Het Nieuwe Nassen
Bring Back Balance
...

Het Nieuwe Nassen Meet-up: Terugblik en terug naar de bodem

Locatie

Restaurant Rotonde, Goudsesingel 230 3011 KE Rotterdam

Taal
Nederlands
Datum en tijd
ma 22.05.202310:00 - 16:00
Kosten

Gratis

Het Nieuwe Nassen is sinds september 2021 uitgegroeid tot een lokale beweging van voedsel ondernemers, natuurinclusieve boeren, Rotterdamse chefs en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten in Rotterdam. Niet alleen maar lullen en complexe materie, maar met concreet handelingsperspectief. Het Nieuwe Nassen is niet een eenmalig project waar je aan meedoet en dan weer verder gaat met ‘business as usual’. Daarom organiseert Het Nieuwe Nassen Meet-ups waar we elkaar blijven ontmoeten en praktische handvatten en inspiratie delen. Lees meer over het Het Nieuwe Nassen.

Op maandag 22 mei van 10:00 tot 16:00 uur is Het Nieuwe Nassen Meet-up ‘Terugblik en terug naar de bodem’.  De Meet-up vindt plaats in de keuken van Restaurant Rotonde, een van de favoriete restaurants van Het Nieuwe Nassen ambassadeurs Pepijn Schmeink en Perry de Man. Deze Meet-up is voor Rotterdamse chefs en horeca-ondernemers!

Foto: Jacqueline Fuijkschot

10:00 – 11:00

10:00 – 11:00

Per de Man blikt terug met vier chefs over hun deelname aan het Nieuwe Nassen Challenges: Aan de slag met verspilling en Aan de slag met een gerecht op je kaart. De chefs delen hun ervaringen en inzichten.

De acht nieuwe restaurants van Het Nieuwe Nassen Challenge Aan de slag met een gerecht op je kaart worden geintroduceerd. Deze challenge start op maandag 22 mei.

11:00 – 12:00

11:00 – 12:00

Hyperlokaal een inspiratiesessie door Restaurant Rotonde. Birk Heijkants en Jord Coree geven een kijkje in hun keuken en hyperlokale werkwijze.

12:00 – 13:00

12:00 – 13:00

Lunch door Rotonde en luchtje scheppen.

13:00 – 14:00

13:00 – 14:00

Keynote over ‘De kracht van een gezonde bodem en gezonde gewassen’ door regeneratieve boer en ondernemer Jeroen Klompe. Zijn producten en gewassen zijn onderscheidend door smaak. Hoe zou zijn verdienmodel eruitzien als hij ook de gezondheidsvoordelen van zijn gewassen zou meenemen? Zou hij naast een bodemsommelier die het verhaal over smaak en inhoudsstoffen vertelt, ook een bodemapotheker hebben, die het verhaal over gezondheid en inhoudsstoffen vertelt?

14:00 – 16:00

14:00 – 16:00

Proeverij Bonen en Granen door Pepijn Schmeink en de businesscase vlees versus plantaardig. Bonen zijn peulvruchten en echte bodemverbeteraars plus een goede bron van eiwitten. Je kan ze in vele gerechten verwerken. Pepijn laat drie toepassingen zien en proeven: koud, gebakken en gefrituurd.

Het aantal plekken is beperkt, 40 om precies te zijn. Mis het niet! Meld je aan Rotterdamse chefs en horeca-ondernemers only.