Datum en tijd

  • vr, 02 december 2022
  • 20:00 ‑ 22:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

Maatschappij, Ondernemerschap

FuckUp Nights: Stadsmakers

Word jij ook zo moe van al die succesverhalen? Al die perfecte mensen die je voorbij ziet komen op je Instagram en LinkedIn tijdlijn? Geen zorgen: FuckUp Nights heeft de oplossing! Op 2 december kan je bij FuckUp Nights horen over de grootste mislukkingen van inspirerende sprekers. Tijdens deze editie staan stadsmakers centraal. Stadsmakers zijn de pioniers die onze dagelijkse leefomgeving vormgeven. Van ondernemers, creatieven tot beleidsmakers: een stadsmaker heeft een bepalende rol in hoe de stad gevormd wordt. Maar… ook hier gaat wel eens iets mis, met alle gevolgen van dien. Tijdens deze FuckUp Nights komen bedrijfskundige Vincent Taapken, Euromast-exploitant Willem Tieleman, sociaal ondernemer Marieke Hillen en architect Nanne de Ru hun grootste fuckups delen. 

Tijdens de FuckUp Nights worden verhalen van mislukkingen gedeeld, besproken en gevierd. Vallen en opstaan is onderdeel van het leven, dus ook van het vormgeven van onze leefomgeving. Luister op 2 december naar de eerlijke fuck-ups van architecten en andere stadmakers die hun uiterste best deden, maar waarbij hun goede bedoelingen uitdraaiden op een complete mislukking. Het format is simpel: vier sprekers krijgen precies 8 minuten om hun sappigste mislukking te delen. Na de presentatie mogen het publiek en de moderator al hun brandende vragen stellen. Laten we samen lachen, de sprekers een staande ovatie geven voor hun moed en openheid en leren van elkaars fouten! Deze avond is in samenwerking met de Erasmus Alumni Club georganiseerd.

De sprekers

Vincent Taapken (1974) is bedrijfskundige en woont in Rotterdam. Na zijn jaren bij Mecanoo Architects en OVG Real Estate richtte hij in 2009 stadsontwikkelaar New Industry Development op. Sindsdien is hij mede-verwantwoordelijk voor toonaangevende herontwikkeling- en nieuwbouwprojecten zoals de Piekstraat, Noordsingel Lofts, Villa van Waning en Scharnier Katendrecht. Vincent is geboren in Rotterdam Zuid.

Nanne de Ru (1976) studeerde architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam en het Berlage Instutuut. In 2005 richtte hij Powerhouse Company op, nu een van de meest toonaangevende architectenbureaus. In Rotterdam is het bedrijf bekend van projecten als Floating Office Rotterdam, de Baan Tower en de herontwikkeling van de Codrico fabriek op Katendrecht. In 2015 richtte Nanne de Ru samen met Niels Jansen RED Company op, om nieuwe manieren van projectontwikkeling en opdrachtgeven te onderzoeken. Nanne de Ru wordt gedreven door een constante zoektocht voor kwaliteit en innovatie in projectontwikkeling en architectuur. Hij gelooft dat goed ontwerp de beste manier is om projecten te realiseren die ambitieus, duurzaam, sociaal inclusief en winstgevend zijn.

Marieke Hillen is creatief en sociaal ondernemer. Voorheen schreef ze als architectuurhistoricus over de ontwikkelingen in de stad. Na haar verhuizing naar Rotterdam, toen ze merkte dat niet iedereen de zelfde kansen krijgt om het te maken in het leven, is ze zelf actief begonnen met mee te bouwen aan de stad. Ze startte o.a. Singeldingen en Het Wijkpaleis: plekken waar buurtgenoten elkaar makkelijk tegenkomen en waar samen een cultureel programma wordt gemaakt. Door mensen te verbinden, hoopt ze nieuwe ontwikkelingen en kansen in Rotterdam-West te creëren.

Programma

19:30 – 20:00      Deuren open
20:00 – 20:45      Presentaties en Q&A
20:45 – 21:10       Pauze met drankjes
21:10 – 22:00       Presentatie en Q&A
22:00 – 23:00      Borrel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!