Datum en tijd

  • vr, 10 februari 2023
  •  ‑ 

Publiek event

Bouw mee

Locatie

online

Externe partners

Circulaire Economie, Design, Fashion

CROWDFUNDING SWAPSHOP: Bouw mee aan een lokale 100% circulaire kledinglijn

De Swapshop wil van swappen het nieuwe shoppen maken. ‘Door te swappen zijn we al goed bezig, want zo verkleinen we de textielafval in Nederland, zónder daarvoor je liefde voor fashion op te geven,’ aldus Monique Drent een van de initiatiefnemers van The Swapshop. Sinds de opening van hun eerste (pop-up) winkel in Rotterdam in 2019, is de Swapshop de afgelopen jaren snel gegroeid. Inmiddels bedient The Swapshop ruim 6.500 geregistreerde klanten in de winkels in Rotterdam en Amsterdam én op verschillende evenementen zoals tijdens ons eigen kledingruil CHANGEZ in BlueCity. Maar helaas blijkt niet alle ingeleverde kleding nog draagbaar. Daar wil de Swapshop een oplossing op vinden én daarbij hebben ze jouw hulp nodig! Help hen hun 100% circulaire productlijn op te zetten, gemaakt van niet bruikbare kleding afkomstig uit The Swapshops en steun de crowdfunding!

Grote ambities

In de winkels van de Swapshop hebben zij samen met alle swappers al ruim 45.000 fashion items voorzien van een nieuwe eigenaar. De laatste 2 jaar hebben is hiermee zo’n 27 miljoen liter water en 74.000 kg CO2-uitstoot bespaard. Via hun nieuwe franchiseformule wil de Swapshop een collectief van ondernemers creëren die het swappen in hun eigen stad opzetten. Zo willen zij de impact van het swappen flink laten groeien de komende jaren!

Bouw mee aan een lokale Rotterdamse 100% circulaire kledinglijn!

Niet alle kleding die wordt ingeleverd is herdraagbaar. Hierdoor blijven er jaarlijks meer dan 20.000 fashion items over en dat worden er alleen maar meer als de Swapshopformule zich over het hele land verspreidt. De Swapshop wil al deze niet-swapbare fashion items uit hun winkels recyclen naar een lokaal geproduceerde circulaire productlijn. Het is hun droom om de allereerste 100% circulaire retailketen van Nederland te worden.

> Je kunt de Swapshop al steunen vanaf €250! Wil je meer weten over de bedragen en de bijbehorende rewards? Kijk dan hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!