Datum en tijd

  • ma, 15 mei 2023
  • 10:00 ‑ 16:00

Publiek event

Meld je aan!

Locatie

Restaurant Rotonde
Goudsesingel 230
3011 KE Rotterdam

Circulaire Economie, Food & Drink, Innovatie, Maatschappij

Het Nieuwe Nassen Meet-up: Terugblik en terug naar de bodem

Het Nieuwe Nassen is sinds september 2021 uitgegroeid tot een lokale beweging van voedsel ondernemers, natuurinclusieve boeren, Rotterdamse chefs en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten in Rotterdam. Niet alleen maar lullen en complexe materie, maar met concreet handelingsperspectief. Het Nieuwe Nassen is niet een eenmalig project waar je aan meedoet en dan weer verder gaat met ‘business as usual’. Daarom organiseert Het Nieuwe Nassen Meet-ups waar we elkaar blijven ontmoeten en praktische handvatten en inspiratie delen. Lees meer over het Het Nieuwe Nassen. 

Meet-up: ‘Terugblik en terug naar de bodem’

Op maandag 15 mei van 10:00 tot 16:00 uur is Het Nieuwe Nassen Meet-up ‘Terugblik en terug naar de bodem’.  De Meet-up vindt plaats in de keuken van Restaurant Rotonde, een van de favoriete restaurants van Het Nieuwe Nassen ambassadeurs Pepijn Schmeink en Perry de Man.

Het programma: Deze Meet-up is voor Rotterdamse chefs en horeca-ondernemers!

10:00 – 11:00 uur Per de Man blikt terug met vier chefs over hun deelname aan het Nieuwe Nassen Challenges: Aan de slag met verspilling en Aan de slag met een gerecht op je kaart. De chefs delen hun ervaringen en inzichten.

11:00 – 12.00 uur Hyperlokaal een inspiratiesessie door Restaurant Rotonde. Birk Heijkants en Jord Coree geven een kijkje in hun keuken en hyperlokale werkwijze.

→  12:00 – 13.00 uur Lunch  door Rotonde en luchtje scheppen.

13:00 – 14:00 uur Keynote over ‘De kracht van voeding’ door Zuzanna Zielinska van Harvest care. Zusanna is environmental nutrionist.  Ze beschouwt voeding als medicijn en de verbinder tussen het lichaam en de bodem. Welke gewassen hebben een hoge Nutri-score?  En wat zijn klimaatpositieve gewassen?

14:00 – 16:00  uur Proeverij Bonen en Granen door Pepijn Schmeink en de businesscase vlees versus plantaardig. Bonen zijn peulvruchten en echte bodemverbeteraars plus een goede bron van eiwitten. Je kan ze in vele gerechten verwerken. Pepijn laat drie toepassingen zien en proeven: koud, gebakken en gefrituurd.

Het aantal plekken is beperkt, 40 om precies te zijn. Mis het niet! Meld je aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en ontvang updates uit onze circulaire voorbeeldstad!