Datum en tijd

  • vr, 14 oktober 2022
  • 20:00 ‑ 23:00

Publiek event

Tickets

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

Externe partners

Debat, Maatschappij

FuckUp Night: Politics

Word jij ook zo moe van al die succesverhalen? Al die perfecte mensen die je voorbij ziet komen op je Instagram en LinkedIn tijdlijn? Geen zorgen: FuckUp Nights heeft de oplossing! Op 14 oktober kan je bij FuckUp Nights horen over de grootste mislukkingen van inspirerende sprekers. En niet zomaar de eerste de beste sprekers: tijdens deze Politics editie staan (ex)raadsleden uit de Rotterdamse politiek centraal.

Tijdens de FuckUp Nights worden verhalen van mislukkingen gedeeld, besproken en gevierd. Vallen en opstaan is onderdeel van het leven, dus ook van de politiek. Luister op 14 oktober naar de eerlijke fuck-ups van politici die hun uiterste best deden, maar waarbij hun goede bedoelingen uitdraaiden op een complete mislukking. Het format is simpel: vier sprekers krijgen precies 8 minuten om hun sappigste mislukking te delen. Na de presentatie mogen het publiek en de moderator al hun brandende vragen stellen. Laten we samen lachen, de sprekers een staande ovatie geven voor hun moed en openheid en leren van elkaars fouten! Deze avond is in samenwerking met de Erasmus Alumni Club georganiseerd.

Sprekers

Marianne van den Anker was tussen 2004 en 2008 als wethouder en raadslid actief voor Leefbaar Rotterdam. Ook daarna bleef ze maatschappelijk en politiek betrokken: Marianne ziet het versterken van het vertrouwen in de overheid als haar grote drijfveer en de rode draad in haar carrière. Op dit moment treedt ze op als de Ombudsman voor Rotterdam e.o.

Erik Verweij is sinds juni 2022 gemeenteraadslid voor de Rotterdamse VVD. Daarnaast staat hij als advocaat mensen en bedrijven bij in rechtszaken. Erik woont samen in Rotterdam, en in zijn vrije tijd doet hij aan krachttraining en leest hij veel.

René Segers is fractievoorzitter van het CDA Rotterdam. Daarnaast is hij ZZP-er in de lokale overheid en in het sociale domein, getrouwd en vader van 4 kinderen. René zit in de politiek omdat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen en het verschil wil maken in het leven van mensen. Hij houdt van Feyenoord en rode wijn.

Judith Bokhove is sinds juni 2022 fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam. In 2008 begon ze als wijkactievoerder en sinds 2010 is zij politiek actief voor deze partij in de gemeenteraad. Van 2018-2022 was zij fulltime wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal.

Moderator

Deze editie van de FuckUp Nights wordt gemodereerd door Tara Lewis. Deze journalist met scherpe tong helpt de sprekers hun grote mislukkingen onder woorden te brengen. Tara Lewis is vooral bekend van haar columns in het NRC en haar humorrijke podcast ROPOPO. Daarnaast werkt ze als moderator en programmeur bij Rotterdamse instellingen als Arminius en Het Nieuwe Instituut. 

Programma

19:30 – 20:00     Deuren open
20:00 – 20:45     Presentaties en Q&A
20:45 – 21:10      Pauze met drankjes
21:10 – 22:00     Presentatie en Q&A
22:00 – 23:00    Borrel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!