Datum en tijd

  • za, 10 oktober 2020
  • 14:30 ‑ 19:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Maatschappij, Workshops

Dus Wat Gaan Wij Doen? Online Festival

Is ons voornemen om duurzamer en socialer uit de crisis te komen net zo vluchtig als ons voornemen om vanaf 1 januari nu toch écht drie keer per week naar de sportschool te gaan? Op 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – nemen we dit onder de loep tijdens de nieuwe editie van het Dus Wat Gaan Wij Doen duurzaamheidsfestival. Hoe zit het ook alweer met ons verlangen naar een nieuw en duurzaam normaal?

Dus Wat Gaan Wij Doen?

Tijdens deze Dus Wat Gaan Wij Doen? editie zetten we daar onze schouders onder en gaan we aan de slag met deze vragen, samen met vooruitstrevende ondernemers, denkers, journalisten en dromers. En leggen we al deze mooie plannen, dromen en ambities vast in resoluties voor onszelf en elkaar. Kortom, we gaan aan de haal met dat nieuwe normaal! Doe je mee?!

In verband met Corona, wederom online, maar gewapend met een interactieve livestream uitzending, Zoom PechaKucha’s, workshops in huis-tuin-en-keuken stijl en duurzaam & delicious festival voedsel belooft het weer een inspirerend (huis)feest te worden deze 10 oktober van 14:30 – 19:00. Kom alvast in de sfeer door de festival borrelbox in huis te halen, chat mee tijdens de uitzending en kijk ’s avonds naar duurzame docu’s met gelijkgestemden.

Programma

Check voor het complete programma de website!

De Grote Gedoe Show

Tijdens deze interactieve livestream talkshow luister je naar visionairs die groot durven te denken en daar met kleine (of soms zelfs grote) stappen naartoe benen. Altijd al willen weten hoe we klimaatverandering tegen kunnen gaan, en vooral; waar en hoe we kunnen beginnen? Tune dan in op dit digitale podium met presentatie van Wilbert van de Kamp. Te gast zijn o.a. Prof. Dr. Louise Vet, journalist Jaap Tielbeke en Milieudefensie.

PechaKucha Pioniers

Hoe doen ze het toch, he? Die mensen die zomaar een heel tof en belangrijk initiatief of product in de wereld zetten. Ooit zaten zij ook gewoon met een zak chips op de bank Netflix te bingen, toen ze ineens dachten ‘Hé! Dit is eigenlijk heel raar, dit moet anders!’ Hoe kwamen deze pioniers van daar naar hier? En kan jij dat ook? Tune in bij de PechaKucha pioniers! Met o.a. Anne van Leeuwen van Bodemzicht, Fides Lapidaire van Broodje Poep en Emma van der Leest van BlueCity Lab.

Workshops

Ok, super inspirerend allemaal, maar wat kan ík doen? Waar kan ik morgen al mee beginnen om mijn steentje bij te dragen? Kom dan naar één van de inspirerende vrolijke workshops. De keuze is reuze, en de impact ook. Maak bijvoorbeeld een wormenhotel, geveltuin of leer fermenteren!

Resolution Room

In de resolution room kan je je goede voornemens opnemen. Want ja, van wie neem je nou het meeste aan in het leven? Juist. Van jezelf. Je voornemen krijg je op een door jouw gekozen moment in de toekomst toegestuurd in je mailbox, zodat present-you, jouw future-you weer bij de les kan roepen of vertellen dat je zo onwijs lekker bezig bent!

Transformatie Tunnel

Na zo’n bak aan inspiratie, visies en groene vergezichten wordt het toch de hoogste tijd om over te stappen op die groene bank, groene energieleveranciers, duurzame verzekeraar, je aan te melden bij die groene lobby, etc. Dus wij zeggen, gewoon doen! De transformatie tunnel is onze digitale startpagina van groene initiatieven. Ook iets aanmelden? Mail ons op oke@duswatgaanwijdoen.nl

Festivalvoedselbox

Kom alvast in hogere festivalsferen met de festivalvoedselbox, want: geen festival zonder festival voedsel! Haal de feeststemming in huis met deze selectie van futureproof hapjes en drankjes die bol staan van de bijzondere verhalen.

Tickets

Een ticket voor DWGWD online festival kost €2,50, met dit ticket kun je De Grote Gedoe Show en PechaKucha presentaties online bekijken. Voor de workshops koop je een additioneel ticket, prijs vanaf €5.

 

Dus Wat Gaan Wij Doen 2020 wordt gesterkt door Milieudefensie, Rotterdams Weerwoord, Amsterdam Rainproof, De Ceuvel en BlueCity

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!