Datum en tijd

  • do, 20 mei 2021
  •  ‑ 

Publiek event

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN

Locatie

Online/Offline

Externe partners

Biobased, Innovatie

Finale Hackathon: Biobased bouwen met Hollands wol

In Nederland worden schapen ingezet voor bermbeheer, zuivel, vlees, leer en wol. Dit laatste resulteert in meer dan 2 miljoen kilo waarvan 95% momenteel niet gebruikt wordt. Zonde! Om tot een structurele verwaarding van wol te komen, organiseert BlueCity Lab een hackathon, waarin drie teams (van drie tot vijf professionals) komen tot een prototype + businesscase voor toepassing van lokale wol in de bouw.

Hackathon Hollands wol

Er zijn drie urgente vraagstukken en één oplossing die kansen biedt voor de verwaarding van wol: de woningnood, de klimaatcrisis en aanstaande grondstoffen schaarste die zorgt voor groeiende vraag naar biobased bouwproducten, het liefst gemaakt van zo lokaal mogelijke grondstoffen.  Om tot een structurele verwaarding van wol te komen organiseert BlueCity Lab een hackathon verspreid over vier weken, waarin drie teams (van drie tot vijf professionals) komen tot een prototype + businesscase voor toepassing van lokale wol in de bouw.

Deze hackathon vindt online en in BlueCity plaats in maart en april, verspreid over 6 dagen. De kick off is op 25 maart.

Voor wie

Deze hackathon is bedoeld voor professionals die een doorslaggevende schakel willen én kunnen zijn in de verwaardingsketen van wol: ontwerpers, verwerkers, natuur experts, ondernemers en bouwprofessionals.

Inschrijvingen gesloten

Met dank aan provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds creatieve industrie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!