Datum en tijd

  • di, 17 maart 2020
  • 19:00 ‑ 22:00

Publiek event

TICKETS

Locatie

BlueCity
Maasboulevard 100, Rotterdam

Externe partners

Circulaire Economie, Food & Drink, Maatschappij

De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!

Hoe erg worden wij beïnvloed door onze voedselomgeving en wat kan de gemeente doen om deze gezonder te maken? Je ontdekt het tijdens de volgende editie van De Hamvraag #5: Hap-slik-weg?!

”In het centrum is het nu makkelijker een hamburger te halen dan een appel”, aldus Rotterdamse wethouder volksgezondheid, zorg ouderen en sport, Sven de Langen (CDA). De gemeente gaat onderzoeken of ze met het vergunningenbeleid de verkoop van gezonder voedsel kan stimuleren. R’damse Nieuwe organiseert op 17 maart bij BlueCity een thema-avond over dit voedselvraagstuk.

Over De Hamvraag

Dit is de vijfde en laatste editie van de reeks voedselthema-avonden van R’damse Nieuwe connector voedsel en gezondheid Pauline Schouwenburg. Doel van de Hamvraag is om Rotterdammers bewuster maken van hun (gezonde) voedsel keuzes en verbruik. Eerdere thema’s waren vlees, voedselverspilling, verpakkingen en consumentengedrag.

Sprekers

De avond start met een lezing van Smaackmakers over onze voedselomgeving, zij laten zien in hoeverre wij worden beïnvloed door onze omgeving en hoe we onze omgeving gezonder kunnen maken.

Daarna gaan we in gesprek met Jan-Willem Kruijt. Jan-Willem Kruijt is in opleiding tot basisarts aan het Erasmus MC en heeft een bijzondere passie voor voeding en leefstijl. Hij is o.a. actief voor Stichting Student & Leefstijl Rotterdam. Het afgelopen jaar werkte hij tevens voor de gemeente Rotterdam aan verschillende projecten met een focus op voeding en de publieke gezondheid. Jan-Willem gaat in op de mogelijkheden die een gemeente heeft om het voedselaanbod in de stad te sturen, de actuele ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp en blikt vooruit op de kansen die de Omgevingswet in 2021 gaat bieden.

Samen met deze sprekers én twee fast food ondernemers wordt een gesprek gevoerd o.l.v moderator Guus Thijssen.

Programma

18:00 Maaltijd door Jack Bean (vooraf reserveren verplicht)
19:00 Inloop balzaal BlueCity
19:30 Start event
21:00 Borrel en napraten
22:00 einde

Wat kun je verwachten?

✱ Een informatieve en interactieve discussieavond over onze voedselomgeving
✱ Met sprekers uit het duurzame veld, de gezondheidssector, én de fast food hoek
✱ Bewustwording over hoe je beïnvloed wordt en mogelijke oplossingen voor een gezondere voedselomgeving

Praktische informatie

Locatie: BlueCity, Maasboulevard 100, Rotterdam

Tickets: €5, het eerste drankje is gratis!
Maaltijdtickets reserveer je online, maar betaal je ter plekke.

Partners

R’damse Nieuwe

Bij dit evenement worden opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Liever niet? Meld het bij de entree.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!