodellen zijn nu een extra grote uitdaging. De circulaire economie biedt hiervoor handvatten! In september 2020 start een CIRCO Track waarin je in drie dagen kennismaakt met de circulaire economie, kansen ontdekt voor je bedrijf en concrete stappen zet naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

Werk je bij een bedrijf dat actief is in, of levert aan de horeca- en cateringbranche in Zuid-Holland? Doe mee aan de CIRCO Track in BlueCity en werk, samen met een collega, binnen drie dagen van ideevorming naar implementatie.

Interesse? Schrijf je in via het formulier op deze pagina.

CIRCO Track: aan de slag met circulaire verdienmodellen

Tijdens deze driedaagse CIRCO Track in BlueCity ontwikkel je circulaire verdienmodellen in een gefaciliteerd ontwerpproces, met kennis, instrumenten en interactie met zowel andere bedrijven als ontwerpers. Deze Track is geschikt voor samenwerking tussen horeca-, cateringpartijen én toeleveranciers. Door de keten te verenigen kunnen we producten en diensten ontwikkelen die ontworpen zijn voor een specifieke context, maar die ook schaalbaar in de markt kunnen worden gezet! Uitdagingen die aan bod komen zijn onder meer:

• Via welke circulaire proposities kunnen we ons voorbereiden op het Europese verbod op single-use en wegwerpplastic dat eraan komt?

• Hoe kunnen we met ketenpartners verspilling tegengaan en (afval)kosten te besparen?

• Hoe kunnen we zorgen dat dienstverlening wendbaarder en weerbaarder wordt via bijvoorbeeld kortere ketensamenwerking?

Voor wie?

Deze Track is speciaal bedoeld voor bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners in de horeca- en cateringbranche in Zuid-Holland.

Van elk bedrijf doen twee personen mee: een duo van een iemand met productkennis -bijvoorbeeld een productmanager, -ontwikkelaar of -ontwerper- én iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent. Samen verken je kansen en zet je concrete eerste stappen in de ontwikkeling van een nieuw product, dienst en businessmodel.

Zowel de interactie tussen de bedrijven als de interactie tussen deze twee disciplines van een bedrijf voegt veel waarde toe!

Programma

De CIRCO Track bestaat uit 3 volle dagen en vindt plaats op 21 september, 5 oktober en 19 oktober, van 09:00 – 18:00.

Dag 1 – Kansen in kaart brengen

Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers wordt waardeverlies in de huidige keten in beeld gebracht. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken samen hoe je tot innovatieve businessmodellen, productontwerpen en ander materiaalgebruik kunt komen door de toepassing van circulaire designprincipes. Per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.

Dag 2 – Uitwerking

We werken het meest kansrijke circulaire voorstel uit de eerste workshop in detail uit met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen uit de boeken ‘Products that Last’ en ‘Products that Flow’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.

Dag 3 – Implementatie

Tijdens de laatste workshop word je voorbereid om de stap te maken naar de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Ook leer je om te gaan met barrières.

Kosten en deelname

De kosten voor deelname zijn €500,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex BTW. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam.

We hebben plek voor 10 bedrijven (vol = vol). Voor de helft van de plekken geldt dat er voorrang wordt verleend aan bedrijven die actief zijn binnen Zuid-Holland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!