Datum en tijd

  • do, 27 oktober 2022
  • 19:30 ‑ 21:30

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

Circulaire Economie, Debat, Maatschappij, Podcast

Ecosofie LIVE #3 Roebyem Anders

In zijn podcast Ecosofie gaat opiniemaker Marnix Kluiters in gesprek met experts over hoe je economie, ecologie en filosofie in balans brengt. Tijdens Ecosofie LIVE brengt Marnix zijn gasten naar BlueCity. Na edities met Derek Loorbach en Louise Vet, gaat hij in deze derde editie van Ecosofie LIVE in gesprek met Roebyem Anders.

 

Roebyem Anders

Roebyem Anders noemt zichzelf een “solar warrior” en “was al duurzaam voordat het woord hip werd”. Ze is al ruim 20 jaar actief in de duurzame energiebranche, onder andere bij het VI/Instituut voor Milieukunde, de klimaatafdeling van de Wereldbank en de Renewable Energy Unit van het Internationale Energie Agentschap. In 2012 richtte ze Zonline op, dat later overgenomen werd door het Amerikaanse Sungevity. Sungevity heeft als missie om alle daken van Nederland vol te leggen met zonnepanelen. Tijdens het gesprek met Marnix Kluiters tijdens deze Ecosofie LIVE vertelt Roebyem Anders over haar visie op de energietransitie en welke rol zonne-energie hierin gaat spelen.

 

Ecosofie LIVE

Hoe breng je economie, ecologie en filosofie in balans? Daarover gaat Ecosofie, de podcast waarin opiniemaker Marnix Kluiters in gesprek gaat met experts als Feike Sijbesma (oud DSM en oud Corona-gezant), Marjan Minnesma (Urgenda) en Jan Terlouw (die van touwtje in de brievenbus) over het verduurzamen van de samenleving. Alle afleveringen zijn op  Spotify te luisteren.

Tijdens Ecosofie LIVE brengt Marnix zijn gasten naar BlueCity om met hen in gesprek te gaan over hoe onze duurzame toekomst er uit ziet, en welke rol jij kan spelen. Het publiek heeft de kans om live bij podcastopnames te zijn, vragen te stellen aan de gast en onder het genot van een borrel na te praten met Marnix, de gast van de avond en andere luisteraars.

 

Programma

19.30 – 20.00: inloop

20.00 – 20.45: interview met Roebyem Anders

20.45 – 21.15: vragen uit het publiek

21.15 – 22.00: borrel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!